Sunde chips
Sunde chips, lyder det næsten for godt til at være sandt?
Disse små hapsere er lavet af en rest havregrød, så du får også brugt dine rester og begrænset madspild samtidig. Opskriften på de sunde chips er inspireret af en opskrift på havreknækbrød fra bogen Den Sunde Faste.
Havregrøden (anden slags grød kan også bruges) bredes tyndt ud på bagepapir – Hvis du ikke kan få det tyndt nok, så læg evt et andet lag bagepapir penslet med olie ovenpå og rul med kagerulle. Sørg for at det er samme tykkelse over det hele – hvis ikke bliver de ujævnt bagt. Hvis du kigger godt efter kan du se at mine blev lidt vel solbrændte nogle steder. Drys med sesamfrø og solsikkekerner Bages 10 min ved 180C – tages ud af ovnen og marker med en pizzaslicer eller kniv, hvor store de skal være. Bages yderligere 10 min – men hold øje med dem, måske skal de have lidt mere eller mindre alt efter netop din ovn. Tages ud og køler af på en bagerist. Når de er helt afkølede kan du brække dem efter de linier du skar.
Spis de sunde chips med en lækker yoghurt dip, en hummus eller guacamole og en masse grøntsagstænger.
Alternativt kan du drysse dem med indiske krydderier eller parmesanost og middelhavskrydderier. Eller lav en sødere version med kanel eller lakridspulver.
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Det var da et herre godt tip! Jeg har tidligere brugt mine havregrødsrester som klatkager ved at putte et æg eller lidt hytteost og sødemiddel i grøden og derefter bagt den, eller ved at bare bage grøden som den er, men jeg har aldrig prøvet at smøre den tyndt ud som “chips”. Det må jeg helt sikkert prøve, sikke et dejligt tip 😀
Anna – http://wonderwomanwannabe.dk