Eksamens-snack med røde linser
Det er eksamenstid for mange og der ryger sikkert alt muligt indenbords for at holde energien og motivationen oppe. Her et bud på en lidt sundere snack jeg fandt på denne inspirerende side og justerede en smule. Ideen med at bruge linser er rigtig god, fordi det giver flere fibre, mere protein og et mere stabilt blodsukker – du kan så sagtens putte lidt lækkert i for smagens skyld. Jeg har brugt mørk chokolade og lyse rosiner, men du kan også bruge chokoladelinser, mandler/nødder/rosiner med chokoladeovertræk eller andet sødt du ellers ville spise for meget af. Ved at blande det op, får du god energi og tilfredsstillet den søde tand uden at overspise af det søde.
Læg de røde linser i blød i ca 8 timer – hæld vandet fra i en si og bred linserne ud på bagepapir – strø evt med salt, kanel, kardemomme, vanille eller kakaopulver – Linserne tørrer i ovnen i 30 min ved ved ca 180° C. Lad dem køle helt ned inden du blander med hakkede eller hele mandler, nødder, kokosmel/flager, tørret frugt og lidt sødt guf. Linserne spist for sig selv, er måske ikke vildt spændende – men i en mundfuld med alt muligt godt er de rigtigt gode og knasende.
Kaloriemængden afhænger af hvad du blander med men til information indeholder 30 g tørrede linser lige over 100 kalorier hvoraf 30% er protein.
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Tak for fantastisk inspiration! Har aldrig tænkt på, at man selvfølgelig kan tørre linser så de bliver lækre, knasende… Mmh, det vil jeg forsøge at lave til min skriftlige eksamen på torsdag. Igen, tak 🙂