Hvordan har du det med sukker og sødemidler?

Ugens bedste frokost

Frokosten her er endnu en gang inspireret af de Suveræne Super Succeser – Jeg har skåret lidt i oliemængden, erstattet creme fraiche med græsk yoghurt og brugt citronskal i salaten, men grund-ideen er den samme. Portionen er til to personer – eller til to dage:

Bønnerne stilles i blød natten over – koges i nyt saltet vand – Damp eller kog de grønne bønner som du nu synes de smager bedst.

Du skal bruge 210 g kogte bønner – 180 g dampede grønne bønner, 2 tsk olivenolie, 1 lille fed presset hvidløg, 2 spsk hvid balsamico, 1 spsk citronsaft, lidt revet citronskal, en håndfuld hakket bredbladet persille og salt/peber. Bare bland hele molevitten – Det kan ikke gå galt, men bliver klart bedre af at få lov til at samle smagen i køleskabet et par timer – men det går også uden 😉

Til tunsaucen brugte jeg en dåse drænet tun i olie (98 g), 15 g kapers og 100 g mager græsk yoghurt – blendes og smages til med peber (der er rigeligt med salt i tun og kapers, så pas på med at salte per automatik).

Hvis du spiser 60 g groft brød, 175 g bønnesalat og 100 g tunsauce lander det samlet på 403 kalorier med en fordeling på 22 % fedt, 29 % protein og 49 % kulhydrat.

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

6 kommentarer

  • Åh altså, endnu en gang rammer du lige ned i nogle af mine yndlingsingredienser. Bønner og tun står absolut i toppen af min hitliste!
    Jeg har selv Suveræne Super Succeser, men jeg har ikke fået brugt den så meget endnu – det burde jeg måske ændre på snart 🙂

    Kh Luise
    http://sesamsesam.com/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det er en skam, ikke at bruge den mere – der er jo noget for enhver årstid og smag 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det skal jeg lave en af dagene!

    Jeg må lige spørge om de kapers du har brugt er i salt eller eddikelage?
    For i DK er det stort set altid i eddike. 🙁
    Dem i saltlage kan være ret svære at få fat i, selv om det er dem der smager bedst.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det smager også bare godt! Jeg bruger begge dele – men her er det dem i eddikelage. De seneste i salt jeg har købt, har faktisk været alt FOR salte og skullet ligge i blød i evigheder for at de kunne spises

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Må simpelthen lige juble lidt over at have fundet din geniale blog. 1000 tak fordi du deler alt dette med os herude. Du har virkelig mange lækre indlæg!
    Rare hilsner
    Marianne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hvor er det dejligt at høre Marianne!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvordan har du det med sukker og sødemidler?