12 blogs med mere grønt

Sumak – Ugens smagsgiver

Sumak

Kender du krydderiet sumak? Jeg vil introducere en ny kategori her på bloggen, som kommer til at handle om smagsgivere i maden. Når vi spiser, så handler det at blive mæt OGSÅ om, at vi får stimuleret vores sanser. Bloggens navn ¨Det skal smage af noget¨ føler jeg ret stærkt for – så stærkt at jeg kan blive rigtigt irriteret, hvis måltidet foran mig ikke siger mig ret meget – Tænk her flymad eller kogte grøntsager uden noget. Men hvad kan man så gøre for at give sine retter det der sidste pift? Her spiller krydderier og krydderurter en vigtig rolle – og det at finde balance mellem surt, sødt, salt, bittert, umami og fedt/olie der forlænger smagen og runder den af.

Sumak ligger i kategorien det syrlige – det minder lidt om citron i smagen, men har en mere rund og ikke så gennemtrængende smag. Krydderiet er jeg mest stødt på i tyrkiske og iranske retter, men er nok en del af hele det mellemøstlige køkken. Jeg bruger sumak i dips, salater, marinader og til at drysse ovenpå fjerkræ, grøntsager og fisk.  Også gerne lige inden servering. Man kan ikke rigtigt komme til at bruge for meget, så eksperimenter bare løs. Krydderiet kan købes i de fleste butikker der sælger mellemøstlige specialiteter eller krydderier.

Her på bloggen har jeg tidligere lavet en broccolisalat med tahindressing drysset med sumak og ristede sesamfrø – Kig herind for inspiration  detskalsmageafnoget.dk/2012/02/tahindressingen-slar-til-igen/

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

12 blogs med mere grønt