LCHF - 2-3.dag og ubehagelig afslutning

Eksamens-snack med røde linser

Det er eksamenstid for mange og der ryger sikkert alt muligt indenbords for at holde energien og motivationen oppe. Her et bud på en lidt sundere snack jeg fandt på denne inspirerende side og justerede en smule. Ideen med at bruge linser er rigtig god, fordi det giver flere fibre, mere protein og et mere stabilt blodsukker – du kan så sagtens putte lidt lækkert i for smagens skyld. Jeg har brugt mørk chokolade og lyse rosiner, men du kan også bruge chokoladelinser, mandler/nødder/rosiner med chokoladeovertræk eller andet sødt du ellers ville spise for meget af. Ved at blande det op, får du god energi og tilfredsstillet den søde tand uden at overspise af det søde.

Læg de røde linser i blød i ca 8 timer – hæld vandet fra i en si og bred linserne ud på bagepapir – strø evt med salt, kanel, kardemomme, vanille eller kakaopulver – Linserne tørrer i ovnen i 30 min ved ved ca 180° C. Lad dem køle helt ned inden du blander med hakkede eller hele mandler, nødder, kokosmel/flager, tørret frugt og lidt sødt guf. Linserne spist for sig selv, er måske ikke vildt spændende – men i en mundfuld med alt muligt godt er de rigtigt gode og knasende.

Kaloriemængden afhænger af hvad du blander med men til information indeholder 30 g tørrede linser lige over 100 kalorier hvoraf 30% er protein.

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

9 kommentarer

  • Ninette

    Tak for fantastisk inspiration! Har aldrig tænkt på, at man selvfølgelig kan tørre linser så de bliver lækre, knasende… Mmh, det vil jeg forsøge at lave til min skriftlige eksamen på torsdag. Igen, tak 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Oly

    Fantastisk god idé!! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina

    Tusind tak for inspirerende opskrift! Jeg er en af de “heldige” der sidder med eksamen lige nu (og den næste måned) og allerede nu er der røget nogle knap så heldige mellemmåltider ind :S Mest slik, småkager el.lign. fordi det bare er nemt og det ryger ligeså nemt i indkøbskurven, når man står i supermarkedet klokken alt for sent og skal tage en beslutning. Vil helt sikkert prøve den her opskrift af i weekenden, så jeg er klar til sund snack ugen efter!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu er eksamenstiden forbi for mig og jeg skrev faktisk mit speciale på jordbær istedet for slik, kager og is. ^

    Men denne snack ser ret så lækker ud og jeg kan mærke en forskel i kroppen når jeg har linser og bønner som del af min kost. Hvilket er noget ganske nyt, men skønt!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det lyder spændende – og som et perfekt eksamenssnack; spækket med masser af god energi.
    Desværre har jeg lige overstået mine skriftlige prøver… men man kan vel også bruge masser af god energi, når man sidder derhjemme og læser op til de mundtlige (:

    Kh
    Luise / Sesam, Sesam

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser väldigt gott ut, spännande med röda linser till – måste testas! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser dælme sundt ud. Men godt, og fyldt med protein også 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej, hvor lækkert og genialt! Rigtig god opskrift, det skal jeg helt sikkert prøve at have lavet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LCHF - 2-3.dag og ubehagelig afslutning