Quinotto….eller bare quinoa med champignon
Det her er den nemmeste version af risotto, du kan komme i nærheden af – der skal ikke røres konstant, du får en hel del mere protein fra quinoa og reducerer tomme kalorier fra ris ved at fylde med lækre ristede champignon. Alt det grønne du tilsætter er bare bonus oven i for din sundhed.
Inspirationen kom fra denne opskrift af Nigel Slater . Han bruger dog bulgur i stedet og blandede svampe. I min version brugte jeg 500 g champignon som jeg tørstegte på en slip-let pande – det synes jeg fungerer bedst, hvis man vil havde dem lækkert stegt.
Når det meste vædske er fordampet tilsætter man lidt fedtstof, enten olivenolie, smør eller en blanding – og steger svampene færdigt med 3 fed hvidløg (jeg presser dem ikke, men knuser dem kun for en lidt mildere smag), et par kviste timian og to salvieblade. Overfør evt svampene til en gryde nu, hvis din pande ikke er dyb nok og tilsæt den skyllede quinoa. Jeg brugte 2 dl quinoa og 4 dl grøntsagsbouillon (men jeg tror, jeg vil bruge en anelse mindre vædske næste gang.) Koger 15 minutter ved svag varme og inden servering tilsætter du en håndfuld grønt efter eget valg – det kan være spinat, hakket bredbladet persille, klippet purløg, brødkarse eller koriander. Portionen her er til 4 personer som tilbehør til fx kylling eller 2 personer som ret i sig selv med salat til.
Her har jeg spist en frittata med ost og blandet salat til, men det kan spises som det er eller bruges næste dag i madpakken. Der er i øvrigt ikke noget, der holder een tilbage for at tilsætte lidt ristede pinjekerner eller en håndfuld revet parmesan – det regner jeg med at gøre næste gang.
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Haps! Det ryger på madplanen med det samme.