Brød med god energifordeling

Kylling med ingefær, hvidløg og soya

Ingefær, hvidløg og soya er en klassiker – De tre ingredienser blev kaldt den kinesiske ¨treenighed¨ i et madprogram den anden dag og det kan jeg sådan set godt forstå, for de tre spiller fint sammen og giver fantastisk smag – Lidt chili kan også tilsættes, hvis man er til det.

Skær kyllingebryst i mindre stykker og stil i køleskabet med presset hvidløg, lidt frisk revet ingefær og soyasauce – Hold igen med soyasaucen, det skal ikke søppe i marinade. Steges på en meget varm slip-let-pande i en anelse olivenolie, når kyllingen har fået farve tilsættes de fint snittede zucchini og steger med. Til salaten har jeg snittet fennikel og skrællet agurk über-fint på mandolinjernet og blandet med cherrytomater – hæld hvid balsamico (eller en anden mild eddike) og urtesalt over. Spises med kogte ris og avocado.

Her har jeg fået 100 g kyllingebryst, 100 g kogte ris, 80 g zucchini, 100 g fennikel, 80 g cherrytomater, 35 g avocado, 50 g agurk, 1 tsk olivenolie og hvid balsamico-eddike. Spises med koriander eller andet frisk grønt drys. Samlet kalorieindhold på 397 kalorier – fordelt på 28% fedt, 30% protein og 42% kulhydrat

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

9 kommentarer

  • Heidi kokborg

    Elsker hvidløg, ingefær og soya sammen – det er en helt fantastisk sammensætning! Den opskrift skal helt sikker prøves, det ser så lækkert ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ser lækkert ud!!

    Måske et lidt mærkeligt spørgsmål, men hvorfor spiser du ikke brune ris? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det er da et helt fair spørgsmål 😉 – det er en af de ting, hvor jeg prioriterer smag over sundhed – Det samme gælder for pasta. Men da jeg ikke spiser ret meget af det, og får rigtigt mange grøntsager og en ellers varieret kost, så mener jeg det går.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det gør det helt bestemt:-) Jeg kan selv bedre lide brune ris og grov pasta, så måske var det derfor jeg undrede mig:-) Jeg oplever, at selv den mindste smule hvidt brød/pasta eller ris kan give mig den vildeste sult (som du jo også har haft “problemer” med), men ved jo slet ikke, om det påvirker dit blodsukker i samme grad, det var bare en tanke:-)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Jamen tak for dine input – jeg synes ikke jeg oplever en stor forskel mht brune ris eller fuldkornspasta – men helt sikkert med hvidt brød.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

    Det er nemlig en fantastisk kombination!

    Det er også lækkert ud, det du har fået lavet der.
    Men er nødt til at spørge; kan du virkelig blive sådan rigtig ‘aftensmads-mæt’ af den mængde ? Det ville jeg nemli ikke kunne. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Der er faktisk mere mad i selve beregningen end på billedet 😉 – 554 g for at være helt præcis – det kan jeg godt blive mæt af.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Iris

    Din blog er virkelig lækker, og jeg bliver altid så inspireret når jeg har været herinde!
    Men hvor/hvordan udregner du hvor mange kalorier der er i din mad samt hvordan fordelingen af fedt, kulhydrater og protein er? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brød med god energifordeling