Pandekager opskrift - sunde og mættende

Havregrød – uden brug af gryde

På flere amerikanske blogs har jeg set instant havregrød nævnt – blandt andet lige her. Det er måske ikke fordi, det tager så lang tid at lave havregrød, men ind i mellem kan det være rart, at det går endnu hurtigere og man slipper for at vaske gryden op. I ved den der gryde, der ender i køkkenvasken, og står der lidt for længe 😉

Jeg forestiller mig også, at der kan være andre muligheder – f.eks kan det tages med på arbejde, i skole, på togturen eller flyrejsen – alle steder hvor du har adgang til varmt vand og en kop – man skal så bare sørge for at veje af inden og opbevare i en plastbeholder eller zip-lock-pose. I denne havregrød har jeg desuden tilpasset det sådan, at du ikke kun får kulhydrater, men også en passende mængde protein og fedt.

Du skal bruge (til knap 5 portioner):

60 g mandler
200 g havregryn
1 spsk kanel
35 g valleprotein
1 spsk brun farin
50 g rosiner
evt salt

Blend mandlerne i foodprocessor/mixer – tilsæt gradvist havregrynene og blend til det er helt fin-delt. Hæld alle ingredienser i en skål og bland grundigt. Brug 75 g af denne magic-mix, tilsæt dobbelt mængde kogende vand, rør rundt og lad det hvile 1-2 minutter. Du har på denne måde en morgenmad på 294 kalorier med en energifordeling på 23% fedt, 19% protein og 58% kulhydrat.

Konsistensen bliver ikke helt som den almindelige havregrød, men det tror jeg godt, jeg kan leve med, hvis jeg slipper for opvasken ind i mellem eller kan have det med over alt. Hvad siger I?

Follow Me on Pinterest

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

14 kommentarer

  • Ditte

    Smart 🙂

    Og så alligevel – hvorfor ikke bare bruge mikroovn, hvis man alligevel er hjemme men ikke gider opvask?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helt sikkert en fin ide 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Hejsa,

    Det lyder som en rigtig god idé. Men vil valleproteinet ikke denaturere når det kommer i kontakt med det kogende vand? Og ligeledes i dine proteinpandekager? Kan man godt få udbytte af proteinet alligevel?

    Det er bare en lille ting jeg har gået og spekuleret over efter du skrev dit indlæg om pandekagerne. Jeg har nemlig selv overvejet at komme proteinpulver i min havregryn, men var bange for at jeg alligevel ikke ville få noget ud af det.

    Håber du kan hjælpe.

    Mvh Camilla

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Camilla – At proteinet denaturer betyder (som jeg har forstået det) at det ændrer struktur, Men det skulle ikke ændre på aminosyrerne. Ellers ville man jo heller ikke kunne bruge varmebehandlet mælk.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

    Det er da ligesom de der grødblandinger fra Urtekram, man kan købe. Der hælder man bare kogende vand på, rører rundt og lader stå nogle minutter. Jeg har en pose stående på kontoret til de dage, hvor der ikke blev tid til morgenmad hjemme. Det er en rigtig god løsning i en håndevending.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Dem kender jeg slet ikke – men jeg så/skrev om den kampagne der var for Solgryns grød2go – Forskellen her er at der også er fedt og protein i – og så har jeg en ide om at det er billigere selv at lave?.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det skal helt klart prøves! Nu elsker jeg min mikrohavregrød, men der er nogle gange at det bare ikke altid passer ind.

    Tak !!

    Ps. Jeg har købt Veg everyday og den er ikke mindre end fantastisk!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Sund fastfood man kan have med sig er ikke dumt 😉

      Dejligt at høre, at du er blevet lige så stor fan af den bog – den er nemlig fuld af inspiration

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser godt nok spændende ud, og super fin ide at putte proteinpulver i
    🙂 Så bliver den jo lige pludselig meget sundere. Mon ikke også mine børn kan lide den her variant? Vildt god blog du har her, jeg er utrolig inspireret af det hele, og skal have din fritatta i aften 🙂 Lone

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Mange tak Lone – det glæder mig at høre 🙂 Mange glemmer stadig fedt og protein i morgenmaden og det er synd for mæthed, energi og velbefindende.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia Sørensen

    På hjemmesiden “My new Roots”, som har rigtig mange gode opskrifter og tips til sund levevis uden at være fanatisk, er der for nyligt postet om “bircher-müesli” (tror jeg, hun kalder det). Jeg har selv eksperimenteret, og i går aftes satte jeg 35 gram havregryn (svarede til en lille kop, jeg har) i blød med samme mængte (1 kop) mandelmælk og en teskefuld chia-frø og et lille skvis citronsaft. Satte det i køleskabet og spiste det i morges med nogle få græskarkerne og goji-bær. Det smagte dejligt og havde næsten konsistens som havregrød (ikke helt så klistret og klægt), og det gav mig faktisk en fin mæthed frem til frokost. Jeg kan godt se fidusen med at tilsætte protein, meeeeen jeg er nu ikke så meget til sådan noget.
    Mvh. Mia Sørensen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Ja det er en rigtigt fin side My New Roots er lækker og gennemført. Bircher-mysli spises meget i Schweiz – (hvor jeg jo bor 😉 ) for dem er mysli noget man sætter i blød og ikke knasende. Det smager helt sikkert lækkert, især hvis der tilsættes lidt nødder og godt med citron – revet æble er også et must tilsat dagen efter.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skide smart idé, men det lyder umiddelbart ikke så lækkert – synes dog din version ser god ud, den skal næsten prøves 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pandekager opskrift - sunde og mættende