Pandekager opskrift – sunde og mættende
Pandekager opskrift
Der var et par af jer der skrev, at I ikke var vilde med bananen, jeg havde puttet i proteinvaflerne den anden dag. Så jeg lagde hovedet i blød eller rettere et par tørrede dadler i blød natten over. Det fungerede rigtigt godt og gav en god ¨neutral¨ sødme i stedet for banan. Jeg har i mellemtiden også prøvet med en moden moset pære og det kan også sagtens bruges – mon ikke æblemos også kan fungere?.
Så hermed den reviderede opskrift på proteinvaflerne, som denne gang blev lavet til pandekager i stedet bare fordi! – husk at hvis du pisker æggehviderne bliver de særligt fine og luftige.
Du skal bruge:
Pandekager opskrift
3 tørrede dadler (lagt i blød natten over – pil skallen af og mos dem dagen derpå)
2 hele æg (brug pasteuriserede hvis du vil være på den sikre side)
3 spsk havregryn
3 spsk mælk
1 lille tsk bagepulver
30 g proteinpulver (jeg brugte valleprotein)
50 g mager kvark/skyr eller fromage frais
Tilsæt smagsgivere vælg mellem kanel, citronskal, kardemomme og vanillepulver.
Bland de tørre ingredienser og tilsæt gradvist de våde og lad dejen hvile et par minutter. Mængden her giver 8 pandekager på hver især 35 g og indeholder 60 kalorier pr stk. Jeg stegte dem på en slip-let pande og brugte stort set ingen fedtstof.
Her på billedet har jeg fået 3 x pandekager i alt 105 g – 50 g mager græsk yoghurt, 3 g mandler, 1 tsk ahornsirup og 10 g mørk chokolade. I alt 300 kalorier fordelt på 28% fedt, 33% protein og 39% kulhydrat.
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
De lyder virkelig gode(det gjorde vaflerne nu også) og jeg er normalt stor fan af banan som “sødemiddel” især i pandekager. Men godt at der bliver tænkt lidt ud af kassen, for jeg vil helst sikkert prøve at bruge nogle udblødte dadler eller pære/æblemos.. Tænker om udblødte svesker måske ikke også kunne give anden slags god sødmesmag? Det må prøves 🙂