Chili med bønnner og guacamole
Guacamole, ris og bønnechili – Denne ret dukker op med jævne mellemrum herhjemme og dermed også her på bloggen – Så hvis I fornemmer at have set den før, er det ikke helt galt.
Chili med bønner og guacamole opskrift
250 g hvide bønner sat i blød natten over, koges med 1 bouillonterning til de er møre – Tomatsaucen laves af 1 grøn squash, 1 løg, 2 fed hvidløg, 6-8 store tomater evt lidt udblødte soltørrede tomater – steg løg, squash og hvidløg i en tsk olivenolie – tilsæt tomaterne som er hakket groft – blend hele molevitten med stavblender – tilsæt salt, oregano, chili, spidskommen og lad det simre. Tilsæt bønnerne og lad det simre lidt mere.
Du kan spise 80 g kogte ris, 60 g guacamole og 300 g chili = temmelig stor portion for kun 375 kalorier – tilsæt evt en klat kvark eller put den i guacamolen, for at få proteinet lidt længere op. Hvis du laver mad til andre end dig selv, kan du evt. dele retten og tilsætte stegt hakket kød til halvdelen.
Det ser dejligt ud – og med guacamole – så kan det jo ikke gå helt galt ;-)Mange hilsnerBirthe