Vintersalater x 3
Her i huset får vi salat hver aften. Om vinteren skifter de de dog lidt karakter. Så er det nødvendigt at finde rivejern, mandolin-jern eller foodprocessor frem og snitte de grovere grøntsager helt fint. Hvis du laver mad til andre, men gerne selv vil spise lettere, er det oplagt at fylde godt på med vintersalater og så tage lidt mindre af de retter resten af familien/bordet spiser.
Tips til vintersalater
– Brug gerne æble- eller vineddike som er sødere og mildere i smagen
– Friskpresset appelsinsaft eller æblejuice er også godt som en lettere dressing
– Sennep gerne den grovere med korn passer også godt til vinterens tungere grøntsager
– Eksperimenter med krydderier, krydderurter eller frugt i salaten – Her på billederne har jeg f.eks brugt granatæbler, frisk timian, sennepsfrø, appelsin, rødløg i rødvinseddike og spidskommenfrø.
Har du en yndlingskombination? Læg gerne opskrift eller link i kommetarfeltet.
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Jeg ved ikke om det er en decideret vintersalat.. Men den er super god! og enkel.. hurra!
Den består af: Revne gulerødder, hakket persille, groft hakkede mandler og tidselolie(andre olier kan også sagtens bruges- eller helt undlades)