De bedste investeringer i et køkken

På skånekost

Den rungende stilhed på bloggen skal findes i, at jeg har været på skiferie, men desværre også i, at jeg efter en omgang maveinfluenza for en måneds tid siden, ikke rigtigt har kunnet finde tilbage til mit normale jeg igen. Sædvanligvis er jeg sjældent syg og hvis det sker, bliver jeg hurtigt rask igen, men denne omgang har ikke lige været til at ryste af sig. Så maden herhjemme har mest bestået af havregrød, bananer, brune ris og kylling – ingen kaffe, vin, chokolade eller ret meget frugt & grønt – ikke videre spændende i længden. Nu er jeg på noget medicin, der skulle give ro i systemet, og jeg begynder heldigvis så småt at få lidt mere varieret kost.

Men ellers stod den på havregrød, som på billedet, lavet af 50 g havregryn, vand og mod slutningen af kogetiden tilsatte jeg 1/2 dl laktosefri mælk – Havregrøden blev drysset med 1 tsk kanelsukker og den anden halve dl mælk blev hældt ovenpå – plus 1/2 banan i skiver. Dertil drak jeg…..woopdidooo…. urtete!

Er der andre, der er blevet ramt af samme insisterende virus? Og hvis ja, hvad spiser I, når I skal give maven en pause?

 

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

11 kommentarer

  • Det lyder virkelig nederen! Håber du er ved at komme ovenpå igen? Sad faktisk igår og kom til at tænke på dig blog og hvor meget jeg savnede dine indlæg, haha 🙂
    Håber du er tilbage igen med indlæg regelmæssigt igen snart!

    http://Www.agoodiebag.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hvor er du sød Natalie – mange tak!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Av og øv, kære Lise. Sådan noget er IKKE sjovt! Ris plejer at være min løsning. Enten bare kogt og så med lidt smør på eller også en omgang rissuppe, som min mor sværger til. Det er ikke spændende mad, men det giver altså maven ro: Kog en håndfuld ris i rigelige mængder vand (altså mere end du plejer, når du koger ris – måske dobbelt op). Kog blandingen indtil risene er færdige. Lad køle og drik/spis hele moletjavsen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Tak julie – det lyder bestemt effektivt 🙂 Jeg brugte brune ris, men der er nok lidt for meget for maven at arbejde med

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Åh nej da, søde ven. Jeg håber at du snart er helt dig selv igen! Hmmm, nu har jeg hang til kulhydrater 😉 så da vi boede i Wales havde jeg ekstrem hang til cinnamon bagels når jeg skulle ovenpå noget mavehalløj. Kamillete er vel evigt godt til mavehalløj?! 🙂
    KRAM

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Yeah Anne tænk hvis kanel bagels eller snegle var svaret på alle dårligdomme. Kamillete er også min go-to, men sammen med andre tynde urteteer.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Havregroed, bananer og ris er det eneste, som giver ro i en smadret mave…Det er i hvert tilfaelde min erfaring – og den er ret stor eftersom jeg bor i Botswana, Afrika, hvor saadan en blegfimset, sart, skandinav slet ikke hoerer hjemme og derfor altid har lidt ondt i maven pga. kosten hernede:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Tak Tina – det er jo ekspert viden vi har her 😉 Godt! så lyder det som jeg har gjort det rigtige til trods for at det har taget en evighed.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Randi

    Dejligt at du er tilbage 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lena

    Hej,
    Inspirerede blog;-) Jeg har haft SUPER succes med HUSK loppefrøskaller efter en totalt smadret mave/Tarm efter penicillinbehandling. Det er pulveret jeg har brugt drysset over A38. Jeg har efterfølgende anbefalet det til 5 andre som alle har fået ro i maven og normal afføring i løbet af et par dage:-)
    Knus Lena

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De bedste investeringer i et køkken