Japansk krydderimix – Gør det selv!
Står du og mangler noget, der kan give et pift til stegte grøntsager, supper eller bare på en avocadosandwich, så led ikke længere. Det japanske krydderimix Shichimi Togarashi er ikke så nemt at opstøve i Danmark, men de fleste ingredienser kan fåes i helt almindelige supermarkeder. Min version er egentlig ikke helt korrekt for jeg har udeladt den japanske peber, men jeg synes ikke at forskellen er markant, når jeg sammenligner med denne version fra Souschef
Japansk krydderimix – Inspireret af Shichimi Togarashi
Du skal bruge:
skallen fra en økologisk appelsin
1/2 ark noritang (evt mindre hvis du ikke er vild med den lidt fiskeagtige smag)
2 tsk sorte sesamfrø
2 tsk lyse sesamfrø
2 tsk stødt ingefær
2 spsk chiliflager
——–
Appelsinen rives og skallen drysses på et bagepapir og bages i ovnen ved 130° C i ca 40 minutter. Rist sesamfrøene forsigtigt på en pande, så de begynder at poppe og får smag, men ikke bliver brændte. Arket med noritang findeles i en minihakker og alle de resterende ingredienser blandes. Velbekomme – garanteret smag og spice!
Kig med ovre på bloggens Facebook og se, om du kan spotte, hvad jeg ellers har købt ind af spændende smagsgivere.
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Det må jeg prøve:)