Gæsteblogger - Pudderdåse Katja om sit vægttab

To stk salat med broccoli

Photobucket

Synes du også, at stilken på broccoli er en kedelig fætter, så er der råd her. For jeg har endelig fundet en god måde at bruge den på – Det er spild at smide den ud, men omvendt ikke det lækreste at tygge på. Her har jeg dampet broccolien i buketter sammen med stilken, som jeg har skåret i stykker på ca 5 cm. Buketterne blev brugt til den første salat på billedet med en dressing som denne og drysset med ristede sesamfrø.

Til den anden salat brugte jeg et mandolinjern. Stilken blev skåret i fine tynde skiver og lagt i et fad – pres citron og evt lidt olivenolie over. Jeg dryssede også med chiliflager, oliven og lidt høvlet parmesan. Det smager helt utroligt godt – hvis jeg selv skal sige det 🙂 Har I mon andre gode tips og måder til at reducere madspild på?

Photobucket

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

29 kommentarer

  • Hehe jeg synes nu at stilken er det bedste på broccolien.. 🙂 Begge salater ser dog lækre ud!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det bedste ligefrem? 😉 Tak skal du have!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Ja det bedste faktisk 🙂 Kan bedre lide stilkene end buketterne, men spiser da det hele selvfølgelig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

    Først og fremmest: Tak for en fin blog, jeg nyder meget at følge med og blive inspireret! 🙂

    Jeg kan vældig godt lide stilken, jeg synes den er dejlig cremet. I går brugte jeg den i blendet form i min grøntsagslasagne – super lækkert.

    Ellers bruger jeg den ofte kogt (og med det yderste lag skrællet af) i diverse hjemmelavede salater. F.eks. i æggesalat med fedtfattig yoghurt og hvad man ellers kan finde på. Min mor ynder at bruge den i kyllingesalat, sammen med yoghurt, karry og diverse grøntsager.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      1000 tak Line 🙂 det gør mig rigtigt glad. Mange gode tip til brug af stilken – men det lyder som, det mest er mig der har brug for dem

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • conny

    Heller ikke jeg synes så dårligt om stilken på broccoli. Og jeg er superglad for at få nye ideer til brug af så meget som muligt. Vi må alle tage de store og små skridt mod mindre madspild.
    Jeg har ingen revolutionerende forslag, men prøver at bruge de almindelige ideer, som fx at bruge overskudsris i salaten næste dag, at rive overmodne æbler og pærer til brug i morgenyoghurt/skyr/mv., og at lægge en madplan, der kan udnytte det indkøbte – og at huske at købe ind i mindre målestok.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Jeg begynder at føle mig lidt i mindretal her 🙂 Rigtigt godt tip med at rive de overmodne æbler og pærer

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

    Jeg gider nu heller ikke at sidde og gnave i broccoli stilke, men de er gode revet som “broccoli slaw” istedet for cole slaw. Saadan saelges de faktisk her. Jeg vil nu se at proeve din broccoli stilke salat en dag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Endelig een som mig 🙂 Bruges de mon rå i slaw´en Hanne?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie

    Jeg blender den med philadelphia light, hvidløg og citron – det bliver helt cremet og smager som om der er masser af fløde i. og hvis man vender det med grovpasta – mmh-mmh-mmh 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Uhm Marie – Det lyder helt vildt godt! Det skal helt sikkert prøves

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser sgu godt ud må jeg sige 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh hvor smart – det skal prøves!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Giv endelig lyd hvis du prøver det!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super lækker udnyttelse af broccoli – det ser konge ud!

    Og takker mange gange for henvisningen. Keep up the good work!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja

    Stilken kan også sagtens bruge i hjemmelavet grøntsagsjuice.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den øverste salat ser helt vildt lækker ud Lise. Helt vildt endda…
    Er det noget kartoffelværk man også kan se?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Jamen tak Signe 😉 Det er kartofler i fad, som jeg er i gang med at eksperimentere med i lettere versioner – stay tuned!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder godt!
    Jeg synes stilken er røvsyg, rent ud sagt. Herhjemme hakker jeg broccoli med stilk og putter i kyllingedeller (med sesam, hvidløg og lidt chili). Ind imellem skåner jeg buketterne og så får vi dem ved siden af dellerne, dampede.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christine

    Hurra! Har længe ledt efter en måde at bruge den klodsede stilk på:D Men som ny bruger af stilk vil jeg lige høre om man skal “skrælle” den først? eller om man bare skal lade de små grønne dutter (små blade) være, og spise den hele som den er?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Christine – jeg har ikke skrællet den – hvis den koges og skæres tyndt gør det ingen forskel synes jeg.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæsteblogger - Pudderdåse Katja om sit vægttab