Et lille tip i vintermånederne

Sunde ideer når energien er lav

Jeg har kigget diverse  webshops i gennem og fundet de nemme sunde løsninger. De findes blandt andet i frostsektionen og blandt de færdigt-snittede varer. Når energien er lav eller når f.eks smerter forhindrer i at stå længe ved køkkenbordet, så gælder det om at have gode sunde løsninger klar i køleskab og fryser. Frossen frugt og grønt er blandt andet en god genvej, så udgår du at skulle skylle/skrælle/snitte selv og sparer på energien, samtidig med, at du får madvarer med et højt indhold af næringsstoffer. Her nedenfor har jeg lavet en liste med ideer til de nemmere sunde løsninger til dig:

• Brug frosne jordbær, blåbær, granatæblekerner tøet op i køleskabet natten over og bruges direkte på morgenmaden (Vær lidt mere forsigtig med hindbær og brombær, da de helst skal opvarmes inden brug)

• Lav en større portion grøntsagsjuice, greenie, smoothie eller suppe, når du har overskuddet og frys den ned i poser eller bøtter. Eller få et familiemedlem/veninde til at hjælpe.

• Frosne ærter: Kan bare overhældes med kogende vand og bruges i salater, dips eller i stedet for ris/pasta.

• Frossen blomkålsris (fås bla i Netto og hos Nemlig) Kan overhældes med kogende vand og bruges i stedet for ris til sammenkogte retter.

• Frossen spinat – kræver bare en opvarmning i en gryde. Kan evt. krydres med indiske krydderier eller bruges direkte i greenies eller smoothies blendet med frugt eller andet grønt.

• Squash kan spises rå som agurk eller laves til spiraler og bruges som pasta – Færdiglavet spiralpasta kan købes flere steder blandt andet hos Nemlig.

• Køb snittede grøntsager og salater – udskift gerne den grønne salat med færdigkøbt snittet spidskål, rødkål, grønkål, rødbede, spirer og grønne urter som persille, koriander, purløg mm

• Frosne grønne bønner – vendes i olivenolie og krydderier bages i ovnen i stedet for fritter – eller dampes i en gryde.

• Frosne blandede rodfrugter – bages i ovnen.

• Edamame bønner bruges i salater som tilbehør eller som proteinkilde i greenies.

• Wokblandinger og grøntsagsblandinger på frost skal bare vendes på panden i olie evt. med hvidløg og ingefær.

• Frosne gulerødder – kan dampes med olivenolie, citron og spidskommen for et lidt andet twist.

• Kikærter og bønner kan købes på karton, glas eller dåse – skal bare vendes med citron, lidt olivenolie og
krydderier efter smag. Bruges evt. i stedet for ris, pasta eller kartofler.

• Linser skal ikke i blødsættes og er klar på 20 minutter.

• Frossen fisk kan tilberedes i folie eller bagepapir i ovnen med krydderurter og citron.

• Lav store portioner, så der er rester til frokost eller aftensmad.

• Fisk og skaldyr egner sig særligt godt koldt til frokost f.eks. sild, røget laks/ørred/makrel, fiskefrikadeller, makrel i tomat, sardiner i olie og rejer.

• Lasagne kan laves med squash i skiver og hytteost.

• En omelet med spinat og tomat tager under 10 minutter at lave, hvis man har ingredienserne i huset.

 

 

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et lille tip i vintermånederne