Hils på min nye ven Freekeh

Jordbærkoldskål – Vind bogen Sunde søde sager

Jordbærkoldskål

De seneste dage med fantastisk vejr har rigtigt givet en fornemmelse for, hvad vi (forhåbentlig) har i vente. Det har i hvert fald givet mig lyst til lettere mad og sommerklassikere. Hvad er mere sommerstemning end en tallerken med koldskål? Desværre er både koldskål og kammerjunkere proppet med sukker, men ¨guess what¨det kan gøres meget sundere.

Det giver Ditte Ingemann fra The Food Club  et smukt bud på i sin nye bog Sunde søde sager . Bogen er fyldt med lækre opskrifter uden hvedemel og sukker, og så er den selvfølgelig holdt i det fineste æstetiske univers, som er kendetegnende for Ditte, så det er en fryd at bladre i.

Du får opskriften her og mulighed for at vinde bogen – ved blot at lægge en kommentar nederst og skrive, hvilket tilbehør du foretrækker til din koldskål. Jeg trækker en vinder d. 7 maj.

En vinder er trukket TILLYKKE til Frk Hyms

Må du bare have fingrene i bogen her og nu kan den købes hos Gucca.dk/Sunde søde sager

Jordbærkoldskål

til 4 personer

Ingredienser

6 spsk skyr
6 dl kærnemælk
1 moden banan
8 frosne jordbær
3 spsk Sukrin Gold
1 tsk ren vaniljepulver

Speltflager:

2 dl Speltflager,
1 spsk kokosolie,
2 spsk Sukrin Gold
Kom alle ingredienserne til koldskålen i en blender og blend indtil koldskålen er tyk og glat. Smag til og og stil koldskålen på køl, indtil den skal serveres.

Kom speltflager, kokosolie og sukrin på en varm pande og rør godt rundt, indtil speltflagerne bliver gyldne og sprøde – pas på de ikke får for meget. Tag dem af panden og lad dem køle helt af.

Pynt med friske jordbær og nyd sommeren og solen 🙂

Jodbærkoldskål

Dette indlæg indeholder affiliatelinks – dette betyder,  at jeg tjener en procentdel ved et eventuelt salg af de produkter der linkes til. Du kan dog altid regne med, at jeg linker til websites og produkter,  jeg kan stå inde for.


Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

195 kommentarer

  • Michelle

    Jeg spiser altid min koldskål med knuste kammerjunkere fra Karen Wolff! .. lige præcis med den her ret, synes jeg, at skal man “synde” så skal man gøre det ordentligt! Men det er også mega godt med jordbær og bananer i!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Nøddeknas eller kammerjunkere 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan godt lide at drysse hakkede mandler og frisk frugt på min koldskål 🙂
    Mvh. Sofie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine bb

    Jeg foretrækker koldskål enten med friskolukkede danske jordbær eller kammerjunker… Meget mere traditionelt bliver det vist ikke 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Har planer om at prøve at lave koldskål selv – der er nemlig intet mere sommerligt! Jeg elsker at putte kammerjunkere på (men ja, det store sukkerindhold slukker den store fornøjelse), så dem ville jeg også prøve at bage selv. Derudover skal der selvfølgelig frisk frugt på 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria AE

    I denne tid hvor alt helst skal være sukkerfrit, fedtfattigt, palæo, uden hvedemel osv er det nærmest forbudt at sige men det ultimative tilbehør til koldskål er efter min mening gode gammeldaws, fede, sukkerfyldte og forbudte hjemmebagte kammerjunker! Uden fuldkorn, no nada! Men når man endelig SKAL tænke lidt på figuren har jeg erfaret at man kan slippe afsted med at erstatte nogle af de fuldfede junkere med rugfras som giver lidt den samme knasede sprøde fornemmelse. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Jeg er desværre laktoseintolerant, så koldskål har længe ikke været en mulighed for mig, MEN så opdagede jeg jo, at de faktisk har lavet en på soyamælk som faktisk smager ret godt! Så blev min sommer reddet 😉 Og derfor propper jeg en masse kammerjunker på 😉 men også musli, jordbær, bananer, æbler, nødder og andet i den stil, er velkommen på min koldskål!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Helt klart de gode gamle kammerjunkere – gerne hjemmebagte!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ELSKER koldskål til morgenmad i sommermånederne. Jeg ved godt, at det ikke er den mest nærende morgenmad – men det gør mig så glad. Jeg spiser den med jordbær eller anden sommerfrugt.
    Hvis den bliver serveret som dessert er jeg ret vild med vanilieis og jordbær i! MUMS!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    Åh, jeg kan faktisk ikke lide koldskål, så jeg foretrækker bare en god stor portion danske jordbær i stedet for 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette

    Jordbær skåret i skiver 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Mit yndlingstilbehør er enten jordbær, banan eller blåbær. Eller måske alle tre sammen:-) Håber jeg vinder!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie Risom

    Jeg elsker koldskål på hjemmelavet traditionel vis med de usunde kammerjunker, dertil er det vigtigste tilbehør en iskold omgang mojito-lemonade fra Cute-carbs.dk, MUMS

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Koldskålen nyder jeg gerne, som den er. Jeg mener ikke der er meget sukker i pr. portion. Kammerjunkerne betragter jeg derimod som kage, jeg bager dem helst selv med mindre smør og sukker og så ekstra vanille og citronskal. Men jeg spiser kun nogle få. Min favorit er friske jordbær marineret i lidt sukker. Og hvis den står på koldskål og jeg ikke har de hjemmelavede, så er havrefras også ok.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Mit yndlingstilbehør er friske jordbær, blåbær eller banan. Eller måske alle tre sammen:-) Håber jeg vinder bogen!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina Søgaard A.

    Nøj den gad jeg godt vinde!!

    Jeg foretrækker bær og lidt knas i min koldskål, f.eks. ristede nødder eller flager.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise vestergaard

    Jeg elsker honningristet havregryn og jordbær i min koldskål:)
    Og så ønsker jeg mig så meget denne bog!!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • stephanie

    Er vild med jordbær og kammerjunkere !:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh, jeg elsker virkelig de gode gammeldags kammerjunker eller en god müsli! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kammerjunkere og friske hind/jordbær – klassisk og lækkert! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Naja S

    Jeg spiser altid min koldskål med kammerjunkere 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Jeg ELSKER en gang honningristede mandler på min koldskål, men alligevel synes jeg ikke at der er noget der slår ægte kammerjunkere fra Karen Wolff 🙂 Og så et par friske jordbær mmmhhmm…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine Møller

    Åh koldskål høre sig så meget sommeren til! Jeg elsker masser af frisk frugt i min koldskål. Jordbær, melon og banan er mine yndlings 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise H

    Friske bær og ristede havregryn!! Eller klassikeren og den søde version: med knuste makroner <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene J

    Jeg foretrækker min koldskål uden fyld/topping – helt plain, så er den bedst!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

    Jeg putter gerne cornflakes eller en god hjemmelavet müsli og så er frugter selvfølgelig altid gode, at pynte med 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica

    Jeg har en god opskrift på hjemmelavet chokolade kammerjunker. Det tager lidt ekstra tid, men hvis det lige skal være lidt mere lækkert, så er det genialt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna-lise

    Friske jordbær og vindruer er det bedste !
    – anna-lise

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • pia sroka

    Ristede havregryn i honning,eller jordbær.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne Holst

    Herhjemme elsker vi koldskål. Tøserne er mest til kammerjunkere, men har jeg evt lavet hjemmelavet rabarbersirup bruger vi tit den frugt der er i overskud som tilbehør til koldskål. Men ellers serverer jeg alt i frisk frugt og bær og hjemmelavet granola til.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

    Har længe prøvet at finde et sundere alternativ til kammerjunkere – men de er altså bare stadig min favorit!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia hb

    Mit yndlingstopping er altså desværre kammerjunker – men det der skal helt klart prøves! Tænk hvis det sunde alternativ faktisk er ligeså godt 😀
    I alle tilfælde skal der i hvert fald også jordbær på. Så er smagen af sommer sikret 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Jeg eeelsker koldskål! Hvis jeg skal vælge den sunde udgave spiser jeg det med en god müsli, men det bedste er nu med kammerjunker og lidt jordbær! 🙂 MUMS

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg spiser koldskål med Crüsli koldskål – det smager virkelig godt, men er jo langt fra sundt. Desuden elsker jeg friske bær i min koldskål, hvor imod resten af min familie er helt vilde med en lille klat flødeskum deri 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elisabeth

    Hjemmelavet chokolademüsli indeholdende quinoa er klart favoritten over dem alle, hvad koldskålskompagnon angår!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna N

    Altid kammerjunkere! Ellers er det bare ikke rigtig koldskål 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    Uhhhh hvor lyder det lækkert! Det må jeg prøve i det dejlige vejr. Jeg foretrækker noget nøddemix som topping, og frisk frugt, så er den hjemme 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cathrine Larsen

    Jeg elsker koldskål! Både med og uden “fyld”, men det smager jo altid bedre med den sikdre klassiker kammerjunker, hjemmelavet crunch, friske jordbær, eller bare frisk frugt i det hele taget. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    Danske jordbær! Eller purerede hindbær og kammerjunker 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    En blanding af kammerjunker og jordbær er helt perfekt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sabrina Kjølhede

    Uha, hvad jeg foretrækker.. enten jordbær eller kammerjunker.. eller faktisk, begge ting på samme tid! MUMS!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Jeg har lige lavet hjemmelavet musli Idag til min koldskål og youghurt.. Den består af havregryn, rugflakes, mandler, hasselnødder og rosiner.. Det hele ristes i honning

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lis

    Jeg syns jordbær og en klat flødeskum klær’ koldskål 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Dette skal helt klart afprøves i weekenden! Det ser super lækkert ud! Hvad jeg foretrækker på min koldskål, tja… Det kommer nok an på årstiden. Lige nu vil jeg nok foretrække mysli, men når jordbærerne begynder at gro i haven, så er det helt klart dem jeg foretrækker på min dejlige skål koldeskål ❤

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann

    Jeg foretrækker en form for knas, samt en masse forskellige frugter, såsom jordbær, banan, kiwi og æble 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nickie

    Det ser godt nok lækkert ud! Koldskål er fantastisk, og er virkelig en sommer-yndling! Jeg foretrækker min egen hjemmelavede koldskål, men masser af frugt og nøddeknas! Skal det være syndigt bliver det med karamelliserede nødder og lidt chokolade udover frugten.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea Flintholm Sørensen

    Jeg elsker at spise koldskål med hakket mørk chokolade og nødder 🙂 Mums!!

    lea.f.s@hotmail.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie Pedersen

    Jeg er ret traditionel: kammerjunkere!
    Eller som et friskt alternativ så med friske hindbær 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • linda thousgaard

    Jeg foretrækker helt klart frisk frugt og bær i min koldskål
    Og ellers kammerjunkere

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg foretrækker min koldskål med kammerjunker og jordbær… Mums 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

    Jeg foretrækker hjemmelavet koldskål med kammerjunker og friske bær. For første gang i år skal jeg i gang med at lave kammerjunkerne selv a la LC 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie R

    Når jeg skal have hjemmelavet koldskål spiser jeg altid grovvalset havregryn der har været en tur på panden med lidt sukker til. Det smager bare super skønt 🙂 Og gerne friske jordbær til, hvis vi har det der hjemme!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sisse

    Uhm koldskål! Til det hører helt klart kammerjunkere – i udgaven med det fedt, sukker, mel og hvad der ellers er. Gerne de små af dem 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Britta Nielsen

    Jeg elsker min mors hjemmelavede koldskål med store, røde, solmodne jordbær 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hm!! Jeg kan overhovedet ikke lide koldskål… men når jeg laver det til kæresten, spiser jeg alligevel en skefuld overdænget med rå-syltede basilikum jordbær. 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Larsen

    Jordbær og banan! Det smager fantastisk :-).

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg ELSKER koldskål! Helst hjemmelavet og ellers den fra Arla med tykmælk og æg 😀 mums 🙂 som topping er det bedste de usunde smørbagte kammerjunkere, men leder med lys og lygte efter en sundere udgave 😉 ellers skal der gerne toppes med banan og bær – gerne søde danske røde jordbær <3 uhm er helt lækkersulten nu! Det er klart min yndlingsret om sommeren – til alle måltider 😉 haha

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene Schougaard Nielsen

    Kammerjunkere og måske lidt jordbær eller blåbær. Og så gerne en hjemmelavet koldskål. Mmm! Og den bog ser bare super spændende ud! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Har ledt efter et lidt lettere alternativ til yndlingskammerjunkerne og fandt ud af at kanelknækbrød faktisk er et ganske godt alternativ!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Ristede havregryn eller tvebakker

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne Johansob

    Koldskål med kammerjunkere er min absolut favorit, men selvfølgelig ikke det bedste valg, når man vil holde den slanke linje. 🙂 Så friske blåbær finder også tit vejen til min tallerken. 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lis Nielsen

    Kammerjunker 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Super lækker konkurrence – den må jeg deltage i 🙂 Jeg foretrækker min koldskål med hakket nødder, ristet havregryn og sirup. Mums 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Jeg er rigtig glad for jordbær i koldskålen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Jordbær eller ristede havregryn.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Der skal danske jordbær til min koldskål. Derfor skal denne opskrift helt sikkert prøves! Min kæreste forstår ikke, at koldskål i sig selv er et aftensmåltid for mig – for ham er det “kun” en dessert 🙂 Kh og god aften, Line.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gry

    Jeg elsker kammerjunker til min koldskål:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise R

    Foretrækker jordbær og kammerjunker!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Jeg spiser min koldskål med knuste kammerjunker. Ellers topper jeg ofte med æbler eller jordbær 🙂 Det er virkelig smagen af sommer! Mums 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette Aarre Dalsgaard

    Jeg er for tiden til kammerjunkere. Har tidligere været til tvebakker knust henover. Kan dog også lide de honningristede havregryn.
    Så er vist lidt All-round 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde Sanden

    Er en af dem, der aldrig er blevet fan af kammerjunkere, så for mig er koldskålen perfekt med bananstykker og skønne danske jordbær, så er der sommer! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Lindegaard

    Koldskål er et total sommerhit her – ofte som aftensmad efter en varm dag med friske jordbær og kammerjunkere.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Lindegaard

    Koldskål er et rigtig sommerhit her – ofte som aftensmad efter en varm dag med kammerjunkere og friske jordbær

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Britt Lauritzen

    Hjemmelavet granola med kanel og friske jordbær! Så er det sommer 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Daa

    Mmmh koldskål! Jeg er stor fan af den klassiske med kammerjunker, men nyder lige så gerne koldskålen med friske bær.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Natalie khayat

    Jeg elsker en god koldskål med masser af stenaldermysli og friske bær! Mums

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Jeg foretrækker min koldskål med danske jordbær 🙂 Og gerne nogle jeg selv har plukket i haven.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Jeg foretrækker brombær eller jordbær i min koldskål 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Agathe

    Jeg elsker at spise min koldskål med All Bran flakes og bananstykker – en lækker blanding af knasende sprødt, sødt og en smule syrligt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Jeg foretrækker helt sikkert jordbær eller kammerjunkere! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kira Tanggaard

    Nøj den bog vil jeg SÅ gerne eje!
    Den perfekte koldskål for mig er med hjemmebagte kammerjunker (kunne være jeg kunne finde er sundere alternativ i bogen ;-)), jordbær og andre bær 🙂

    Kira Tanggaard
    Kira.jorgensen@live.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mirela Dzeko

    Yay! Du har læst mine tanker. Hvor er det fedt med et kalorielet alternativ til koldskål og kammerjunkere. Har allerede sendt sultne blikke efter det i supermarkedet uden at falde i.. Jeg er ellers glad for at komme lidt mysli og bær på, hvis det er. 🙂 Takker.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Bonke

    Mums! Min favorit på koldskål er ristede havregryn, groft hakkede mandler og friske jordbær.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lærke

    ELSKER koldskål med frosne hindbær! Det bliver næsten helt is-agtigt med de små kolde bær i 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Kammerjunker bagt efter min mors opskrift er en sikker vinder i min bog 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Lige siden jeg blot var en lille pige har jeg fået piskekede æggehvider med sukker i min koldskål. Det smager fantastisk!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Jeg er traditionel og holder mig mest til kammerjunker

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bine

    Vaniljestang og friske, danske jordbær er helt klart at foretrække. Det er souper lækkert med frugt frem for de klassiske kammerjunker.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine K.

    Må medgive at jeg er kæmpe fan af koldskål med rigtige kammerjunker, og så lidt skårede jordbær eller blåbær – men med en klar overvægt af knuste kammerjunkere! 🙂 Og… på en 2. plads kommer koldskål med honningristet müsli – eller chokolademüsli, uhm 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Koldskål med enten jordbær eller banan, og musli eller hjemmelavet kammerjunker, jeg gider ikke “købe-kammerjunker” da jeg ikke synes at de smager af noget.

    smil Lene. :0))

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone Flak Andersen

    Friskplukkede jordbær fra haven er bare det bedste til koldskål:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria TJ

    Mmmmh, jordbærkoldskål! Det skal laves straks! Jeg foretrækker at toppe min koldskål med frisk frugt og en eller anden form for ‘nøddeknas’ – gerne hakkede mandler. Meget simpelt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ellen

    Små skovjordbær er altid et hit ! Ellers bær i alle afskygninger eller melon

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Eej, jeg havde helt glemt koldskål og det er jo bare så godt 🙂
    Et must have i min koldskål er jordbær, så er der sommer hos mig 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Jeg foretrækker uden tvivl hjemmelavede, honningristede havregryn og jordbær 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elin

    Jeg er ikke så vild med kammerjunker, så lækkert med et tip til en lidt anderledes topping. Jordbær er min klare favorit.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah Pedersen

    Mandler og jordbær – Mums!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helle K.

    Koldskål med jordbær og kammerjunkere… og ja, det skal ikke være nogle sunde grov-kammerjunkere, men de dejlige syndige med masser af fy-fy ingredienser. De er simpelthen (desværre) bare bedre end alle mulige andre udgaver, der prøver at gøre dem sunde 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for en spændende opskrift.
    Jeg ved jo svigerforældrene også sværger til det med skyr, så det kan jo være jeg en dag må bøje mig når du også anbefaler det… 🙂
    God weekend forude.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria D

    Jeg er vild med koldskål med banan og jordbær 😛

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

    Jeg er ikke så vild med kammerjunker istedet foretrækker jeg jordbær og honningmysli mmh

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Riber Eggert

    Jeg spiser altid koldskål med banan og jordbær. Det smager super godt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg elsker koldskål med frugt. Især ferskner, nektariner, banan og friske bær (jordbær, hindbær, blåbær især) synes jeg, er fantastisk i koldskål. Også lidt mandler eller en god, hjemmelavet granola er et stort hit. 🙂
    Bedste hilsner
    Luna Bærmonster
    baermonster(at)gmail.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • anso

    Jeg er vild med friske jordbær og banan på min koldskål. Det er sødt, blødt og sommerligt – det er super lækkert!

    Skal der gøres lidt ekstra ud af det, er det virkelig skønt med lidt hakkede nødder/mandler ristet på panden i lidt honning eller dadelsirup.

    Jeg synes at begge dele er rigtig gode alternativer til sukkerfyldte kammerjunker 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Alba

    Elsker min koldskål med friske bær i – så sommerligt! Men kammerjunkere eller hjemme müsli er heller ikke helt dårligt :))

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Jeg foretrækker min koldskål med sprøde knuste kammerjunkere samt friske bær. Mere sommeragtig ret findes bare ikke!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida Jegbjerg

    Min kæreste har givet mig en underlig tendens til at elske Cornflakes i min koldskål!
    Men selv, elsker jeg at spise min koldskål med fuldkornskammerjunkere, banan og jordbær! Mmmmh :))

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Ø

    Kammerjunkere 🙂 Hvis det skal være lidt sundere, så snupper jeg blåbær og Havrefras…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle M.

    Jeg elsker koldskål med gode gammeldags kammerjunkere og når der er søde danske jordbær på hylderne, ryger de også gerne ovenpå 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line M.

    Jeg holder mig til lækker frisk frugt (Gerne mango eller jordbær).

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Jeg foretrækker alm. kammerjunkere, men her til sommer skal man da lige prøve at finde nogle fuldkorns kammerjunker istedet. Mums!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Sophie

    Danske jordbær! Uhm, det ser lækkert ud. Flotte billeder! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Jeg elsker hjemmelavet koldskål – og allerbedst er den, når den har flydende skyer og knas på. Det ser smukt ud og smager fantastisk! Skyerne laver en jeg af piskede pasteuriserede øko hvider og sukker (aka guf), og lægger tre toppe i hver tallerken. Knaset laves af sukker, smør og havregryn, der ristes på en pande. Syndigt og lækkert – uhm 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hilda

    Jeg elsker at spise koldskål med vanilie is, det er bare det bedste 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Olivia Als

    Kammerjunkere og jordbær.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette W.

    Friske jordbær og hjemmelavet müsli står ofte på programmet herhjemme.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Jeg er meget traditionel når det kommer til koldskål, så jeg vil gerne bare have mine kammerjunker knust udover. Og de skal helst ikke være lavet på spelt eller fuldkorn 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siri Rasmussen

    Koldskål med friske bær! Gerne hinbær eller jordbær!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anita Nielsen

    Den helt klassiske med kammerjunkere er min klare favorit. Men et par jordbær eller tre er heller ikke dårligt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise K

    Mors hjemmelavede kammerjunker!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone H

    frisk frugt og kammerjunker! (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det må blive friske bær og/eller cornflakes eller en knasende mysli 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Tørristede havregryn og nødder vendt i daddelsirup. Nam! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Der er slet ikke nogen tvivl om, at jordbær i koldskålen smager dejligt! MEN intet slår frosne hindbær i min koldskål, som både køler koldskålen endnu mere, samt er dejlig syrlige ved siden af den søde koldskål!! På en god sommerdag får jeg koldskål med frosne hindbær til morgen, middag OG aften 🙂 Prøv det!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde S

    Havregryn ristet på en pande sammen med sukker! Eller/og jordbær og kammerjunkere 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lisbeth

    Knuste corn flakes – så simpelt men så godt! Og et par jordbær på toppen 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Fuldkornskammerjunkere 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nadia WH

    Jeg foretrækker bær og en eller anden form for hjemmelavet knas.
    Engang imellem må det også gerne være med kammerjunkere.
    Elsker hjemmelavet koldskål 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Jeg elsker koldskål med banan/yougurt”is”-klatter i 🙂 Og vil vildt gerne vinde den fine bog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johanne

    Årh, koldskål er fantastisk på en varm sommerdag mmmh! Jeg spiser det normalt med kammerjunkere eller musli, men frisk frugt er lækkert til at gøre den lidt mere frisk 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kathrine

    Der skal helst være kammerjunkere som tilbehør til koldskålen – ellers er det også godt med en håndfuld friske jordbær 🙂

    MVH Kathrine Stork
    http://www.storkebid.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maja Schlünsen

    Mhh…. Koldskål 🙂 Det bedste ved sommeren 😉
    Hvis jeg blot kan få lidt jordbær frisk ude fra haven af samt bananer og synderen “Guldkorn” så er jeg ret godt tilfreds!! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine K

    Helt sikkert hjemmelavede kammerjunker 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • bente madsen

    gode danske jordbær um 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Andrea

    helt klart friske, danske sommerjordbær!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anette Dahl Povlsen

    med kammerjunker og jordbær

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma S.

    Banan og jordbær! Mmmh <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie S

    Åh hvor ville jeg gerne vinde den bog! De opskrifter jeg har set ind til videre ser simpelthen så lækre ud.
    Jeg elsker jordbær i min koldskål, men samtidig elsker jeg dem så meget at jeg som regel spiser dem alene 😉 derfor må det uden tvivl være kammerjunker der er mit yndlings tilbehør!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Laura S

    Min mor har altid lavet ristet rugbrøds-krymmel og jordbær til min koldskål, og det smager virkelig lækkert 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene

    Jeg foretrækker kammerjunkere eller jordbær 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super lækkert med en anderledes koldskål opskrift. Jeg elsker koldskål og især med kammerjunkere til. Sidste år tilføjede jeg bær til min koldskål og blendede det – dette er bedst med friske bær 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde

    Nu er det ved at være sommer og dermed er det også ved at være tid til at mæske sig i koldskål. Jeg elsker at putte jordbær og frisk mynte i min koldskål

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina Kristensen

    Kammerjunker og danske jordbær!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Jeg foretrækker kammerjunkere, men da de jo ikke er særlig sunde, vil jeg hellere “nøjes” med friske jordbær og banan 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Jensen

    Mit yndlingstilbehør til koldskål er friske jordbær, og selvfølgelig også kammerjunkere til særlige lejligheder 🙂 Jeg har set mig meget lun på denne lækre bog, så jeg håber jeg bliver den heldige!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karamelliseret havregryn og en klat rabarberkompot- mums!
    Hjemmebagte kammerjunker er nu også et hit

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie P.

    ALTID med kammerjunker <3 Men nogle gange også med blå- eller jordbær og et skvat citron. Uhm..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er enormt traditionel på det punkt. Jeg skal bare have mine kammerjunker og masser af dem. Og de skal hverken være fuldkorn, med lakrids eller noget som helst andet mærkeligt. De skal være fuldstændig lyse, kedelige, sprøde og meget gerne af et lidt dyrere mærke/fra bageren. <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er til jordbær og kammerjunkere (gerne fuldkorn -de smager altså rasende godt…)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nicoline

    Jeg spiser næsten altid min koldskål med kammerjunker.. Elsker kammerjunker! – det er bare ærgeligt, at de indeholder så mege sukker.. Men ellers så frisk frugt, for eksempel jordbær – det er også lækkert!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida V.R.

    Kammerjunkere og jordbær. Allerhelst hjemmelavede kammerjunkere. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea

    Jeg fortrækker helt klart friske danske jordbær og banan i <3 MUMS!
    Meeeen, den klassiske koldskål med kammerjunker i, er bestemt heller ikke at kimse af 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise Janner

    Fuldskorns kammerjunkere + skiver banan i min koldskål! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • IDA

    Jeg foretrækker min koldskål helt klassisk med kammerjunker … Og gerne mange af dem!
    Ellers er friske danske jordbær eller hindbær og frisk kokos i små stykker også helt fantastisk og friskt 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Kammerjunkere og frisk frugt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gitte Irene

    Kammerjunkere, de klassiske + jordbær, de danske & søde.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne S

    Knuste kammerjunker eller sukkerristede havregryn

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina K

    Med jordbær selvfølgelig;-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

    Jeg har to favoritter.
    Lag blåbærmos av blåbær og stevia. Serveres over koldskål med nøtter.
    Eller
    Karamell granola av gryn og nøtter som stekes raskt i panne med kokosblomstsukker og vaniljepulver. Avkjøl for du har over koldskål. Så godt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathile N

    Jeg putter altid kammerjunker og ristet havregryn på toppen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilia J

    Årh lige for tiden spiser jeg min koldskål med rugfras! Mums det er lækkert, og netop sparsomt på sukker. Jeg elsker dog også koldskål med kammerjunker eller med friske jordbær!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anni

    Koldskål er en klassiker, og hvis den er hjemmelavet og bliver serveret med kammerjunkere, bliver det ikke meget bedre! Jeg ELSKER simpelthen kammerjunkere 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sine Olsen

    Til min koldskål, skal der gerne være hjemmelavet kammerjunker eller ristet nødder og græskarkerner *Mums*

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Kammerjunkere

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Leni

    Havregryn og hakkede hasselnødder ristet i honning, og friske jordbær i tern… 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne Juhl

    Ristet havregryn

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Jeg kan bedst lidt det helt klassisk – med kammerjunkere og jordbær. Hvis jeg er fancy, så er det kammerjunkere og hindbær, haha…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mathilde

    Jeg kan bedst lidt tilbehøret helt klassisk – kammerjunkere og jordbær. Hvis det skal være fancy, så bliver det til kammerjunkere og hindbær, haha..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er vild med kammerjunkere i min koldskål. Hvis jeg skal være lidt sundere, så jordbær og ristede nødder 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvis jeg rigtig skal synde, så kan jeg faktisk godt lide min koldskål med både kammerjunkere og så en god klat flødeskum. Det er virkelig lækkert!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Jeg elsker gode gammeldags kammerjunkere på min koldskål, gerne hjemmebagte med citron og vanilje. Alternativt honningristede havregryn og friske bær.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette

    På koldskål elsker jeg friske jordbær og havregryn ristet på panden med honning, så det bliver lækker sprødt. Og til slut ristede mandler – mums 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Mit eget hjemmelavede havregryns-drys! 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er temmelig traditionel når det kommer til koldskål så vi vælger oftest kammerjunkere til 🙂
    Men jeg er frisk på at prøve noget nyt en gang i mellem.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nønne Jørgensen

    Mmm KOLDSKÅL !!! Totalt yndlings sommermad … Jeg vil helt klart foretrække min koldskål med kammerjunkere ! Men men men, jeg tåler ikke mel og heller ikke kolde mælkeprodukter , så det ville være så fedt at få nogle opskrifter på hvordan man så kan lave det, eller andre alternativer. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie Hald Burmølle

    Jeg foretrækker helt sikkert jordbær, kammerjunker og kornflakes! OMG det smager så godt og lige lidt bedre hvis man sidder i solen 😀 Det er min kærestes og min kærlighedsspise 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lea

    Sikke en lækker konkurrence! Jeg elsker den gode gamle variant med Karan Volfs de bedste. Faren ved at købe en hel pose kammerjunkere er jo bare at man kommer til at gå og snacke dem i tide og utide… Så mit valg falder ofte på søde, solmodne, danske jordbær og en håndfuld lækker müsli, hvilket jo også er lækkert og sommerligt 🙂 Jeg vil elske at vinde Dittes bog og blive inspireret til lækre, sunde sødheder!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siv

    Min yndlingstopping skifter afhængig af sammenhængen. Hvis jeg spiser koldskålen til morgenmad ryger der ristede, hakkede nødder og kokosflager på, men hvis det er som dessert ELSKER jeg at toppe med små flødeskums-klatter og klassiske kammerjunker.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • marianne lykke nielsen

    jeg er vild med kammerjunker:)
    marianne.lykke@gmail.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

    Det er lidt sjovt, men jeg forbinder altid koldskål med skovjordbær, fordi min bror og jeg altid fik koldskål med skovjordbær når de kom i haven om sommeren. Vi gik og glædede os hele dagen og plukkede jordbær, til vi om aftenen skulle have det 🙂 Dejligt minde!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • line

    hjemmelavet kammerjunker og nogle bær fra haven! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeanette

    Koldskål med kammerjunkere og jordbær 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan bedst lide min koldskål med havregryn ristet i honning 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Jordbær, og rabarber fra haven! Gerne med fuldkorns kammerjunker!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica Figgé Jensen

    Karen Volfs kammerjunkere, men jeg har heller ikke prøvet andet tilbehør til. Jeg kunne forestille mig, at det ville være lækkert med jordbær til efter at have set billedet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Therese S

    Jeg foretrækker min koldskål med en masse knuste kammerjunker 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg får altid banan og jordbær! Mmhmm, smager så skønt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Jeg er helt klassisk med kammerjunker 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

    Jeg er til den klassiske med kammerjunker 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Berit Dam

    Kammerjunkere med fuldkorn, ALTID! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helena

    Jeg har fødselsdag den 7. maj, ville være en fantastisk gave at vinde! 🙂 Og jeg ELSKER koldskål. For at spare på sukker og E-numre laver jeg det selv og spiser det med havregryn og mandler ristet i honning eller kokosmel – og så selvfølgelig med masser af jordbær, hindbær og blåbær!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Kammerjunker er jo altid lækkert, men et sundere alternativ ville selvfølgelig være optimalt, hvis man ligesom jeg er koldskålselsker :o)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sophie

    Jeg spiser gerne min koldskål med en smugle knuste hjemmelavede kammerjunker toppet med friske bær -haps

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Orv, den bog vil jeg gerne have fingrene i!
    Min yndlingstopping til koldskål er uden tvivl rugbrødscrutoner ristet i kokosolie og lidt honning 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

    Orv, den bog gad jeg godt have fingrene i
    MIn yndlingstopping til koldskål er uden tvivl rugbrødscrutoner, ristet i kokosolie og lidt honning 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hils på min nye ven Freekeh