Din bedste falafel-opskrift?
Der er et par ting, som bare ikke rigtigt vil lykkes i mit køkken – een af dem er falafler. De bliver enten alt for fede og søber i olie eller for kedeligt tørre og støver. Opskriften jeg prøvede af denne gang, så ellers smart ud. Man brugte kogte kikærter, masser af persille, hvidløg og æg i massen. De blev så bagt i ovnen på bagepapir og skulle vendes halvvejs. Smagen var god og de blev sprøde yderst, men konsistensen i midten var desværre alt for tør.
Så derfor vender jeg mig mod jer – For muligvis er der en læser derude, der ligger inde med verdens bedste mest velsmagende falafelopskrift, som hverken sejler i stegefedt eller giver krillerhoste-anfald – Jeg venter i spænding!
Hejsa!
Når jeg skal kreere falafler, plejer jeg at gøre brug af denne opskrift:
250 g kikærter (plejer bare at købe dem på dåse)
1 bundt persille
5-8 fed hvidløg
1 stort løg
1-2 tsk. spidskommen
1-2 tsk koriander
salt
2 æg
2 spsk rasp (eller havregryn)
Og så skal der bare blendes, formes og steges.
Jeg har kun afprøvet dem på panden, hvor jeg bare steger dem i en smule olie. Og de plejer at blive rigtig gode!
Kan egentligt også være at det vil fungere, hvis man laver dem i ovnen. Det må afprøves!
Held og lykke med jagten på falaflen! (: