Marineret laks i ingefær

Super brunch idé

At kalde dem cupcakes er måske lige at strække den en smule – der er nok mere kop end kage, vil nogle mene. Men jeg synes faktisk, det er en ret fin ide, som jeg først så her på denne blog. Jeg luftede ideen om en lettere version på bloggens facebookside og Fie fra bloggen Flo´s Diner foreslog denne chewy løsning med banan. Det endelige resultatet blev en kombination som følger:

Bland 1 stor moset banan (130 g) med 10 g vanillesukker, 100 g fintvalsede havregryn, 100 g muesli uden sukker, 50 g kvark/fromage frais, 15 g hakkede mandler, 1 tsk kanel og 30 g tørrede tranebær. Samles til en kugle og stilles køligt i 1/2 time.

Jeg lavede dernæst 11 små kugler på 40 g – og pressede dem ned i hullerne på en smurt muffinbradepande – Bages i ovnen ved 180°C – i ca 15 minutter. Skallerne kan fyldes med græsk yoghurt eller salat af årstidens frugt – Tænker I også allerede på jordbær og melon til sommer?

Hvis du spiser to muesli¨kopper¨ med 50 g græsk yoghurt 0,2%, 60 g æble/appelsin og 7 g mandler lander det samlet på 299 kalorier med en fordeling på 19 % fedt, 17 % protein og 64 % kulhydrat.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

32 kommentarer

  • Anne

    Iiiiih, de er da faktisk lidt fine 🙂 og mums, hvor ser det godt ud 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Takker 😉 Kan allerede sagtens forestille mig alt muligt at putte i.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det havde jeg aldrig tænkt over, man kunne gøre. Men muuuums, det ser godt ud. Får jo helt lyst til morgenmad nu, selvom kl. er lidt over 22!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Ja hov det skulle måske have været postet om morgenen/formiddagen 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jamen det er jo nærmest en lækker brunch-tartelet 🙂 super god ide ..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      HAHAHA – Det er jo DET det er – hvorfor havde jeg ikke selv tænkt på det , så bliver vi i 70ér temaet fra forrige indlæg 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums hvor ser det godt ud Lise. Ryger straks i morgenmads-kardoteket!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      1000 Tak Christina – har du ligefrem et morgenmadsarkiv? 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hehe, det er tæt på. Morgenmaden er bare yndlings, så nye ideer er altid velkomne i klubben 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder sørme lækkert!
    Må man linke til den… Den vil jeg gerne bruge 🙂
    V.h
    Sofie

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Sofie 😉 – Selvfølgelige må du linke!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det lyder dejligt 🙂
      men fik vist, formuleret mig lidt klundet 🙂
      Jeg vil gerne bringe opskriften på min side, og linke direkte til dig …
      Den fortjener , at blive set af mange 🙂
      v.H
      Sofie

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Så længe du sætter link på her til bloggen, er det fint med mig 😉 Men fint nok at du spør´!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Det skal afprøves hurtigst muligt – hold fast det ser godt ud!! :O) Gad vide om man kan lave dem i almindelig silikone muffinsforme?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • hold fast hvor ser det lækkert ud! Når jeg får hentet mine muffinsforme så..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Nej, hvor ser de bare MAX lækre ud. Jeg tænkte også med det samme, at de vil være geniale til en brunch med pigerne. Man kunne også bruge den, som dessert og putte hjemmelavet is i – eller vanilje creme af skyr og frisk vanilie, mmmmm.
    De skal prøves inden længe!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      De er måske lige sunde nok til en dessert – med mindre man penslede dem med mørk chokolade indvendigt – se det var en mulighed 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Hvor ser de bare MAX lækre ud! Jeg tænkte også med de samme, at de skal laves næste gang jeg får pigerne på besøg til brunch.
    Også tænkte jeg på om man ikke også godt kunne servere dem til dessert med hjemmelavet is eller vanilje creme lavet af skyr og nogle friske lækre bær….
    De skal prøves strakt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Oly

    Hej, elsker at du har erstattet siruppen med fromage frais/kvark! Jeg spiser nemlig aldrig sukker, hvis jeg kan undgå det. Jeg vil helt klart bruge dine müsli-tarteletter til en brunch til min fødselsdag, men vil lige prøvesmage dem inden 🙂 Genial idé!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Takker 🙂 Der er dog 10 g vanillesukker i dem – men der kommer jo en del sødme fra bananen, så måske du kan skære helt ned på det.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Oly

      Ja, jeg kan bare bruge vanillekorn…

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Oly

    Hvad har du pyntet med -foruden mandler?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Der er lidt tørrede tranebær på som pynt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine S

    Mums, det kunne jeg godt spise ligenu!
    Hugs, katrinedamsgaard.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wow… Sådan nogen har jeg aldrig set før. De ser virkelig lækre ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Her kan I se opskriften, som kun indeholder 299 kalorier, selvom man spiser to af de fine myslikurve. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia B.

    Kan de laves dagen i forvejen?
    Og hvordan opbevares de bedst?
    Påvirker det smagen?

    Det ser meget lækkert ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Pia – Det kan de godt – men jeg synes ikke de er helt så lækre. Jeg har båede prøvet at opbevare dem i køleskab og en pose. Det påvirker ikke smagen, men konsistensen – de bliver lidt mere tørre.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    De ser meget lækre ud. Vil gerne lave dem. Men kan de godt tåle at stå i køleskabet natten over?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Signe – De smager nok bedst lavet samme dag – men jeg tror godt du kan lave skallerne dagen før og putte dem i en kagedåse og så fylde dem lidt før de skal spises.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marineret laks i ingefær