Ugens bedste frokost
Frokosten her er endnu en gang inspireret af de Suveræne Super Succeser – Jeg har skåret lidt i oliemængden, erstattet creme fraiche med græsk yoghurt og brugt citronskal i salaten, men grund-ideen er den samme. Portionen er til to personer – eller til to dage:
Bønnerne stilles i blød natten over – koges i nyt saltet vand – Damp eller kog de grønne bønner som du nu synes de smager bedst.
Du skal bruge 210 g kogte bønner – 180 g dampede grønne bønner, 2 tsk olivenolie, 1 lille fed presset hvidløg, 2 spsk hvid balsamico, 1 spsk citronsaft, lidt revet citronskal, en håndfuld hakket bredbladet persille og salt/peber. Bare bland hele molevitten – Det kan ikke gå galt, men bliver klart bedre af at få lov til at samle smagen i køleskabet et par timer – men det går også uden 😉
Til tunsaucen brugte jeg en dåse drænet tun i olie (98 g), 15 g kapers og 100 g mager græsk yoghurt – blendes og smages til med peber (der er rigeligt med salt i tun og kapers, så pas på med at salte per automatik).
Hvis du spiser 60 g groft brød, 175 g bønnesalat og 100 g tunsauce lander det samlet på 403 kalorier med en fordeling på 22 % fedt, 29 % protein og 49 % kulhydrat.
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Åh altså, endnu en gang rammer du lige ned i nogle af mine yndlingsingredienser. Bønner og tun står absolut i toppen af min hitliste!
Jeg har selv Suveræne Super Succeser, men jeg har ikke fået brugt den så meget endnu – det burde jeg måske ændre på snart 🙂
Kh Luise
http://sesamsesam.com/