Madtærte på den sunde måde

Lækre vafler med naturlige ekstrakter – Vind 5 sæt!

Sponsoreret indlæg

En afslappet søndag formiddag med tid til en dejlig portion sunde vafler eller pandekager – det synes jeg er luksus. Denne week-end havde jeg fået et sæt naturlige ekstrakter at lege og eksperimentere med. Ekstrakterne med mandel, hindbær og vanilje blev sidste år en del af Dr.Oetkers produktsortiment og grundet stor success er familien blev forøget med en citronekstrakt. Citronsmagen er lidt rundere end citronsaft/skal – Faktisk lidt som en kombination og så bare noget mere koncentreret og blød i smagen – hvis det giver mening?

De naturlige ekstrakter kan fint bruges til at give smag og dybde i det bagværk, man gerne vil gøre sundere og lettere. På samme måde som mit bageskab er fyldt med kardemomme, kanel, vanilje, lakridspulver og kakao, så giver ekstrakterne flere smagsnuancer og mulighed for at variere bagværk samtidig med, at man altid kan have dem på lager.

Lækre vafler med citron og vanilje (ca 4 stk)

150 g fuldkornsspeltmel
1,5 tsk bagepulver
2 tsk sukrin
2,5 dl mælk
1 æg
1 tsk Dr Oetker vaniljeekstrakt
2 tsk Dr Oetker citronekstrakt

Bland de tørre ingredienser og tilsæt de våde – Piskes grundigt – Vaffeljernet smøres let med kokosolie eller smør og bages til de er fint gyldne.

Som tilbehør kan du lave en chokoladesovs af kakao, sukrin og vaniljeekstrakt – Eller rør din yoghurt eller skyr med hindbærekstrakten. Jeg kunne også godt forestille mig, at mandelekstrakten kunne fungere godt i vafler – det må vist blive næste week-end. Kig i øvrigt forbi Kagerullen på Facebook – det er Dr. Oetkers kæmpe bageforum, hvor man kan få tips og opskrifter og udveksle bageoplevelser med andre entusiaster.

Men hallo – det er ikke bare mig, der får lov til at lege og eksperimentere her – 5 læsere kan nemlig vinde et sæt naturlige ekstrakter hver – Alt du skal gøre er, at:

1.¨Like indlægget på enten Bloglovin eller Facebook

og

2. Derefter skrive i kommentarfeltet, hvad du kunne finde på at bruge ekstrakterne til.

Jeg trækker en vinder d.26/5-2014

Citronekstrakten kan fås i SuperBest, Kvickly, SuperBrugsen og EuroSpar. Vejl. udsalgspris 19,95 kr. De øvrige ekstrakter fås også i Bilka og Føtex. Ekstrakterne kan anvendes i alt fra bagning til almindelig madlavning.

 

naturlige ekstrakter

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Dr.Oetker – men som altid udtryk for min egen holdning. Jeg siger kun ja tak til at lave indlæg med produkter og brands, som jeg kan stå inde for.


Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

68 kommentarer

  • TineLee

    Jeg vil bruge ekstrakterne, som en ekstra smagsforstærker i både cupcakes, pandekager, marengs, is og iskaffe 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er begyndt på en sundere livsstil.

    Så jeg ville bruge den i min morgenskyr samt lave min egen vanilie skyr is. Mmmh… og lave en hindbær citroncreme også af skyr, lækker til at putte påå fx. pandekager.

    Jeg ville forsøge med et par hindbær/citron dråber i danskvand – for at dække sodavandstrangen

    / Liselotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tror, at jeg ville bruge dem som smagsgivere i lillepigens morgengrød, som jeg eksperimenterer en del med for tiden, fordi det nemt kan blive kedeligt. For eksempel en ruggrød med vanille og hindbærekstrakt, det kunne være lækkert 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie F.

    Jeg vil bruge dem i smoothies! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Lise

    Jeg tror de kunne være lækre at bruge i min havregrød om morgenen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte M

    Uh, citronen ville jeg bruge i en frosting til chokoladecupcakes.
    Vanilje og mandel ville jeg putte i min havregrød – mmmh 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kunne tænke mig at bruge citron ekstrakten til at give lidt mere smag til mine fedtfrie citron muffins med citroncreme.
    Mandel og vanille ekstrakten kunne prøves i en LCHF udgave af risalamande, med hytteost i stedet for ris.
    Hindbær kunne friske op på min yoghurt nat. I øjeblikket drysser jeg ofte frysetørrede hindbær på.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmh jeg tror, at jeg ville bruge dem til hjemmelavet is eller som smagsgiver i daddelkugler 🙂

    Anna
    – anna-mad.blogspot.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • pia sroka

    Jeg tror jeg vil bruge det som smagsforstærker i desserter,hjemmelavet is,og blande i flødeskummen til lagekagen,for at få lidt varitioner.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siff

    Jeg ville bruge dem, lige som de mange gode forslag, i smoothies, grød, bagværk, te, oven på eller blande i is/skyr/yogurt 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai O.

    Jeg bli’r ikke særligt populær, når jeg serverer havregrød for min pige, så måske en dråbe hindbærekstrakt dér ville gøre underværker. Citronen kunne måske være god i en syrlig natural-yoghurt sammen med friskhakkede mandler og granatæblekerner, og vaniljen ville jeg bruge i en creme sammen med mørk chokolade og frisk frugt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Frederikke

    Jeg bruger mest smagsforstærkere i macarons 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla H

    Jeg ville invitere min niece over som elsker at bage også skulle der gåes amok i smag 🙂

    Cupcakes er hendes yndlings bagværk 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Jeg ville bruge citronekstrakten i en smoothie til lige at give den et ekstra pift – det tror jeg ville være rigtig lækkert 🙂
    Sådan helt hverdags-agtigt, og når den ikke står på smoothies til morgenmad, så ville jeg bruge citronekstrakten i min havregrød om morgenen. Tror den syrlige smag giver et perfekt modspil til den ellers lidt tunge smag af havregrøden 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Betty Jacobsen

    Kager, morgenmad og desserter. Mums.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica

    Jeg vil helt sikkert bruge mandel til makronmuffins. Min mor lavede dem altid, da jeg var barn, men har egentlig ikke fået dem siden. Måske jeg snart skulle bage nogen?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Ørum

    Ville lave vanillemuffins med citrontopping, tror jeg ville være godt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine K.

    Jeg ville bruge dem i min morgengrød, i skyr, i bagværk såsom pandekager – ville elske at eksperimentere med dem! 😀 Krydser fingre!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine K.

    Jeg ville elske at bruge ekstrakterne i min morgengrød, i bagværk såsom pandekager, i min skyr – generelt at få eksperimenteret i forskellige ting! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette Dahl Povlsen

    Elsker at bage, så der skal bages vafler makronmuffins og andre lækre kager 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

    Jeg ville helst sikkert bruge hindbær-ekstrakten i min skyr(som du også selv foreslår) .. mmmm det lyder lækkert.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Jeg vil bruge ekstrakterne i min skyr om morgenen 🙂 og selvfølgelig i diverse bage-projekter 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Gunnersen

    MUMS! Vi har lige købt en rigtig italiensk ismaskine, og der vil de da lige kunne give en ekstra smagsnuance.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma S.

    Jeg ville helt klart bruge dem til at pifte min morgenmad op med. Chiagrød, havregrød, overnight-oats, pandekager.. det kan da passe i det hele, ikke? 😀

    Har liket på bloglovin btw!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lis Vinter

    Jeg vil læse godt på vejledningerne og bruge dem til alt muligt lækkert – og jeg vil nyde det 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette K. Frederiksen

    Liked på bloglovin 😉

    Jeg ville helt sikkert komme ekstrakterne i bagværk, og tænker at jeg bliver nødt til at prøve min trofaste browniesopskrift med et pift 🙂 Derudover kunne jeg vildt godt tænke mig at prøve det i the – tænker at det ville være super godt med en earl grey eller grøn the med lidt citronekstrakt i. Derudover er jeg svært glad for asiatisk mad her i øjeblikket, så kunne godt tænke mig at se, om lidt citron ikke godt kunne sætte lidt ekstra smagsnuancer igang. Derudover nærmer vi os jo sommeren, og jeg tænker bare koldskål med et strejf af hindbær – mums. Puha, der er jo nærmest uanede muligheder med de nye smage, og hindbær har jeg også brugt på et tidspunkt, da jeg lavede hindbærsnitter, for at gøre, at de fik en ekstra kraftig smag af hindbær (Kom det i hhv. marmeladen og glasuren) og det smagte helt forrygende, så det er blevet en fast bestanddel i mine hindbærsnitter efterfølgende 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Kristensen

    Ville da give dem til min søster og/eller min mor, da de godt kan li’ at eksperimentere lidt med desserter 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

    I Is med citronen, hindbær og mandel.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dana

    Jeg ville nok bruge dem i noget bagværk! Har aldrig kunnet lide at stå i køkkenet, men har de sidste par måneder nydt at bage lidt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea

    Jeg skal holde housewarming i haven til sommer, hvor der helt klart skal laves lækkerier til gæsterne 🙂 Så jeg ville da bruge dem i cupcakes og is, som skal laves til dagen.
    Derudover kunne det være sjovt at prøve i min daglige morgen skyr 🙂

    Rigtig god aften.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg vil bruge dem til at lave kugler. Jeg gemmer altid kagerester til den slags, og det er ikke kun romkugler, jeg laver. Jeg bruger alle ekstrakter og laver forskellige slags kugler. Det er vi vilde med herhjemme.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tror jeg vil bruge det i småkager

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Iben

    Min roomie og jeg ville elske at peppe morgenskyren eller -grøden op med et par lækre dråber! Mums 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stéphanie

    Jeg kan personligt godt lide at bruge hindbærekstrakten som et final touch over mine hjemmelavede muffins, men den kan bruges til alt! Når jeg laver marengs derhjemme, kommer jeg enten hindbær eller vanilje ekstrat i inden jeg pisker æggehviderne og de bliver himmelske hver gang, fordi det giver altså bare lige det sidste pift ^^ men som jeg sagde bruger jeg det til alverdens ting, selv til yoghurt om morgen lige at hælde lidt hindbærekstrakt i yoghurt naturel. Det forvandler bare den kedeligste morgenmad til en himmelsk dessert og der findes ikke noget bedre end når mad bliver himmelsk, så man kan nyde det! ^^ derfor synes jeg dr. Oëtckers produkter er fantastiske 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmm de skulle helt sikkert bruges i nogle lækre muffins – mit mundvand løber allerede lidt 🙂

    KH Kathrine Stork
    http://www.storkebid.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    Jeg vil bruge dem i pandekager 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Havregrød måske? Og helt klart i flødeskum til sommerens lagkager! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulla Maria

    Jeg ville bruge dem i en low fat koldskål bestående af 3 hele æg (pisket i 10min.), 1 liter Cheasy Vanilje og 1 liter kærnemælk.
    Hindbæressens og et ekstra skud af vaniljen ville give en lækker sommersmag!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg bruger vaniljeessensen i rigtig mange ting allerede – bagværk, is, smoothies/milkshakes.
    Mandelessensen har jeg med held brugt i cremer til kager – det giver sådan en lækker marcipan-agtig smag.

    Citron og hindbær MÅ kunne klæde hinanden i en lækker sommerdessert – måske i flødeskum, eller sammen med chokolade? Måske en chokoladesauce med et kækt strejf af hindbær?

    I øvrigt, så har jeg præcis den samme cacaodåse som du har på billedet her. Jeg har købt min i Holland for et par somre siden. Det er lidt skægt! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hvor sjovt med dåsen – min har været i min familie så længe jeg kan huske. Den er blevet lidt hærget, fordi min bror og jeg brugte den som kagedåse en gang vi havde bygget hule i sneen – det kunne malingen ikke helt holde til og begyndte at skalle af 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camilla

      Ret charmerende med den afskallede maling, synes jeg. Det er en ret god historie!
      Man kan også se, at min har været godt brugt…Men det er bare fedt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jytte

    Vegard på 9 år har fået som lektie denne uge at lave vafler til sin familie. Han får denne opskrift som inspiration og så kan han få lov til at prøve sig frem med ekstrakterne i det han vil lave til os næste gang.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja Schlünsen

    Jeg ville helt klart bruge dem i min skyr-is!!! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Kristensen

    Det er jo uendelige lækre muligheder for hvad ekstrakterne kan bruges til, men lige of the top of my head vil bruge citronekstrakten i citronmuffins med birkes og en lækker topping:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olivia Als

    I creme i lagkage, frosting og selvfølgelig vafler hvis jeg vinder:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Jeg kunne godt forestille mig at blande det i min skyr eller a38, så jeg får lidt fornyelse af morgenmaden. Ellers vil jeg gerne eksperimentere med at lave romkugler – mums!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Jeg ville bruge dem i desserter, måske is 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Nielsen

    Jeg har en kæmpe svaghed for en rigtig tung, mørk brownie (lavet på den sunde måde selvfølgelig :p ). Tror jeg ville prøve at eksperimentere med at komme lidt af citronsmagen i sådan en kage, for at give den lidt friskhed og syrlighed. Vaniljen kunne også sagtens komme i sådan en kage, men ville nok oftere bruge den til mine morgenpandekager og morgengrød.. mmmmh!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Jeg ville bruge dem til is og cup cakes 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er lige gået i gang med at øve mig i at lave kager og cupcakes, så sådan et fint sæt ville vække lykke (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Daniel

    Frossen banan, blendet med lidt skyr og noget smagsgiver (kakao, vanilje osv.) er så lækkert!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Ud over at bruge dem til vafler, som lyder så lækkert!! Så vil jeg også bruge dem i skyr som en let dessert, i muffins og andre LCHF-lækkerier:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Ud over at bruge dem til vafler, som lyder så lækkert!! Så vil jeg også bruge dem i skyr som en let dessert, i muffins (fx. vanillen i dine æblemuffins…) og andre LCHF-lækkerier:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Sommer

    Jeg ville lave nogle lækre muffins med hindbærekstrat og et helt hindbær i midten og servere dem med champagne til en hyggelig sommerfest med veninderne.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Stoldt

    Haha, så lækkert! Jeg ville bruge ekstrakterne til kager ol. men først og fremmest SKYR! Alt kan blandes i skyr, og seriøst skyr med smag er meeget bedre end skyr natural. 🙂

    Vh. Christina Stoldt
    (christinabstoldt@gmail.com)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • til koldskål med citron, vaniljekranse, citronspecier, citronfromage,
    marianne.lykke@gmail.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lis Nielsen

    Jeg bruger ekstrakter rigtig meget. Især i bagværk, bl.a. marzarinkage men også i desserter, bl.a. min risalamande

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • umiddelbart popper vafler i hodet, men is og marengs står også højt på listen! Og “seigemenn” ><

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Susanne Lynge Sirkis

    Jeg ville bruge dem som smag i macarons ❤

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine Olsen

    Kunne sagtens ligesom dig finde på at lave vafler eller pandekager, men også helt klart i muffins og is 🙂
    Storset alt indenfor bageverden 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er rigtig meget til det søde køkken.
    Det første jeg lige kommer på er om det ikke kunne være lækkert at kommet noget hindbær el citron smag i mine kyskager.

    De andre vil jeg bruge i mine cupcakes og andre lækkerier

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia C Andersen

    Uhmmmm… Vafler. Jeg ville bage lækre sandkager, muffins og brød..
    Mia C Andersen – aimlovelive@gmail.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi Christensen

    Jeg ville bruge det i smoothies, skyr og måske endda en dråbe eller to af citrus og hindbær i et glas vand – hvem ved, måske er det bedre end saft 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jannie Schougaard Nielsen

    Jeg følger og har liket på bloglovin :))

    Jeg ville bruge dem i kager, mousser, youghurt, is (i min ismaskine), macaroons, simpelthen alt! ;D
    Må tilstå at jeg har et lidt usundt forhold til essencer (og især mandel-essens)… Man kan endda lave sirup med smag, til kaffen (som på de fancy cafeer)!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anita Nielsen

    Jeg ville specielt forsøge med hindbær- og citronekstrakten i is og kyskager. Mmmh.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ville bruge ekstrakterne til at lave milkshake af hele sommeren.. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Mandelessens i skyr med chiafrø. Mums! En sommerlig risalamande.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madtærte på den sunde måde