Prøv denne morgenmad!
Sjovt nok lægger bogen ¨Why French Women Don´t Get Fat¨ stor vægt på morgenmad. Jeg har nu ellers ikke oplevet, at det er et generelt fransk fænomen – Ud over baguette med syltetøj og croissants, så er morgenmad i Frankrig ikke det store og vilde. Men det virker som lidt inspiration fra andre lande, kan have sneget sig ind her. Der bliver i hvertfald (fornuftigt nok) lagt vægt på, at man får en morgenmad som indeholder både protein, fedt og kulhydrat. At man starter dagen godt med fx æg, yoghurt eller denne blanding som Mireille Guiliano kalder ¨Magical Breakfast Cream¨. Portionen er ikke ret stor, men jeg synes den mætter overraskende godt og indeholder gode fedtstoffer, c-vitaminer, masser af protein og energi til at starte dagen.
Her er min fortolkning af opskriften – Du skal bruge:
2 tsk hasselnødder og 35 g havregryn – Hakket helt fint i en minihakker (eller lav evt en større portion til et par dage i en foodprocessor)
Røres med
1 tsk hørfrøolie
1-2 spsk citronsaft
1 tsk honning og
150 g fromage frais, kvark eller græsk yoghurt med lavt fedtindhold
Spises med frisk/tørret frugt eller bær – Prøv det og lad mig høre, hvad du synes!
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Du har så ganske ret; fransk morgenmad er det sgu ikke. Jeg har boet hernede i 12 år og er ADLRIG blevet praesenteret for noget lignende. Morgenmad hernede er baguette med syltetøj eller croissanter.
Men det ser spaendende ud og skal da proeves for jeg er ved at koere lidt sur i min saedvanlige havregroed:)