Risotto, kalkun og squash
Måske man bare skal gå i blog-vinter-hi – for en slanke/sundhedsblog har lidt trange kår i disse dage og svært ved at hamle op med diverse heavy-duty-julemad og lækkert bagværk. Men jeg holder nu fast i, at det er en god ting at få smidt lidt lettere retter ind i mellem som for eksempel denne aftensmad.
Vi fik kalkunbryst og risotto lavet med gulerødder og porre i små tern, masser timian, hønsebouillon tilsættes gradvist og inden servering røres revet parmesanost og citronsaft i. Dertil squash skåret meget tyndt på mandolinjern og vendt på panden i olivenolie og lidt hvidløg. Serveres med masser af friskkværnet peber og citronsaft.
Hvis du per person beregner 90 g kalkunbryst, 50 g tørrede risottoris, 1 tsk olivenolie, 10 g parmesanost, 25 g gulerod, 30 g porre, hønsebouillon fra terning og 100 g squash lander det samlet på 407 kalorier – fordelt på 24% fedt, 29% protein og 47% kulhydrat.
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Heyy bliv lige hvor du er – ikke noget med hi her!! Vi skal jo alle igennem julen uden at trille igennem den – især os her i Normandiet.. på den triste førsteplads..