Havregrød – uden brug af gryde
På flere amerikanske blogs har jeg set instant havregrød nævnt – blandt andet lige her. Det er måske ikke fordi, det tager så lang tid at lave havregrød, men ind i mellem kan det være rart, at det går endnu hurtigere og man slipper for at vaske gryden op. I ved den der gryde, der ender i køkkenvasken, og står der lidt for længe 😉
Jeg forestiller mig også, at der kan være andre muligheder – f.eks kan det tages med på arbejde, i skole, på togturen eller flyrejsen – alle steder hvor du har adgang til varmt vand og en kop – man skal så bare sørge for at veje af inden og opbevare i en plastbeholder eller zip-lock-pose. I denne havregrød har jeg desuden tilpasset det sådan, at du ikke kun får kulhydrater, men også en passende mængde protein og fedt.
Du skal bruge (til knap 5 portioner):
60 g mandler
200 g havregryn
1 spsk kanel
35 g valleprotein
1 spsk brun farin
50 g rosiner
evt salt
Blend mandlerne i foodprocessor/mixer – tilsæt gradvist havregrynene og blend til det er helt fin-delt. Hæld alle ingredienser i en skål og bland grundigt. Brug 75 g af denne magic-mix, tilsæt dobbelt mængde kogende vand, rør rundt og lad det hvile 1-2 minutter. Du har på denne måde en morgenmad på 294 kalorier med en energifordeling på 23% fedt, 19% protein og 58% kulhydrat.
Konsistensen bliver ikke helt som den almindelige havregrød, men det tror jeg godt, jeg kan leve med, hvis jeg slipper for opvasken ind i mellem eller kan have det med over alt. Hvad siger I?
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Smart 🙂
Og så alligevel – hvorfor ikke bare bruge mikroovn, hvis man alligevel er hjemme men ikke gider opvask?