Havrekagen i efterårshumør
Et ordentligt navn til den, har jeg stadig ikke helt fundet, men havrekagen/Baked Oatmeal er blevet en favoritsnack herhjemme. Den kan varieres på mange måder alt efter årstiden, lige nu er det fint at skifte hindbærrene ud med pærer, æbler eller blommer. Jeg havde nogle bananer i huset, jeg gerne ville bruge, så det blev til to bananer skåret i skiver og dryppet lidt med citronsaft. Mandlerne blev udskiftede med hakkede hasselnødder, som blev drysset på.
Du skal bruge: 300g havregryn, 60g sukker, 1-2 tsk bagepulver, 200g mager kvark, 1 æg, lidt vanillepulver, 1 tsk kardemomme, 2 tsk kanel, 2 bananer, 2,5dl mælk, 30g hakkede hasselnødder og lidt mindre end 1 tsk salt
Bland de tørre ingredienser og tilsæt de våde – Hældes i et ildfast fad – Læg bananerne i skiver på og drys de hakkede nødder over. Bages i ovnen ca 30 minutter ved 180°c. Smager rigtigt lækkert med frugt og yoghurt til morgenmad eller når den er kølet af, kan den skæres som mueslibarer og bruges som snack. 100g indeholder 197 kalorier med en fordeling på 23% fedt, 17% protein og 60% kulhydrat.
Bonusinfo: Det er er cirka halvt så mange kalorier som i en brownie – Hvad man ikke får i så intens smag, får man tilgengæld i stabilt blodsukker, mæthed og mere energi – Det er dit valg 🙂
Mmm, det ser virkelig lækkert ud! Jeg fandt din inspirerede blog i går og skyndte mig at bage kokos/banan/choko
muffins. MMM! Har dog skyndt mig at fryse de resterende ned, ellers havde jeg spist dem alle. Jeg har i 5 uger været på 1000-kcals diæt for at kickstarte et vægttab, men jeg gør ligesom dig meget ud af, at sammensætte mine måltider godt. Jeg går i disse dage og overvejer at gå op på 1400 kcal. Jeg har tabt 5,5 kg og mangler det samme(højst)
Selvom det lyder underligt, er jeg dog bange for at tage på, hvis jeg går op på 1400. Må jeg have lov at spørge, hvor længe du har spist sådan, og hvor hurtigt dit vægttab går? Og hvad gør du, når du ar nået din ønskede vægt? Bliver du så ved med at tælle kcal, og hvor mange vil du i såfald indtage? Puh, det blev en lang smøre, håber du vil svare, men har selvfølgelig forståelse for, hvis det går for tæt på! I hvert fald mange tak for en lækker, flot og inspirerende blog!