Gode sager på repeat
Når overskuddet er minimalt, er det godt at have nogle klassikere at kunne falde tilbage på. Hos os, er det blandt andet disse auberginer, som jeg tog et billede af til min instagram. Hvis I ikke har prøvet dem endnu, så er det bare at komme i gang. De er nemme at lave, smager fantastisk og kan bruges som forret, tilbehør eller som en ret i sig selv.Denne gang fik vi dem med moset feta og pinjekerner, som blev tilføjet de sidste 10 minutter af ovntiden, men ellers er fremgangsmåden som følger:
Tænd ovnen på 180-200°c – Auberginerne vaskes og skæres i gennem på langs – skæres derefter på i terninger/ruder eller i striber uden at skære i gennem skindet. Saltes og lægges med skindsiden op til ovnen er varm. Duppes tørre og pensles med olivenolie blandet med lidt citronsaft – Skær hvidløg i helt tynde skiver og stik dem ned mellem ternene/skiverne – Sørg endelig for, at hvidløgene ikke stikker op, for de smager ikke ret godt brankede (er min bitre erfaring!).
Brug de krydderier du synes om, jeg brugte lidt indisk inspirerede med garam marsala, spidskommen og karry på det nederste billede – men du kan i stedet bruge timian, rosmarin (som på det øverste) eller hvad du nu holder mest af. Bages i ovnen i et ildfast fad til de er godt gennembagte ca 40-50 min – kan spises kolde eller varme.
Mmmm, bagte auberginer, er bare så lækre det minder mig om sommer altid 🙂