Allergi og intolerance
Ud over ønsket om at leve sundt og passe på vægten, er der flere og flere der også må tage andre særlige hensyn til, hvad de putter i munden grundet allergier eller intolerancer. Jeg deler selv hustand med en nøddeallergiker, der ikke bevæger sig langt uden sin Epipen. Så jeg ved hvor besværligt det er, altid at skulle være opmærksom på, hvad madvarerne indeholder. Af samme grund vil I heller aldrig se opskrifter her på bloggen, der indeholder cashew, pecan, valnødder eller paranødder. Fornylig mødte han tilfældigt en repræsentant for det engelske chokoladefirma Kinnerton og snakken kom til at dreje sig om allergi og firmaets store arbejde for at levere chokolade uden mælk, gluten, nødder og æg. Kig ind og læs mere her www.kinnerton.com/AllergenInfo Der er mulighed for som privatperson at bestille produkterne her www.kinnerton.com/order
Et andet tip, jeg gerne vil give videre, er til folk med glutenallergi eller intolerance: Helle Kofoed er homøopat/kostvejleder og laver derudover nogle gode kogebøger med masser af inspiration. Hendes mest læste kogebog med ideer til at leve glutenfrit er netop udkommet i i 4.oplag, så står du med den slags udfordringer kostmæssigt får du med denne bog forslag til morgenmad, frokost samt opskrifter til 14 aftensmåltider.
Desuden får du opskrifter på brød, boller, kager og desserter. Tjek hjemmesiden for yderligere information www.hellekofoed.dk Bogen og de andre kogebøger kan bestilles ved at skrive til helle@kofoed.mail.dk
Jeg kender det kun alt for godt. Her i hjemmet er vi to mennesker der til sammen er intolerante eller allergiske over for: mælkeprodukter, kød, diverse nødder, tomater, peberfrugter og så er jeg ret sikker på at jeg enten tåler gluten eller stivelse rigtig dårligt. Svær kabale at få til at gå op.