Et råb om hjælp Vol.2

Vintersalater x 3

Her i huset får vi salat hver aften. Om vinteren skifter de de dog lidt karakter. Så er det nødvendigt at finde rivejern, mandolin-jern eller foodprocessor frem og snitte de grovere grøntsager helt fint. Hvis du laver mad til andre, men gerne selv vil spise lettere, er det oplagt at fylde godt på med vintersalater og så tage lidt mindre af de retter resten af familien/bordet spiser.

Tips til vintersalater

– Brug gerne æble- eller vineddike som er sødere og mildere i smagen

– Friskpresset appelsinsaft eller æblejuice er også godt som en lettere dressing

– Sennep gerne den grovere med korn passer også godt til vinterens tungere grøntsager

– Eksperimenter med krydderier, krydderurter eller frugt i salaten – Her på billederne har jeg f.eks brugt granatæbler, frisk timian, sennepsfrø, appelsin, rødløg i rødvinseddike og spidskommenfrø.

Har du en yndlingskombination? Læg gerne opskrift eller link i kommetarfeltet.

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

13 kommentarer

  • Maria

    Jeg ved ikke om det er en decideret vintersalat.. Men den er super god! og enkel.. hurra!
    Den består af: Revne gulerødder, hakket persille, groft hakkede mandler og tidselolie(andre olier kan også sagtens bruges- eller helt undlades)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • En lidt tidskrævende, men virkelig lækker salat: http://snakommad.dk/408-kylling-sous-vide-og-sprod-kaerlighedssalat
    Grape og granatæblekerner er bare så lækkert i salater 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie Skov Dragsbæk

    Fed blog! Tjek gerne min 🙂
    http://emilieskovdragsbaek.bloggersdelight.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nønne

    Min foretrukne vintersalat pt. består af rucola, rå rødbede i tern, conferencepærer i tern, feta, evt. nogle kerner og så en dressing med balsamico, olie, honning, salt og peber.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

    Sikke en god blog:). Mine yndlings vintersalater er enten gulerod/rødbede med vaniljepulver(ikke med sukker), citron, rapsolie, mandler, lidt honning og hakkede mandler. Eller spidskål/hvidkål, fintsnittet med danske æbler i både, ristede nødder og en dressing af citron, honning, lidt koldpresset olie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    Ummm.. elsker grove salater.. Lavede en fantastisk kombi forleden: Tyndt snittet rødkål (mandolin) og en anelse gulerod og et æble med dressing ad rosmarin, grovkornet sennep, balsamico, olivenolie og honning… MUMS!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonym

    Jeg har lige et spørgsmål, der godt nok ikke har noget med salater at gøre 🙂
    Jeg faldt over din (?) enormt søde hvalp ( http://detskalsmageafnoget.dk/2012/12/arets-storste-beslutninger/#comments ) – hvilken race er det mon? Den er noget af det mest kære, jeg længe har set 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Tak skal du have 😉 – Han er en Parson Russell terrier – Hvis du har Instagram, så spammer jeg ofte derinde med billeder af ham – på Detskalsmageafnoget – han er blevet lidt større i mellem tiden.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hej, og tak for en god blog.
    Kanonudvalg fortælle om din erfaring med Jon Gabriel ? Hjælper det?er det til at overskue/forstå etc? Mvh Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Anne – Jeg går ud fra, at der skal stå ¨kan du¨ ? 😉 Jeg har flere gange villet skrive om det men synes det er svært at få ned på skrift. Overvejende er jeg stadig positiv, men det har alligevel ikke rigtigt fungeret for mig.Jeg synes, at Jon Gabriel har fat i rigtigt mange gode pointer – og det er nemt at følge. Spis mere sundt, tilføj det til kosten i stedet for at ¨trække fra¨, spis et tilskud mælkesyrebakterier og tilføj mere omega-3 (i form af blendede hørfrø). Samtidig arbejder man på det psykiske del gennem den gratis visualisering der ligger på hjemmesiden. For en person som har en del at tabe og som spiser ret ¨usundt¨, så er det en unik strategi. For mig har det dog ikke rigtigt ændret noget og jeg har faktisk haft lidt svært ved at kontrollere mine portioner. Min mæthed kan jeg ikke regne med som indikator – den overestimerer altid i forhold til hvad jeg reelt har ¨brug¨ for 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hvad består den øverste salat af??

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Hvad består den øverste salat af?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Undskyld det sene svar. Det er med hvidkål, revet æble, granatæble, frisk timian, æbleedikke og olivenolie.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et råb om hjælp Vol.2