Smuttur til Valpolicella og Verona

Quinotto….eller bare quinoa med champignon

Det her er den nemmeste version af risotto, du kan komme i nærheden af – der skal ikke røres konstant, du får en hel del mere protein fra quinoa og reducerer tomme kalorier fra ris ved at fylde med lækre ristede champignon. Alt det grønne du tilsætter er bare bonus oven i for din sundhed.

Inspirationen kom fra denne opskrift af Nigel Slater . Han bruger dog bulgur i stedet og blandede svampe. I min version brugte jeg 500 g champignon som jeg tørstegte på en slip-let pande – det synes jeg fungerer bedst, hvis man vil havde dem lækkert stegt.

Når det meste vædske er fordampet tilsætter man lidt fedtstof, enten olivenolie, smør eller en blanding – og steger svampene færdigt med 3 fed hvidløg (jeg presser dem ikke, men knuser dem kun for en lidt mildere smag), et par kviste timian og to salvieblade. Overfør evt svampene til en gryde nu, hvis din pande ikke er dyb nok og tilsæt den skyllede quinoa. Jeg brugte 2 dl quinoa og 4 dl grøntsagsbouillon (men jeg tror, jeg vil bruge en anelse mindre vædske næste gang.) Koger 15 minutter ved svag varme og inden servering tilsætter du en håndfuld grønt efter eget valg – det kan være spinat, hakket bredbladet persille, klippet purløg, brødkarse eller koriander. Portionen her er til 4 personer som tilbehør til fx kylling eller 2 personer som ret i sig selv med salat til.

Her har jeg spist en frittata med ost og blandet salat til, men det kan spises som det er eller bruges næste dag i madpakken. Der er i øvrigt ikke noget, der holder een tilbage for at tilsætte lidt ristede pinjekerner eller en håndfuld revet parmesan – det regner jeg med at gøre næste gang.

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

14 kommentarer

  • Haps! Det ryger på madplanen med det samme.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • mmh det ser godt ud.

    //Maria Silje
    http://www.hairbymariasilje.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Janni

    Ser lækkert ud! 🙂 Hvor mange kalorier er der i retten? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Jeg tæller ikke kalorier i øjeblikket – men mine portioner og sammensætninger ligger sådan, at du vil kunne tabe dig hvis du følger dem.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa
    Det ser utrolig lækkert ud og en herlig måde at få “ris” på uden alt for mange kulhydrater. Den skal bestemt afprøves inden længe.
    Kh Kathe

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilia

    Det ser super lækkert ud, spørger måske lidt dumt, men er det grillede ost? og hvordan laver du det??

    Mange hilsner
    Emilia

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • simone

    Hej
    Sikke en lækker ret må prøves i aften 🙂
    er det muligt man kan bruge brune ris ? hvis de bare er kogt først ?

    Hilsen Simone

    ps tak for en dejlig madblog 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Mange tak Simone 🙂 Det tror jeg sagtens du kan – lad mig endelig høre resultatet

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirstine

    Hej Lise!

    Kan se at der allerede er kommet forespørgsel på kalorieindholdet i denne ret, men vil alligevel høre om du ved hvor mange kalorier der nogenlunde er i quinoa pr. deciliter (ukogt) ?

    Retten ser super lækker ud, uhmmm…!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Kirstine – undskyld det sene svar – der er 360 kalorier i 100 g ukogt quinoa – og ca 120 i 100 g af den kogte.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smuttur til Valpolicella og Verona