Anbefaling af Herlig & Ærlig Mad
For et stykke tid siden fik jeg Emma Martinys nye kogebog Herlig & Ærlig mad tilsendt til et smugkig. Det har været et inspirerende og lækkert nyt bekendtskab. Emmas tilgang til mad minder en del om min egen, så det svinger særligt godt. Det handler om, at maden skal smage godt, være af sæsonprægede råvarer, mindst muligt raffineret sukker men til gengæld med masser af frugt og grønt.
Kogebogen er en 387 siders moppedreng, den er æstetisk lækker med smukke billeder som Emma selv har taget og stylet- ovenikøbet ofte lige før heldige venner har indtaget lækkerierne. Da jeg ikke selv spiser rødt kød, har jeg sprunget afsnittet med kød over, men ellers er der rigeligt inspiration i de fyldige kapitler om morgenmad, frokost, foretter og salte snacks, vegetar, fisk og skaldyr, fjerkræ, desserter og søde snacks.
Kærligheden til maden er tydeligt smittende og opskrifterne er enkle, ligetil og meget Instagram-venlige med knald på farverne fra frugt og grønt. Der er fokus på det sunde og varierede – med sunde forståes hjemmelavet mad med mindst muligt forarbejdede varer, der bruges sjældent hvedemel eller raffineret sukker i opskrifterne i stedet er det udskiftet med boghvedemel, mandelmel, honning og kokossukker eller naturlig sødme fra frugt. Min eneste kritik går på, at nogle af de mere private billeder er lidt mørke og står ikke helt så skarpt som de flotte billeder af opskrifterne. Men ellers alt i alt en lækker kogebog for både begynder og den mere øvede der ønsker inspiration.
Du kan følge Emma Martinys blog her
og Kogebogen kan fåes hos Bog&Ide
Indlægget indeholder affiliatelinks – du kan altid være sikker på, at jeg kun anbefaler produkter jeg kan stå 100% inde for
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Ingen kommentarer endnu