Pizza med blomkålsbund
Så blev det min tur til at afprøve pizza-versionen med blomkålsbund. Jeg har faktisk afprøvet flere opskrifter uden så megen success, men den sidste synes jeg klart, er den bedste. Jeg tror nu, det er en fordel, at man nedjusterer sine forventninger, for det er altså IKKE pizza (det er nok også lidt meget at forvente). Det er i øvrigt en opskrift der tager lidt tid og kræver noget opvask, så det synes jeg også lige skal med. Men med alt dette in mente, så smager det faktisk godt – og er en god måde at få flere grøntsager indenbords på og spare på kalorierne.
Jeg fulgte opskriften fra denne blog www.detoxinista.com Rev et stort blomkål på rivejern og kogte det i en gryde i vand der lige dækkede i 4-5 minutter . Lad blomkålen køle af i en si – og tag dernæst et rent viskestykke og pres så meget vand ud af blomkålen som overhovedet muligt – Se evt billedet fra bloggen, hvis du er i tvivl.
Bland 1 æg og 100 g gedesmøreost med blomkålsrisen og spred massen ud på et stykke bagepapir. Bages midt i ovnen ved 180-200°C i 35-40 minutter – Tag bunden ud og læg fyld på – Jeg brugte 80 g revet let mozzarella og et par skefulde færdig tomatsauce – Pizzaen fik derefter yderligere 10 minutter i ovnen. Ude af ovnen lagde jeg lidt friske tomater, 1 tsk olivenolie og lidt krydderurter på. Hvis du spiser halvdelen af denne pizza har du fået lidt over 300 kalorier. Så kan du evt snuppe lidt frisk frugt med mager græsk yoghurt til dessert.
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
MUMS; det ser lækkert ud!!!!