Mad der laver sig selv…
Hermed tre gange fisk med samme nemme fremgangsmåde – Mad der nærmest laver sig selv, er ikke at kimse af. Når jeg selv ikke har spist meget fisk i perioder, så skyldes det, at jeg synes det er lidt en udfordring at gøre spændende. Men jeg har løst dilemmaet ved at tilberede det på denne måde : Jeg steger først en masse grøntsager let på en pande f.eks peberfrugter, hvidløg, tomat, paprika/chili, oliven, spidskommen (første billede), rødløg i både, revet gulerod, karry og masser af bredbladet persille (billede to) eller porrer, røget laks og forårløg (billede tre). Lys fisk er lavt i kalorier og fedt, så du kan godt kan tilsætte lidt fløde med lavt fedt indhold (8-13%), lidt soyafløde, light smøreost eller kokosmælk uden det vælter kaloriebudgettet. Så lægger jeg fisken i et ovnfast fad og dækker med grøntsagssovsen – Lægger staniol/ildfast låg over og sætter retten i ovnen i ca 20-25 min ved 180°C. Imens kan du koge ris, couscous, bulghur, kartofler eller quinoa.
Spiser du ofte fisk? Hvordan gør du fisk spændende?
Tak for dejlig inspiration – især den sidste lyder lækker! :–)
Når jeg laver laks, som jeg ofte gør da det er min yndlingsfisk, lægger jeg det gerne i et ildfast fad, hælder vand over til det lige dækker bunden af laksen, for derefter at hælde en masse(!) soya over fiskene så de svømmer i væske og til sidst river jeg en ordenlig portion ingefær og fordeler i hhv væsken og på fisken og kaster i ovnen i…. Hm 25 min ca. Dette er super simpelt, men smager helt i gennem fantastisk – soyaen og ingefæren får det til at minde mig om sushi, hvilket kun gør det bedre ;–) og det skal siges at laksen på ingen måde bliver tør!