Jeg sætter proppen i

Har du prøvet butternut squash?

Butternut squash

Lige nu er der masser af græskar i butikkerne – jeg er særligt glad for butternut squash, som har en fin konstens, smager sødt og nøddeagtigt. De kan bruges i supper, bagværk, risotto eller som her bagte kartofler. Det bedste ved det hele er, at de mætter godt, smager helt fantastisk og indeholder kun 36 kalorier pr 100g.

Den mest enkle opskrift er som følger: Skær butternutten midt over eller i kvarter – pensl med olivenolie og evt en lille klat smør – salt og peber og evt krydderier – Bages i ovnen ved 180°c i 40-45 minutter. Jeg har fyldt med tomat, fetaost, hvidløg og lidt olivenolie som bager med de sidste 10 minutter. Alternativt kan man fylde med stegte svampe eller ris med grøntsager/kød.

Var lige en tur i bloggens arkiver og fandt frem et par andre gode eksempler på, hvad jeg har lavet med græskar. Klik på billedet eller teksten under billedet for opskrifter:

Butternut squash

Opskrift på Græskarsuppe

Photobucket

Kylling med linser og butternut

Butternut squash

Opskrift på Græskartærte

Se, der er nogle få fordele ved efterår – Ikke mange….det bliver vi hurtigt enige om, men butternut squash er klart en af dem!


Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

16 kommentarer

  • Tanja

    Har endnu ikke prøvet det. Men kan se netto har dem i næste uge til 8 kr. Så er jeg da nok lige nød til at prøve en af dine lækre opskrifter 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Super tip Tanja – TAK – det lægger jeg ind på bloggens FB side – og afsted med dig og købe restlagret 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg elsker butternut squash! Det smager helt fantastisk – især når det den har været en tur i ovnen sammen med rodfrugter 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • britt

    Jeg har faktisk aldrig smagt det, men har tit hørt om det.. Måske jeg skulle prøve det en dag?
    Det ser jo super lækkert ud!

    – Britt
    http://madenerikkedinfjende.wordpress.com blog om MAD og SPISEFORSTYRRELSE

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har bagt butternut i dag, inspireret af din opskrift … og det smagte herligt! Tak for idé 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmmm vi elsker butternut squash, og helst når den er bagt! Jeg delte selv en simpel opskrift på bagt butternut squash på min blog den anden dag, men har ikke prøvet at fylde den som du gør før, så det må jeg af sted og får gjort 🙂 tak for tippet!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har aldrig smagt det, men det skal jeg da HELT sikkert – ser enormt lækker ud, tak for inspirationen 🙂

    /Tine
    http://madmusikmode.blogspot.nl/

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Jeg har bagt butternut squash her til aften og fulgte din opskrift.. Mums, hvor blev det lækkert 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Anna – Hvor er det er bare rigtigt godt at høre 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ane

    Ser så skønt ud – jeg vil lave det til veninde-middag i morgen 🙂 Har et spørgsmål – man spiser ikke skrællen vel?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det smager også så lækkert. Man kan godt spise skrællen hvis man er sikker på at den ikke er blevet sprøjet.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Sprøjtet skulle der stå 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditta rasmussen

    Hej. Ser lækkert ud. Hvad er det grønne mellem tomater og feta ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det skal smage af noget

      Tak Ditta
      Det er bredbladet persille 🙂
      vh/Lise

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorte

    Tak for opskrift, smager så godt, også dagen efter kold til frokost

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pete Gunner

    Jeg synes faktisk at både butternut og hokkaido skræl og en rigtig delikatesse, især hvis man gi’r overflade lidt olie til sidst og skruer op for varmen😊

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg sætter proppen i