Allergi og intolerance

Alternativer til pasta

Vi er vist rigtigt mange, der elsker pasta, hvor nemt det er lige at smække et måltid på bordet. Desværre synes jeg, det kan være svært at blive rigtigt mæt med mindre man spiser meget store portioner. Som I ved, er jeg hverken cykelrytter eller marathonløber, så store mængder kulhydrat er ikke optimalt, men der er heldigvis alternativer. Jeg faldt fornylig over denne smarte opskrift på proteinpasta hos bloggeren Anna Wurtz som i øvrigt har mange lækre sunde lette vegetarretter på sin blog – kig endelig forbi hendes madblog kategori.  

Opskriften er afprøvet et par gange og jeg er klart fan – jeg udskiftede flødeosten med blendet hytteost en gang og tilsatte krydderurter – brugte fromage frais en anden gang og de blev begge rigtigt gode. Variationerne er også mange – Skåret tykt eller tyndt alt efter om du vil  have spaghetti eller fettucine og jeg forestiller mig også, at man kan bruge den til lasagne eller wraps til frokosten. 

Et andet godt alternativ til pasta er squash – den kan rives på mandolinjernet eller skæres i tynde skiver til en lasagne. Her har jeg fået flødestuvede champignoner til – og det er der jo ¨plads til¨ når der spares på kulhydraterne.

Tomatsaucen er den nemmeste i verden – jeg har stegt 250 g halve cherrytomater i en spsk olivenolie – og 1 fed hvidløg – tilsæt salt og oregano eller frisk basilikum.

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

19 kommentarer

  • Sjov narre-pasta 🙂

    For mit vedkommende er det lækreste ved pasta netop konsistensen og dens evne til at få smag til at hænge ved. Og der er bare ikke noget der kan erstatte sådan en gang stivelse når det kommer til de to ting.

    Så nøjes jeg med pasta et par gange om måneden 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      I Italien laver de faktisk noget lignende bare mere pandekageagtige- prøv at google ¨ tagliatelle di crespelle¨. De her får en mere fast konsistens pga Husk- frøene, men bliver jo ikke helt som ¨al dente pasta¨. Men det ene udelukker ikke det andet synes jeg. 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor ser det lækkert ud! Det ser jo faktisk næsten mere lækkert ud end rigtig pasta! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Heidi – Man kan jo i hvertfald give dem mere smag end almindeli pasta ved at tilsætte krydderurter eller krydderier. F.eks safran kunne være lækkert eller måske fint hakkede soltørrede tomater?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • fedt. rigtig gode ide ;=)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • mums siger jeg bare!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det er så godt 😉 – og godkendt at hjemmepanelet af både mand og drenge!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Det lyder rigtig godt – tænk hvis man ender med at kunne spise pasta med god samvittighed 🙂

    Kan jeg erstatte HUSK med hørfrø, eller noget andet?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Mette – Jeg ved det ikke, men det kunne være et forsøg værd – så skal det i hvertfald være knuste hørfrø og sikkert trække længere. Det smarte ved HUSK er, at de er smagsneutrale – hørfrø har jo en ret gennemtrængende smag og olien kan vist ikke lide at blive varmet op.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • det ser helt vildt lækkert u.

    //Maria Silje
    http://www.hairbymariasilje.dk/2012/10/vin-1000-kr.html

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Oly Jacobsen

    Hej Lise
    Hvor det lyder fint! Jeg kunne forestille mig en vegansk udgave, hvor æggene erstattes af kværnede hørfrø og vand, mens osten vil blive erstattet af bønnemos. Som veganer bruger jeg tit hørfrømel til at bage med, med gode resultater. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det må du endelig råbe højt om, hvis du prøver Oly. Det lyder spændende!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mie

    Kan man bruge Fiber HUSK?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det ved jeg desværre ikke – Har kun læst om FiberHUSK, men ikke prøvet det selv.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser super lækkert ud.
    Stoppede selv med pasta og ris for nogle måneder siden. Det er virkeligt noget der kan ses på vægten.
    Skal helt sikkert prøve nogle af disse alternativer.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Tillykke med det! Ja det kan desværre hurtigt løbe op uden man føler sig mæt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow det ser lækkert ud, tjek gerne min madblog ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Allergi og intolerance