2 x morgenmad med tomt køleskab

Marineret laks i ingefær

Har rigtigt glædet mig til at dele denne aftensmad med jer – Det er lidt fjollet, det ved jeg godt, men når noget er nemt, smager fantastisk, er sundt, mætter og ikke er en kaloriebombe, så kribler det i mig for at dele.

Jeg lavede mad til to og brugte en rest kogt bulgur – så hvis du ikke har det i huset 😉 så er det, det første du skal sørge for – mens bulguren koger kan du marinere laksestykkerne i 8 g revet ingefær, 5 spsk soyasauce, 1 fed presset hvidløg og lidt citronsaft.

Tabouleh´en er lavet af 280 g revet selleri (alternativt kan bruges blomkål), 130 g kogt bulgur og en håndfuld hakket persille – jeg brugte 3 spsk hvid balsamico til dressingen – (som jeg skrev på Facebooksiden er det min nye ven, smagen er mild og nem at justere) – Plus 2 tsk olivenolie.

Spinaten (en stor pose) blev skyllet grundigt og dernæst dampet i en gryde med marinaden fra fisken –  – simultant steges laksen på panden 4-5 minutter i en anelse olivenolie.

Hvis du spiser 100 g laks, 180 g selleri-tabouleh, 125 g spinat – lander det samlet på 395 kalorier og en fordeling på 36% fedt, 31% protein og 33% kulhydrat

Den vakse læser vil have lagt mærke til at ¨nogen på 8-år¨ har dækket bord 😉

Spises gerne med  Linghams chillisauce som også indeholder ingefær og hvidløg – uhms!

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

2 kommentarer

  • Helene

    Ved godt det er et gammelt indlæg, men håber du ser det alligevel.
    I eftermiddags gik jeg lidt i panik over, hvad jeg skulle lave til aftensmad og da jeg p.t. tæller kalorier søgte jeg efter “kalorielette opskrifter” og andre lignende søgeord.. alle steder jeg kom ind pralede de af at opskrifterne var kalorielette/kaloriefattige, men der var ikke skrevet, hvor mange kcal der rent faktisk var i, hvilket irriterede mig grænseløst!
    Jeg følger din blog og kom så i tanke om, at jeg da bare kunne søge på noget aftensmad her og så fandt jeg denne opskrift – og det skal siges at det var en STOR succes for både mig og min mor og man får jo MASSER af mad for de 395 kcal. Ja faktisk kunne jeg ikke engang spise det hele – men jeg brugte dog også blomkål i stedet for selleri (kan forestille mig det vejer mindre).

    Thumbs up herfra for at du gider skrive kcal på OG lave både sunde og nemme retter! (;

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Dejlig kommentar Helene – tusinde tak – og ja det kan være en jungle at finde rundt i, hvad der bliver kaldt slankemad.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2 x morgenmad med tomt køleskab