Mellemmad men mest om motion

Veggesteg og graesk salat

Denne veggesteg/postej er meget nem at lave og fungerer fint både til aftensmad og frokost. Den ville kunne varieres med krydderier og krydderurter efter hvad du synes smager godt.
Jeg brugte 400g champignon, 200g løg og 200g knoldselleri revet i foodprocessoren (NB rives ikke blendes – fint eller groft – har afprøvet begge dele) De revne grønsager koges i en gryde 10 minutter med 1-2 bouillonterninger og 4 dl vand – tages af kogepladen, køles lidt af og tilsaet 130g hakkede mandler, 2 dl rasp, 2 aeg og 100g mozarella 21%. Bland det hele godt og tilsaet peber og krydderier f.eks timian. Hele baduljen haeldes i et smurt ildfast fad eller skål (evt drysset med sesamfrø) og bages i ovnen 45-60 min minutter ved 200-220°c. Giver meget stor portion, så du kan med fordel halvere det, ellers ender du med at spise det hele ugen som jeg – forbered jer på vegge-spam 😉
Her har jeg fået 200g veggesteg med en salat lavet af 30g grøn peber, 90g tomat, purløg, 5 oliven, 18g feta light, 80g marineret tofu og grøn salat – Lander samlet lige under 400 kalorier og en fordeling på 42% fedt, 28% protein og 30% kulhydrat.

12 kommentarer

  • Hej Lise :)Uhh, jeg glæder mig til vegetaropskrifter. Det er jo lige noget for mig :)Jeg har aldrig prøvet veggepostej før.De bedste hilsner fraAnitaLiv og Mad

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sikke mange lækre opskrifter du har samlet sammen – jeg er hoppet med som fast læser. Glæder mig til flere (:- Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Ved du om den er frysevenlig?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den kan godt fryses – men bliver lidt mere fugtig synes jeg. Saa skal den evt lige lidt i ovnen foerst eller steges i skiver paa panden bagefter.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej LiseTror du evt. man kan erstatte knoldsellerien i veggestegen med noget andet, evt. hvidkål? Jeg har ikke set meget knoldselleri på det seneste, nemlig :)Kira

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kira – Hvidkaal tror jeg ikke ville fungere saa godt, jeg ville proeve med med en blanding af revet squash, guleroedder og kartofler?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej igen Lise. Jeg fandt en knoldselleri, og prøvede at lave veggestegen, men det gik ganske galt! Efter en time og tyve minutter i ovnen var den stadig ikke den mindste smule fast. Den havde konsisten som en grød. Skulle jeg evt. have hældt væsken fra grøntsagerne, efter de var kogt? Eller skal de koges uden låg, så vandet fordamper? Jeg er altså fast besluttet på at lave den ordenligt – den ser so god ud! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej igen Kira – det er da for ærgeligt, når du nu endelig havde fundet sellerien. Huskede du de 2 dl rasp? Jeg dobbelt-checker med mit manuelle opskriftshæfte om der er noget, jeg har glemt at skrive.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kira nu har jeg dobbelchecket med den manuelle opskrift og forhørt mig hos andre i familien der også laver den – og vi/de har aldrig oplevet at den blev grødagtig – måske mere som postej når den er varm men skærefast når den er afkølet. Vi lægger låg på når grønsagerne koger først – raspen skulle gerne opsuge den ekstra væde.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej igen Lise, og tak for svar! Jeg huskede raspen, men undlog dog mandler. Jeg må prøve igen en dag. Det skal virker 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • detskalsmageafnoget

    Hej Kira – kan det være fordi du blendede i stedet for at rive? Det har jeg nemlig selv prøvet – den bliver flydende når den kommer ud af ovnen – men fast når den er kold og kan bruges som smørepålæg

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] besluttede mig for at afprøve opskriften på “Veggesteg” (grøntsagssteg) fra Det Skal Smage af Noget. For sjov skyld undersøgte jeg hvor mange kalorier opskriften på veggesteg lød på (hjemmesiden […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mellemmad men mest om motion