5 favoritter lige nu
Når årstiderne skifter, så skifter også de foretrukne ingredienser i køkkenet – Her er min top fem for efteråret 2013 i tilfældig rækkefølge.
1. Spiseklare avocadoer Jeg har så mange kedelige avocadooplevelser bag mig, og er sikker på, at vi er mange. Enten er de for modne eller ikke modne nok – og på et spiltsekund, når de at blive mørke og smage harskt. Det er alt for surt og spild af penge. De spiseklare fra Netto er dog en undtagelse, dem har jeg indtil nu, kun haft gode erfaringer med
2. Tahin og kokosolie fra Urtekram Både når man gerne vil tabe sig eller holde vægten stabil, er det vigtigt med godt fedtstof. Det giver mæthed længere og gør at man ikke falder i slikskålen. Jeg bruger kokosolien (hvorfor hedder det egentligt ikke fedt?) i bagværk, til at stege i og som smør. Tahinen bruges i dressinger, til kogte grøntsager eller bare smurt på et stykke knækbrød. Glassene kan fint bruges til opbevaring efter brug – Jeg bruger dem til en rest smoothie eller til løg, som ellers hørmer og afgiver smag til alt andet i køleskabet.
3. Hummus med citron og krydderier fra Løgismose Helt ærligt – så kan jeg ikke kan ikke lave en bedre hummus selv. Denne her smager helt fantastisk – Eneste minus er at bøtten er lille og halvdyr i det lange løb. Så hvis du har en opskrift, der minder om denne eller den type hummus man køber i England, så læg lige et link eller opskrift i kommentarfeltet.
4. Butternut squash Prøv for sjov at søge på ¨Butternut squash¨ i den danske Google, og se hvad der dukker op øverst 😉 En sød veninde tippede mig om det, den anden dag – Det gjorde mig glad og mindede om alle de opskrifter der ligger på bloggen, hvor denne lækre spise indgår. Butternut squash er at finde i butikkerne nu og meget nemme at tilberede.
5. Fuldkorns Krisprolls fra Pågen Efter et besøg på brødfabrikken Pågen i Malmø har jeg genopdaget fuldkorns Kripsrolls. De er jo perfekte til et mellemåltid, krummet ovenpå supper/kogte grøntsager eller oven på yoghurt. Kig ind på bloggen i morgen, hvor en læser kan vinde en stor kasse Krisprolls og et flot opbevaringsglas
Hvad er dine favoritter i køkkenet lige nu?
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Mht Kokusolien, når man bruger det i madlavningn, kommer tingene så ikke til at smage af kokus? Det er trods alt ikke alle steder jeg ville synes det var lige hensigtsmæssigt 🙂