Pålægstip og maveføljeton

Kan I huske blomkålspizzaen? Nu er den her med bonus tip!

Den meget ombloggede blomkålspizza havde sit højdepunkt i blogverden for et års tid siden, siden har jeg lavet den mange gange. Sidste gang smed jeg en god håndfuld hakkede krydderurter i (basilikum og bredbladet persille) og brugte den som madtærte til aftensmad og som ¨brød¨ til frokost dagen efter.

Jeg så et rigtigt godt tip, hvis du kæmper med at den er for svampet. Brug et ekstra stykke bagepapir  til at vende den forsigtigt mod slutningen. Læg gerne en kommentar, hvis du ved, hvor jeg så det nævnt, så skriver jeg det på.

Du skal bruge:

et stort kogt blomkålshoved moset med et ¨kartoffelmosjern¨,

3 æg

100 g fromage frais

1 håndfuld revet ost 

4 tsk psyllium HUSK loppefrøskaller

En håndfuld hakket bredbladet persille og basilikum 

Salt og peber

Hele molevitten blandes i en stor skål og bredes ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Bages ved 180°C i ca 30 minutter – eller til den er gylden over det hele.

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

12 kommentarer

  • Jeg har endnu ikke prøvet den, men selve opskriften har da mange ligheder med “proteinpasta” 🙂 Den opskrift har jeg tidligere prøvet at lave om til pizzabund, men den blev desværre ikke sprød, men smagte vanvittigt godt! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Helt sprød tror jeg det bliver svært at få med blomkål – men den version jeg linker til i indlægget bliver klart mere sprød end når man laver det med HUSK.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    Hej!

    Har længe luret på denne opskrift, men endnu ikke fået lavet den da jeg egentlig synes det er lidt helse-fanatisk. Men nu skal den altså afprøves!

    Tænkte på om man kan lave frittata kun på æggehvider og ellers bare følge din opskrift? Jeg har kun æggehvider…

    Forresten dejligt med indlæg på bloggen igen!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Haha helsefanatisk ! Sådan har jeg ikke set den 😉 Jeg bruger som regel kun hele æg, for der er mere næring og smag i, så jeg ved desværre ikke om det fungerer kun med æggehvider, men måske nogle andre læsere har ?.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Elsker blomkål i alle afskygning, især i blomkålsgratin! Meen den er sunde sag, ser bare mægtigt lækker ud og den skal da prøves snarest muligt – måske med lidt skinke blandet i 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har næsten lige “opdaget” din blog, og jeg synes den er fantastisk! Lækre opskrifter og super gode billeder! Får helt sikkert mere inspiration til min hverdag!

    Tag gerne et kig på min blog – handler mest om DIY projekter, men er netop startet med at blogge om træning og kost, og vil derfor kigge med på din blog hver dag ;D

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er fuldstandig bagud. Jeg hørte om blomkålspizzaen for et stykke tid siden, men fik først afprøvet den her i fredags.
    Jeg lavede den med færre ingredienser (rå, smudret blomkål og æggehvider), men kan følge dig i udfordringen i at få den sprød. Jeg gjorde også netop det, at jeg vendte den efter halvdelen af tiden var gået.
    Næste gang skal jeg helt sikkert følge dit tip med hakkede krydderurter. Det ser skønt ud!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det giver nemlig lidt mere smag til bunden – tørrede krydderurter er også godt!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

    Hej,

    Er denne opskrift til 1, 2 eller flere personer ? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Jeg vil sige den er til 2 personer – eller til 1 med en rest til dagen efter. Spis gerne flere grøntsager eller salat til

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Jeg har lige prøvet at lave den – kan ikke heeeeelt finde ud af om jeg kunne lide den eller ej, haha. Men mæt, det bliver man ihvertfald! Jeg har mad til 3 aftenmåltider i den her portion! Jeg havde toppet med hjemmelavet pizzasauce, mozarella og efter endnu en bagning rucola, serrano skinke, soltørrede tomater, oliven og en balsamico/olivenolie dressing.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det lød nu ellers godt – Var det smag eller konsistens eller begge dele? 😉 Begge mine drenge spiser den ellers gerne og de står normalt af, hvis de synes jeg bliver ¨for sund¨ 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pålægstip og maveføljeton