Lettere bananbrød
Er I friske og raske derude? Her døjer vi med forkølelse og maveinfluenza, så det har været lidt ufrivilligt stille på bloggen. Oven i har jeg haft IT-bøvl. Jeg fik jeg lukket min Facebook-profil ved en fejl og havde et værre mas med at få den åbnet igen. Plus at bloggen forsvandt i 24 timer og layout skulle derefter gendannes. Lidt op af bakke på alle måder, men så er det godt, at man kan hygge med en varm kop te og et lækkert stykke bananbrød.
Bananbrød
3 modne bananer
50 g sukker
50 g blødt smør
2 æg
200 g mel
50 g tranebær
4 spsk vand
1/2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1/2 tsk salt
1/2 tsk allehånde
1 tsk kanel
20 g hakkede hasselnødder (drysses oven på)
…….
Tænd ovnen på 180° C – Mos bananerne med det bløde smør og sukkeret. Bland æg og vand med mosen. Tilsæt de resterende ingredienser (undtagen nødder) og bland grundigt. Hældes i en rugbrødsform foret med bagepapir og drys med de hakkede hasselnødder. Bages i ovnen ca 40 minutter. Læg evt lidt staniol over, hvis overfladen bliver for mørk. Køles af på en bagerist inden det kan skæres.
Et stykke på 50 g indeholder 130 kalorier fordelt på 30% fedt, 8% protein og 62% kulhydrat. Passer perfekt til en eftermiddagssnack – eller spis to skiver til morgenmad med 5 g smør på = 300 kalorier.
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Jeg ejer ikke allehånde, vil man kunne undlade det, uden den store forskel? 🙂