Gæsteblogger: Kosten hos zoneterapeuten

Sundere konfekt og vind chokolade x 2

December er en seriøs mastodont-udfordring, hvis man gerne vil spise sundere, holde vægten eller at tabe sig. Det er jo ikke, hvad vi spiser juleaften der sætter sig, men hele december er jo for de fleste fyldt med julefrokoster, gløgg-tamtam, æbleskivehalløj, konfekt og småkagespisning. Jeg synes, at Charlotte fra Sund for Sjov gør sig nogle gode overvejelser, så man ikke står d. 1 januar med sure ekstra kilo at slås med. Grundtanken er, at vi bevidst vælger til og fra hele julemåneden.

Min strategi er god kvalitet i lidt mindre mængder. Det kan fx betyde at have muligheden for at vælge tørret eller frisk frugt og mørk chokolade i stedet for konfekt og småkager. Her har jeg (i fælles projekt med store drengebørn) 1. dyppet abrikoser i mørk chokolade, 2. dyppet udstenede dadler med en mandel indeni i selvsamme chokolade – drysset med kokos eller hakkede mandler – 3. Resten af den smeltede chokolade blev blandet med tranebær og hakkede mandler og hældt i små forme.

Jeg snuppede lidt rigeligt af den gode mørke schweizer chokolade, så to læsere har muligheden for at vinde 300 g x 2 her på bloggen (obs du behøver ikke spise det hele selv! 😉 ) . Alt du skal gøre er, at lægge en kommentar og fortælle, hvordan du overvejer at gribe julemåneden an. Læg dine bedste tips til en lettere december uden at snyde sig selv for alle de gode sager.

Jeg trækker de to vindere fredag d. 7 december.

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

76 kommentarer

  • Jeg spiser altid efter konceptet “lidt men godt”, og vil hellere have ét stykke ekstremt lækker kage, end adskille stykker kedelig ditto.

    I år, hvor jeg fejrer min første jul som vegetar og flirter lidt med at leve vegansk, er jeg også overbevist om at det bliver en smal sag, da kød fylder meget på de danske jule(frokost)borde 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har tænkt mig at lave sundere konfekt i samarbejde med min søde veninde Julie. Hakkede nødder i mørk chokolade f.eks, og de gode daddelkugler, som jeg denne gang skal forsøge at pifte op med lidt hasselnødde smør. Vi laver altid rigeligt, så der både er til os selv og til at give væk i små fint indpakkede kagedåser. Sidste år var der ingen der bemærkede at det var “sundt” slik 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie Riis

    Jeg elsker stearinlys, hygge og julekonfekt. Derfor må der skrues lidt op for motionen, og ellers sørger jeg for at undvære de overflødige mellemmåltider i hverdagene, så der er plads til lidt ekstra julehygge i weekenden, og så synes jeg i øvrigt, det er fantastisk at løbe i klart frostvejr, så en ekstra løbetur eller to bliver det også til 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • DC

    Er pt. i gang med at bruge madlog for at kunne tabe nogle kilo inden nytårsaften. Ja, det er noget af en udfordring jeg har påtaget mig!

    Indtil videre går det fint. Har flere gange sagt nej til at købe fx ris a la mande i kantinen selvom alle mine kolleger gør. Så stolt! Får en gang imellem cravings for både ris a la mande, æbleskiver, juledragee og alt det junk. Har lovet mig selv at holde mig på måtten, men må gå lidt amok i julemad d. 24. december – men kun d. 24.! Håber jeg holder det.

    Fitness World har også en lille konkurrence i gang om at skulle træne 8 gange inden juleaften, som sætter lidt gang i mig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Horn

    Jeg planlægger at give los den 24., 25. Og 26, hvor jeg spiser det jeg har lyst til. Ellers holder jeg mig på ca. 1200 kalorier i hverdagene – lidt mere, de dage hvor jeg kommer ud at løbe…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super gode tips! Tog selv hul på julemåneden i går, hvor jeg lavede en kæmpe portion daddelkonfekt, alternativ til havregrynskugler. Dadler, mandler, havregryn og ægte kakao blendes sammen. Kan tilsættes kokos eller appelsin-/citronskal og saft. Trilles til kugler og rulles i kokosmel eller dyppes i smeltet chokolade.

    Skal bruge december på at skrive eksamensopgaver og være til julefrokoster. For at holde vægten står den derfor på minimum en times rask gåtur i sneen HVER DAG med familien/hunden/veninderne. Det giver både motion og røde kinder 🙂 Til julefrokosterne medbringer jeg grøntsagsstave med dip rørt i skyr, grøntsagstærter og sund konfekt. På den måde kan jeg vælge at spise lidt af det usunde og så ellers køre gulerodsstænger indenbords, når alle andre uhæmmet spiser løs af slikken – endda uden at føle afsavn. Så det handler om prioritering af tid og hvad der kommer indenbords. Det første stykke syndigt konfekt smager bare bedre end det tiende.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg forventer at tabe mig en lille smule inden jul, men holde vægten i de skønne juledage.

    Det gør jeg ved at prioritere, så jeg en dag godt kan få lidt sødt, men til gengæld lave aftensmad, der hovedsageligt består af grøntsager. På den måde kan man få lidt af det hele i den søde tid og samtidig opnå et vægttab 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marie L

    Jeg griber december an med ekstra proteinholdigt mad – nyopdaget og forholdsvis sund lækkerhed: Nutramino Proteinpulver med Stracciatellasmag blandet med Skyr = MUMS! Den skal der hygges med i sommerhuset de kolde aftner vi går i møde 🙂
    /Marie L

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stella

    Ihh hvor fint. Jeg elsker chokolade, og vil meget gerne vinde det til at lave årets konfekt af.
    For mig er det fuld skrue med æbleskiver, risengrød, god konfekt og hvad jeg har lyst til af sødt. Til gengæld prøver jeg at holde igen til julefrokoster og med alkohol. Absolut ingen sodavand (men den gælder næsten hele året). Prøver ikke at spise mig totalt overmæt. Alle andre måltider holder jeg så sunde som muligt, masser af protein og uden stivelse. Men når jeg nu får hvad jeg har lyst til af de søde sager, giver jeg den alt hvad jeg kan på motionsfronten.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

    Jeg skal på strandferie i slutningen af december, så det er faktisk ikke så svært at begrænse alt det søde her i december. Min strategi er, at jeg kun spiser de ting, som jeg virkelig sætter pris på – og så går jeg udenom fx æbleskiver, pebernødder, nougat etc., som egentlig ikke siger mig det store. Derudover har jeg begrænset mit indtag af brød, og når alt det lægges sammen tror jeg faktisk, bikinien passer efter juleaften også.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine K

    Ihh hvor skønt
    Jeg vil lytte til min mave – Det er det bedste, man kan gøre, hvis man ikke vil spise for meget 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina C.

    Jeg nyder det, jeg spiser – så plejer jeg ikke at have brug for så meget.
    Og så elsker jeg at udnytte sneens mange muligheder – det får pulsen op 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Vorum

    Jeg træner heldigvis så meget, at jeg ikke behøver tænke SÅ meget over det. Men der ryger lidt mere alkohol indenbords i december, glögg osv snyder mig lidt – så det tænker jeg over, og skruer lidt ned andre steder. Og så er gode lange gåture jo oplagte, en en rask sneboldskamp med ungerne 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er oftest mig der står for småkagebagningen herhjemme, så jeg vil eksperimentere med sundere opskrifter fra bageblogs, som jeg nu støder på dem 🙂 Når jeg er ude hos andre, er det også ‘lidt men godt’ mentaliteten jeg kører. Jeg prøver også at begrænse stivelse såsom brød, kartofler, ris, osv. Og i stedet skrue op for protein og grøntsager!
    – Frida, http://bakedbyblondie.bloggersdelight.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla K

    Jeg har simpelthen bare tænkt mig at gå så vidt muligt udenom slikket og kagerne. Er ikke den store fan af julemad, og skal faktisk ikke til nogle julefrokoster i år. Har også tænkt mig, at hver gang jeg har lyst til noget, skal jeg spise et stykke frugt først. Og hvis jeg ikke har lyst til frugten, så må jeg undvære (-:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anja

    Min krop er heldigvis udstyret med en “regulerings knap”, så når der er allllllt for mange lækkerier for næsen af mig har jeg ikke lyst:-). En meget god “knap” her i december:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann-Kristin

    Faktisk har jeg ikke lyst til, at gå glip af julelækkerierne, så det betyder at jeg må leve efter “lidt men godt” princippet – og så selvfølgelig give den ekstra meget gas til bikefit-timerne 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Oly

    Jeg har tænkt mig at leve helt vegansk i julemåneden, efter jeg har fuldført en 3 ugers detox-kur! Måske vil jeg også finde nogle lækre rawfood chokoladeopskrifter, som vil overraske hele familien. <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ummm det ser lækkert ud. Mit bedste våben mod sukker fælden er at spise mine proteiner først, er de på plads syntes jeg det er meget nemmer at stå i mod. Når så det skal være, laver vi masser af dadelkonfekt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

    Tak for en god blog. Jeg kigger jævnligt forbi for at hente inspiration til sund hverdagskost til hele familien. Jeg synes det kunne være lækkert med lidt ekstra god chokolade her i december.. Jeg har nemlig tænkt mig at være ultra standhaftig her i december for så, at slappe mere af selve juleaften og den efterfølgende familiejulefrokost. Jeg vil prøve at vælge sund og så tilvælge en enkelt ting der er i den usunde kategori. God rødvin juleaften skal der jo også til.
    Krydser fingre for lidt held min vej. God jul
    Kristine

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica

    Jeg spiser mandler og rosiner overtrukket med mørk chokolade.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg vil sørge for at lægge godt ud. HVER dag.
    Trods julefrokost osv. bestemmer man som regel selv over morgenmaden, så der vil jeg sørge for at få godt med proteiner, så mit blodsukker kan holdes sig normalt dagen i gennem.
    Det gør det nemmere at sige nej til pebernødderne eller i hvert fald at nøjes med 3. Desuden er det også nemmere psykisk, hvid man starter godt ud, for så har man ikke lyst til at “ødelægge” det, hvor i mod hvis man starter ud med en crossaint “er det hele også bare ligegyldigt”…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Green

    Jeg sørge for at holde træningen ved lige, lave lækre æble snacks med kanel i ovnen og nyde julestemningen med stearinlys og julemusik istedet for alle de fristende julegodter 🙂 Og så giver jeg mig selv lov til alle de jule-lækkerier, jeg har lyst til hver advent 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Waldemar

    Jeg vælger kvalitet ligesom dig og så vil jeg prøve at spise godt og lækkert, men spise mindre portioner 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Starinlys, tæppe og hygge er en god vinter/julekombi for mig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • helene

    Den eneste religion min mor tror på er mørk chokolade, hver gang der kommer nye mennesker i huset skal de høre de nyeste nyheder om hvor godt mørkchokolade er for krop og sjæl. Altså har vi fået 10 g mørk chokolade hver dag siden vi var helt små, og jeg har fortsat siden jeg blev voksen (og nej, vi er ikke tykke!)
    Jeg er helt tosset med dadel konfekt- raw dadel kage og dadel kugler- måske overtrukket med lækker mørk chokolade?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Katrine

    Jeg springer over alkohol 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Jeg har tænkt mig at holde mig fra de søde og fede sager i hverdagen, så der er plads til lidt mere i weekenden. Og så tænker jeg meget over, om jeg virkelig har lyst til at spise de “godter”, der bydes på – fx bryder jeg mig egentlig ikke rigtig om æbleskiver, så derfor er der jo ingen grund til at spise x antal æbleskiver i løbet af måneden 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann-Sofie

    Ser lækkert ud! 🙂
    Min taktik – som har holdt indtil videre, er at mærke efter. Har jeg virkelig lyst til at spise de her pebernødder eller småkager som bliver stillet overfor mig? Hvis ja: så én ad gangen.
    Men jeg må indrømme, at det kan være svært når den første småkage er røget indenbors, så ikke også at lade den næste komme samme vej. Men som sagt: mind full eating. Har jeg virkelig lyst til det her, eller spiser jeg det kun fordi det er der og “det er jo jul”?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lise

    Jeg går bevidst efter de sundere alternativer når jeg kan. Men er, indrømmet, også en hund efter snebolde, konfekt og chokolade. Derfor forsøger jeg mig med “lidt men godt” og laver sund mad, når det er mig selv der står for det. Det hjælpe også kun at tage imod godterne, når de direkte serveres for en og ikke lave et lager selv. Dét er svært at styre 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har slet ikke overvejet at skrue ned for de søde sager, men til gengæld spiser jeg ikke så meget af det. Det er jo fantastisk med alle de lækre julesager der er!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Andersen

    Jeg spiser lidt ekstra sundt i løbet af ugen og tager en ekstra tur i fittnescenteret. På den måde kan man synde i weekenden med god samvittighed.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helena

    Jeg skal læse til eksamen hele december og har været nødt til at droppe julefrokosterne og andet tamtam i år. Så min store udfordring bliver stress-spisning og “det er jo også synd for mig, så jeg kan da godt liiiige…” 🙂

    Mit råd er helt klart at prioritere sine udskejelser – “make it a treat, not a cheat!” og så skrue lidt ekstra op for motionen. Er man helt vild med nougat, men egentlig ikke så hooked på æbleskiver, spiser man et par stykket konfekt med nougat og NYDER det! Og så foreslår man en gåtur til søndagens julehygge-arrangement og giver den ekstra gas på dansegulvet til julefrokosten 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • AJ

    Jeg nøjes altid bare med et enkelt stykke 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Jeg sørger for at få min daglige motion her i juletiden, og så tillade mig selv at spise lidt godt fra tid til anden med god samvittighed. På den måde undgår jeg at komme til at spise alt for meget, som jeg ville gøre, hvis jeg fornægtede mig selv alt sødt. Samtidig sørger jeg for at spise noget protein ved hvert måltid, så blodsukkeret ikke kommer på rutchetur.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mai Odgaard Petersen

    Jeg er faktisk i den situation, at jeg bør tage lidt på – men derfor skal man jo stadig spise det rigtige! Derfor har jeg også tænkt lidt på, at selvom jeg i princippet bare kan give los og få nogle kalorier indenbords, så er det stadig ikke godt for nogetsomhelst af mig, hvis det bliver chokolade og fedtede pebernødder og store, tykke marcipangrise – det duer jo ikke!

    Jeg tror jeg vil gå efter ideen om, at weekender, – eller i hvert fald max én aften i ugen og så weekenden – dér må man spise noget guf, og så skal der være ‘sundt’ guf imellem. Nødder og tørrede frugter, appelsiner og varm te. Og så er jeg gået i gang med at bage surdejsbrød – indtil videre er det kun ikke-gået-så-godt – men når man selv bager svært brød, så er det måske okay at spise det sammen med et stykke mørk pålægchokolade? Jeg tror det.

    Min idé er nok bare, at lave regler for, hvor tit, og samtidig sørge for at der også er sunde snacks imellem. Man blir i øvrigt også bare dårlig, hvis man kun sidder og jorder smør og sukker indenbords.

    Jeg kan lide din blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lotte

    Jeg ved heldigvis, med erfaring fra sidste jul, at det kan lade sig gøre at holde vægten og endda tabe sig i julen. Vægttabet kom vist af for meget arbejde, inkl. seleveste juleaften, men man skal se på det positive og et vægttab er et vægttab 🙂
    Derudover så lavede jeg så sendt som i går, sund(ere) julekonfekt. Jeg nappede også de der chokoladeovertrukne abrikoser, lavede figenkugler med kakao og lakrids overtræk, hjemmelavede müsli rørt sammen med honning, vanilie og LIDT chokolade, altså det er ikke som de der cornflakes der er sovset ind i chokolade. Disse her hænger kun lige sammen, og i dag vil jeg eksperimentere med at lave baked oatmeal (efter din opskrift – havrekagen i efterårshumør) med tranebær, og så have dem istedet for 80 slags småkager. Måske kommer der mere til i løbet af december. Jeg overveje, trods det at det er helligbrøde i min familie, at lave enten en lækker grønkåls- eller rødkålssalat juleaften, for min mave tåler ikke alt det fede julemad længere (nej, har ikke fået en operation). Og i min verden kunne et lækkert stykke andebryst med en god salat til godt slå franske kartofler og brun sovs. Bare jeg må få en lille kartoffel med tyttebærsyltetøj “on the side” 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Planlægning er det vigtigste i december! Det gælder hele vejen rundt. Hvis vi skal til julefrokost eller andet med spisning, spiser jeg masser af grøntsager og andet kalorielet hele dagen. Så overvejer jeg, hvad jeg virkelig har lyst til, istedet for at tage af det hele. Der ud over er der ekstra motion på programmet, så forhåbentelig sætter julen ingen spor i år;-)
    God Jul
    Tina

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Min mand og jeg har købt en julekalender fra Summerbird – en lille kommode hvor der i hver skuffe ligger en lille pakke dele-guf. Fx fire chokoladeovertrukne mandler, to stykker marcipan m cokolade eller lignende. Når børnene er puttet om aftenen sidder vi med en kop the og åbner julekalender og det er så hyggeligt! Og tanken om at vi skal have knas om aftenen er faktisk god at have med i løbet af dagen – så siger jeg bedre nej tak til noget af alt det juleguf der er tilgængelig overalt – på arbejde, hos venner, i butikkerne.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hanne

    For mit vedkommende drejer det sig lidt om planlægning, nu jeg i forvejen er igang med kostomlægning og at smide ekstra kilo – efterhånden er jeg udmærket klar over, de lækre snack-fælder, jeg plejer at ryge i, og derfor skal de denne jul ikke overraske mig!

    Jeg ved, hvad det er ved julen, som jeg bestemt ikke kan undvære, og jeg ved måske også (hvis jeg skal være helt ærlig), hvad jeg kun spiser, fordi det nu lige står der.. Og det er jo så hyggeligt at snacke med resten af familien! Og, det er jo fuldstændig absurd at regne med, at jeg kan holde mig fra det hele – så ender jeg i hvert fald med at skuffe mig selv! 😉

    Så, jeg har besluttet at bl.a. marcipan og chokolade, må jeg have lov at nyde – til gengæld holder jeg mig fra brunkiks og pebernødder, som jeg egentlig ikke er stor fan af (Wierd, I know!), men som jeg alligevel plejer at køre ind. Og, så vil jeg give mig selv lov til at nyde disse særlige udvalgte lækrebiskner på bestemte dage – fx til julefrokoster, familie-tamtam el. lign. – og så være konsekvent de resterende dage, hvor det måske ikke er nødvendigt at snacke. Der er jo trods alt 7 dage på en uge, og hvis man er standhaftig fx 5 dage ud af de 7, er det jo ikke så slemt at give sig selv lov at julesnacke de sidste 2!

    Med det sagt, har jeg også besluttet at acceptere, at det ikke i julemåneden er der, hvor jeg taber mig mest – og sådan må det være, det er trods alt kun en lille måned. Jeg skal jo også have noget at gå op i igen i januar! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janne Kornum

    Jeg skal bage lækkert julebag til små ekstra-julegaver til min familie!
    Min storebror kommer hjem fra Norge i julen, hvor jeg ikke har set ham i 1 måned, og jeg savner ham allerede helt vildt. Han har en utrolig sød tand, så han skal helt sikkert have en lækker julegave – her snakker jeg om rigtig meget hjemmebag, som han holder så meget af.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • susanne zhall

    Æbler m. kanel , go mørk chokolade og hjemmelavet sukkerfri marcipan 🙂 Go Jul 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Iris

    Jeg synes selv det er lidt ærgerligt at julen altid handler om at spise, for hygge kommer altså også i andre former. Når det er sagt, så kan jeg da godt se at der er noget særligt ved at sidde sammen og nyde lidt ekstra lækkert. Derfor gør jeg meget ud af at de ting vi julehygger med virkelig er ekstra lækre, og ikke bare en 10-kroners chokoladekaldender fra Rema 1000.
    Det der med at få serveret noget man kan varme sig på synes jeg er rigtig dejligt, og lige for tiden lever jeg højt på the og idé’s drømmethe, som er rund og lækker i smagen.
    Derudover har jeg lavet noget nøddeknas, som egentligt bare er ristede nødder, gryn og kerner som røres op med peanutbutter, krydderier, æg og lidt honning, og bages til det er knasende sprødt.
    Daddelkugler er jeg også blevet ret vild med, så dem har vi for tiden hele tiden i køleskabet. Hvis det skal være lidt særligt er de overtrukket med en mørk chokolade.
    Et hit fra sidste år var også figner fyldt med valdnød, overtrukket med chokolade og drysset med kvali kandiserede violer. Dét er lækkert!
    Derudover har jeg fået en julemotionsveninde, så vi kan motivere hinanden lidt her i de mørke tider.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emma s

    Jeg vil fortsætte med at løbe de tre gange om ugen, som jeg altid gør. Og så sørge for at spise sundt i hverdagene – så er uden dårlig samvittighed plads til lidt af det søde. 🙂 rigtig god jul!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene Andersen

    Ikke nok med at det er julemåned, så læser jeg også til eksamen!
    Den kombi er virkelig farlig for sidebenene, men min løsning er at have en kæmpe skål saftige appelsiner stående på spisebordet sammen med alle mine bøger. Når appelsinerne er inden for rækkevidde er det oftest dem der ryger indenbords når jeg har brug for en snack. Desuden har jeg i weekenden bagt mine egne småkager – de er på inden måde sunde, men jeg går og sparer på dem fordi de gerne skal holde hele december. Dog synes jeg at der skal være plads til at snacke her i december, så jeg nyder løs, når jeg endelig spiser julekager 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uha ja, det her er en måned jeg virkelig også synes sætter sig på sidebenene 🙂
    Min strategi er, at jeg prøver at vælge de lidt sundere alternativer her i måneden. Til julefrokoster spise masser af rejer, salaterne kartofler og andre lidt kalorielette ting. Også mht konfekt og de søde sager meget tørret frugt, nødder og så lidt marcipan og mørk chokolade. Jeg synes det er vigtigt også med frisk lækker vinterfeugt, det kan altså være meget godt!!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tænker hele tiden lidt, men godt… lige som dig – og så er jeg heldigvis ret glad for clementiner og nødder, som jo bare er så super lækre her i december… så jeg behøver ikke så meget andet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jacqueline

    Mange vil nok ryste på hovedet over dette jeg siger – men har i snart 3 år levet i fornægtelse til alt “usundt” – i år er jeg mere og mere kommet ud af denne fanatisme og jeg vil derfor prøve at lade mig nyde det jeg vil når jeg har lyst… Det er noget af en udfordring men jeg synes det er værd at prøve for at overbevise mig selv om at man sagtens kan spise ‘usundt’ uden at der nødvendigvis sker noget.
    Dog kan jeg ikke få mig selv til at lave noget herhjemme . meeen hvis man nu vandt chokoladen, kunne det være endnu et skridt – få lavet noget sundt juleslik som huset kan nyde i ny og næ.. det ville ikke være tosset.. slet ikke for mig 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

    Hmm.. jeg tager december som jeg tager alle de andre måneder!
    – Giver den gas i fitnessworld i hverdagene, og hygger mig i weekenderne.
    Spiser sundt og varieret i hverdagene, og forkæler mig selv i weekenderne ;-).

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • planlægning.. hmmm med to småbørn går det alligevel tit op i røg 😉 men det har da lettet en del at farmoren har lavet al kagedejen klar til på søndag hvor vi har store ‘bage småkager sammen-dag’. Eller tager vi en dag ad gangen og har først fået tændt kalenderlyset idag (ups) 🙂 Et tip til lækker konfekt som minder lidt om ovenstående er en halveret abrikos med lidt nougat indeni og så dyppe tippen i chokolade – mums, tror det er min yndlings konfekt 🙂 og lidt ujulet skal jeg have lavet hjemmelavet bounty for det er simpelthen bare så lækkert – måske med vinder chokoladen hvis jeg er så heldig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • MissWilson

    I bund og grund handler det vel om prioritering, strategi og motion. Hvis du har lyst til lidt konfekt, kage eller andet en dag, må du spise lidt mindre af de andre måltider den dag eller kompensere med ekstra motion. Det er i virkeligheden ikke så svært 🙂 Og vigtigst af alt: NYD DET IMENS! Ingen grund til at gå rundt og “undskylde” det (overfor sig selv og andre)..det er der ingen, der gider høre på en hel mdr!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Puha, den var værre. Jeg er desværre en af dem der slet ikke kan begrænse mig julen og må indrømme at jeg absolut heller ikke prøver. Skammeligt men ærligt. Dog bliver i år noget anderledes da jeg har min lille søn på snart 7 mdr. Så jeg løber noget mere rundt med ham end at sidde i sofaen og gumle julegodter. Så mon ikke det hjælper bare lidt? Jeg elsker dadler og mandaringer som for mig er jul. De kan aflaste lidt på den søde tand 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • stephanie

    Jeg dropper alkohol, og prøver at begrænse indtaget af alt det usunde efter ‘lidt men godt’ princippet. Typisk kværner man jo bare mad ned fordi det er en del af hyggen, men vil prøve at være mere bevidst om det, og ikke bare spise af vane 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • min plan er at holde mig helt fra slik og være 100% sund de dage vi ikke skal noget og så lade stp lidt til de dage vi skal ud

    kig forbi min gavekort giveaway og del gerne din egen på fb siden danske giveaways

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Mahler

    Motionerer bare lidt ekstra, synes det er det værd 🙂

    JulieM93@hotmail.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ville jeg gerne vinde 🙂

    Hmm jeg tager julen som den kommer. Har købt alle gaverne i oktober og november, så jeg kan slappe af og nyde december og rigtig hygge mig. Alene med en god film eller sammen med familie / venner

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

    Jeg fokuserer ikke mine kræfter så meget på det jeg skal undgå, som på det jeg SKAL spise. Jeg fokuserer altså på at måltiderne skal være sunde og at jeg skal få mine 6 om dagen. Min erfaring er at jeg har mindre lyst til søde sager, hvis jeg ikke er sulten.

    Jeg har ikke tænkt mig at spise mindre af min mors konfekt. Det er det bedste i verden, og man får det kun den ene gang om året. Til gengæld siger småkager mig ikke noget, så dem vil jeg ikke spise.

    Derudover er figner og mandariner nogle af mine julefarvoritter, haps! Og min nye obsession er varm æblemost med kanel og kardemomme. Prøv det!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Kristensen

    min strategi denne jul er kun at spise juleslik juleaften. Jeg ville normalt ikke gøre sådan, da jeg ikke ville kunne holde det, men da jeg er i udlandet hele december er det nemt nok. Her i landet fejrer de ikke jul, så det er ikke muligt at få alle de gode julesager. Min mor har dog lavet nogle små pakker med snask min kæreste og jeg skal have juleaften.
    Så ingen traditionel jul her, hvilket er lidt trist 🙂

    Uhh jeg ville elske at benytte den lækre chokolade når jeg kommer hjem til lækre kager eller lignende.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Skruer op for det som ikke feder. Nemlig julehyggen iform af lys og pynt (samt nogle gode traveture i naturen). Samt ellers som normalt, lever efter “lidt men godt”.

    Så det der skal nydes skal være lækkert – så i år er det kun hjemmebagt småkager og hjemmelavet marcipan. Dvs der er smag i det, så du virkelig kan nyde det med god samvittighed.

    Desuden bruger jeg mit generelle tips – som kæresten også har taget til sig. Hvis jeg sidder og spiser noget som ikke er lækkert, overvejer jeg det lige en gang til. “Dette her gider jeg ikke spilde kalorier på” er faktisk blevet en god sætning – bliver dog sagt lidt anderledes hvis jeg er i byen, men det er klart en bagtanke i hovedet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • lotte wegger

    jeg holder mig til “lidt men godt” og helst kun det hjemmelavede. lavet med kærlighed og gode råvarer :-))

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Her hjemme sparer vi ikke på noget når det er jul. Vi skal have det bedste chokolade og det bedste frugt.

    Den der chokolade lader til at være “den bedste” så jeg vil gerne vinde 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla T

    Nu er det måske lidt anderledes for mig i år her i julemåneden, eftersom jeg er begyndt at spise LCHF. Der tænker jeg jo ikke i kalorier osv, men to julefrokoster i sidste weekend, gav mig da lidt at tænke over. Det afhænger selvfølgelig af hvem man er sammen med, men sørg for at finde på nogle (sundere/naturligere) alternativer til f.eks konfekt eller julebag. Julegodter og æbleskiver frister alle vegne, men nyd lidt og godt er mit råd. Vælg de naturlige ting, såsom den konfekt du viser i indlægget her, køb god mørk chokolade (det mætter desuden også mere end chokoladen i den billige julekalender!) og så vælg nogle dage ud hvor det er ok at nyde lidt godter.
    Alt med måde, tænk over kvaliteteten af det du kommer i munden, og så tillad dig selv et par dage hvor du kan skeje ud.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia

    Jeg tænker at holde mig til mørk chokolade og hjemmelavet dadelkugler kombineret med clementiner og friske søde appelsiner. Og så lige lidt æbleskiver med ekstra mange æbler:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • ida borgvardt

    December handler om hygge og venner med familien, og ja der bliver kørt for mange søde sager ind og her er mine ‘gode’ tips til en sundere jul:

    Spis som du gør normalt, bare fordi det er december og du måske køre nogle småkager ind senere på eftermiddagen skal du ikke fx tænke ej jeg dropper lige morgenmad el. frokost for det gør jo ikke ligefrem din måned. sundere!!
    Og prøv at undgå for meget smør i småkagedejene, det kan sagtens lade sig gøre at droppe halvdelen af det smør der skal i opskriften og så bruge lidt olie og/el. andet som erstatning til rasten.

    Og husk for guds skyld motionen! Evt. Dyrk lidt extra! så er der jo også plads til en lidt småkager/mm.! 🙂

    p.s håber VIRKELIG jeg vinder<333
    knus herfra og held og lykke 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette K. Frederiksen

    Puh, det bliver svært, for er først lige startet op (igen), men jeg tror at min plan er at holde det så hverdagsagtigt som muligt i så lang tid så muligt, for så kan jeg støttebmig lidt op ad rutinerne 🙂 Tror også at jeg vil tage en snak med min kæreste om hvornår det bliver svært, så han kan hjælpe med at “holde øje”, for har det desværre med nogle gange bare at ville gå helt amok :S Not good. Og så har jeg lige fundet din blog, så jeg tror at jeg skal have overtalt nogen til at lave mindre usund konfekt sammen med mig 😉

    – Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmm.. Ser rigtig lækkert ud!
    Mit tip er frugtsalat med revet mørk chokolade og nødder det er et hit her og stiller en hver lækkersult..
    Hilsen Frk. Hansen
    http://www.frkhansen.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg regner med at holde mine gode vaner i hverdagen, men at give lidt mere “los” til julefrokoster og selve juledagene. Hvis jeg selv har lyst til lidt hygge i dagene bare for ligesom at understrege, at det er jul, vil jeg så vidt muligt holde det korn- og sukkerfrit – og gerne LCHF 🙂 På den måde regner jeg med at holde vægten frem for enten at tage på eller tabe mig (sidstnævnte er vist utopi i december – i hvert fald for mig!)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Also I would like sign up for these fine candy.
    I’m trying to decorate the house and our souls:)
    hugs
    Gerda

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • December bliver lidt svær, for jeg er vild med alt det SØDE. Der skal nok gås uden om en masse og siges nej tak rigtig mange gange. Og så skal der ligge meget frugt og mørk chokolade klar. Heldigvis har jeg ikke mange julefrokost/ditto hyggearrangementer, så jeg prøver bare at køre på, som jeg plejer: Lidt af det hele, og alt med måde.
    Hvis det fortsætter med at sne, bliver det jo svært at komme ud at løbe kiloene af. Måske man skulle se lidt nærmere på den der app, man har anskaffet sig: Træn med forsvaret. Bum bum bum.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Randi

    yum yum, elsker chokolade.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sussie

    Jeg napper en spinningtime eller to ekstra 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilia

    Lækker giveaway + blog 🙂

    Gribe julen an:
    Extra varmt tøj når jeg er ude, ikke bruge penge på mig selv så jeg har råd til julegaver til dem der fortjener det, spise mig fed da der er så mange godter her i julen, og nyde at det er vinter selvom at det er koldt.

    -glædelig jul

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg spiser lige hvad jeg har lyst til, for jeg ammer 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er vegetar (lacto-ovo-pescotar – spiser fisk, æg og mælk) og derfor er julen lidt anderledes. Jeg har ikke været vegetar altid, men aldrig brudt mig om julemad! Jeg er desuden meget sundhedsbevidst og går vildt meget op i kalorier! (har smidt 24 kg. det sidste år). Heldigvis er mine julemedfæller indforståede med, at jeg spiser noget fisk og vi laver bl.a. også grønkålssalat med nødder og cremefraiche dressing, som alle kan spise! Hurra! Og heldigvis har mit store vægttab betydet, at slik, søde sager mm. ikke er min favorit mere – spiser hellere agurk 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Chalotte brandstrup

    Uh, jeg er nok lidt traditionsbunden hvilket kan give rigtig dårlig grund til at sætte tænder i mad og slik her i juletiden. Men i år vil jeg prøve at begrænse mig kraftigt!! Det fortjener min krop

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæsteblogger: Kosten hos zoneterapeuten