Forår hos Årstiderne

Mine miljøvenlige sparetips #1

IMG_8192

 

1. Lav chips eller fladbrød/knækbrød ud af en grødrest. Det er nemt, du spreder bare grøden ud på et stykke bagepair og sætter i ovnen – Se fremgangsmåden her på sunde chips

2. Gem grøntsagrester fra hele ugen i en pose i køleskabet – lav så suppe om søndagen gerne med et kyllingeskrog eller en anden kødrest, en skorpe fra en parmesanost kan også bruges til at give smag.

3. Frys krydderurter i fryseren med olivenolie. Har du et bundt krydderurter som skal spises hurtigt, så hak det fint og frys det ned i olivenolie, f.eks i en isterningebakke.

4. Lav dine egne krydderiblandinger og kryddersalt – jeg elsker at lave blandinger – her på bloggen har jeg blandt andet lavet en lækker grøn Dukkah, en rød dukkah og en japansk krydderiblanding. Krydderiblandningerne er billige selv at lave og gode som gaver.

5. Lav din egen iskaffe eller iste. Her kan spares en hel del, for det er da vildt så dyre iskaffe er. Når alt kommer til alt er det jo bare kold kaffe, mælk og isterninger. Jeg bruger øko instant kaffe fra Peter Larsen opløst i lidt vand – dertil iKaffe fra Oatly – det giver en lækker cremet smag. Så undgår du alt det mættede fedt fra sødmælken i cafe-udgaven af iskaffe.

6. Lav croutoner og mysli ud af endeskiverne på rugbrød. I stedet for at smide endeskiverne ud, så brug dem i denne lækre rugbrødsmüsli eller rist dem og gnid dem med hvidløg, skær i tern, hæld lidt olivenolie over og drys med krydderier.

7. Hav en ugentlig dag hvor du spiser omelet/frittata/æggekage og tømmer køleskabet for rester. Æg er en fin proteinkilde, ikke så dyrt som kød og kan kombineres på mange måder. Tømmer du køleskabet får du samtidig brugt dine rester og vupti – aftensmaden er i hus! Se alle mine opskrifter på frittata her på bloggen

8. Brug kød som smagsgiver istedet for hovedingrediens. Lad grøntsagerne indtage hovedrollen og brug kødet til at pifte det lidt op smagsmæssigt – eller udlad det helt.

9.Vandet fra kikærter i dåse og når du koger dem, kan bruges som erstatning for æggehvider  – se her hos Plantepusherne

10. Tøm grøntsagsskuffen og lav en lækker juice – se mine bedste juice-tips lige her

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

1 kommentar

  • Troels

    Tak for disse gode tips til hvordan man laver nogle nemme og sunde chip, samt benytter resten af grøntsagerne.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forår hos Årstiderne