Langtidsholdbar salat

Her kunne DSB lære lidt…

I påsken fløj vi med Easyjet til Danmark og kørte med DBS på tværs af landet for at besøge familien. Det gjorde, at jeg fik mulighed for at sammenligne udvalget og menuerne begge steder. Som jeg allerede har skrevet i bloggens Facebookgruppe, så synes jeg virkelig at Easyjet er kommet godt efter nogle sundere og lettere valg på deres menukort – man kan få instant havregrød, to slags supper, morgenmadskiks og en sundere snackbox (se billedet nederst).

DSB´s togmenu er dog stadig et kedeligt bekendtskab. På hele deres menukort kunne jeg ikke finde eet eneste sundere eller lettere valg – ingen frugt eller grønt heller. Hvis man ovenikøbet ikke spiser kød, så er man rigtigt på den. Eneste positive jeg har at sige, er at deres kaffe er blevet bedre 😉 , men man kan desværre kun få minimælk til den. Det er jo et tosset sted at spare på kalorierne, hvis man samtidig kører slik, chips, kanelsnegle, og pølsehorn ned.

Hvad synes I ? Tager I bare madpakke med og er ligeglade? Vælger I de sundere alternativer, hvis de er der – eller er det anderledes, når man er på rejse? 

 

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

18 kommentarer

  • Sådan Easyjet! Dejligt med den slags muligheder.

    Jeg tager ALTID madpakke med i toget. Magter ikke en klam langtidsholdbar trekantssandwich med 17 E-numre i. Det er lidt en skandale at de ikke kan diske op med noget bedre.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det undrer også mig – jeg er klar over at de pladsmæssigt er udfordrede for den forklaring fik jeg, da jeg undersøgte hvorfor der ikke var noget til ikke-kødspisere.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi Kokborg

    Jeg vælger næsten altid de sundere alternativer – jeg slapper lidt mere af på, når jeg er på ferie, men det betyder ikke, at jeg spiser usundt fra morgen til aften, men jeg kan godt finde på at spise en is fx.
    Hvis jeg rejser med DSB (hvilket ske rmeget sjældent) tager jeg altid selv mad med, fordi deres mad er rigtig usund, som du også skriver 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes generelt at det er trist at der rundt omkring, både i forhold til DSB, men også kiosker og fast-food steder, at man ikke har flere sundere muligheder. Hvis jeg er virkelig sulten og gået sukker kold fordi jeg i mange timer ikke har fået mad, så synes jeg det er rigtig svært lige at finde et sundt måltid eller snack, i forhold til hvor let det er at finde og vælge en chokolade bar i stedet (Som man i øjeblikket har mere lyst til, men jo ikke på sigt).

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Ja odd´sne er dobbelt hårde, når man ikke engang kan finde noget sundere.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tager altid madpakke med, når jeg tager hjemmefra, men det
    er straks værre den anden vej, for der har man jo ofte ikke muligheden, fx
    hvis man har boet på hotel. Så prøver jeg at handle ind til noget på rejsen uden for banegården/lufthavnen, for her er der sjældent sunde alternativer. Generet synes jeg, det er et stort problem, at det er så svært at spise sundt, når man er væk hjemmefra.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • For mig er det helt naturligt at have madpakke med til sådan nogle ture. Man sparer penge og får noget ordentligt indenbords 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu kører jeg mest i bil og hvis jeg kører i tog er det forholdsvis korte ture, hvor jeg ikke har brug for noget. De gange hvor jeg har taget lange ture tager jeg altså mad med. Magter ikke så dyrt træls mad, der smager så meget af så lidt.
    Men faktisk ved jeg ikke hvad de serverer i dag og om det kunne friste mig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Klik på det grønne link i teksten hvis du vil se hvad de serverer – eller lad vær¨ for jeg kan nok sige på forhånd, at det ikke er værd at komme efter

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    Det er virkelig svært det med flymad. Hvis det kan lade sig gøre med timing plejer jeg at bage nogle lækre boller og lave sandwiches af dem. Men det er altså lidt bøvlet… Når jeg rejser plejer jeg ikke at fokusere så meget på sundhed, men prioriterer i højere grad et nogenlunde anstændigt måltid. Og den hundedyre trekantssandwich falder desværre ikke i denne kategori 😉 Men sådan en gang havregrød lyder ikke tosset. Har forresten set, at 7-Eleven sælger morgenmad, som på billedet ser rigtig fin ud. Den skulle indeholde yoghurt, morgenbolle, frugt og kaffe. Har ikke prøvet den, men det lyder meget godt.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • C.B

    Det kunne aldrig falde mig ind at købe mad i toget – og slet ikke morgenmad. Derimod kunne jeg godt finde på at købe det på stationen inden afgang, hvis jeg intet har hjemme i køleskabet, som ville kunne tages med som madpakke.
    De fleste stationer har fået en 7Eleven, og de har jo både lettere sunde sandwiches, og ellers har de frugt, yoghurt, brød osv. – det synes jeg i hvert fald personligt er lidt mere spændende. Lige nu kører 7Eleven sådan et “morgenmads-tilbud” hvor man kan få en kop kaffe/te, en yoghurt, lidt brod og et stykke frugt (tror jeg nok det er) for 30 kr. Det er både overkommeligt i pris og også henholdsvis sundt 🙂

    Mvh. CB
    http://www.naestenklar.wordpress.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Jeg har det ligesom dig, jeg kunne heller aldrig finde på at købe noget i toget, jeg har end ikke overvejet det. Hvis jeg ved at jeg skal skidelangt, så smører jeg en madpakke eller lign, men at købe ved den der vogn, det ligger virkelig langt fra mig. Men derimod kan jeg godt finde på at købe et eller andet madagtigt i sleven.

      Jeg har ikke så meget holdning til sundere alternativer, men jeg er altid mere interesseret i rugbrød end hvidt brød da jeg simpelthen ikke bliver mæt af det andet, og det kan godt ærge mig lidt at man ikke kan købe en ostemad med rugbrød.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg køber mad på stationen, hvis jeg skal have noget med. Heldigvis ligger byens bedste bagelshop lige ved siden af. Jeg synes ikke at DSBs udvalg er hverken spændende eller noget værd ift. prisen. De plejede at have cashewnødder med chili, hvilket jeg ofte købte, men de er åbenbart blevet taget af menuen.

    Måske der ikke er salg i de sunde varer hos dem?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kører aldrig så lange ture med DSB, så jeg ved ikke hvad de har af decideret mad, men til gengæld kører jeg altid på første klasse, og dre er der et tilbd om morgenmad ( rundstykke efter eget valg med ost, marmelade og noget smør), og senere på dagen er der små poser med blandede nødder samt frugt og noget god chokolade- og det er helt OK 🙂 – og en lidt sundere løsning end en pose slik og en chokoladebar eller to pølser.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har stort set altid madpakke med 🙂 men det er så fordi, der er en del, jeg ikke tåler så godt.. men nogle gange, hvis der er nogle gode/sunde alternativer, så kan jeg godt finde på at købe dem. Men sætter vist aldrig rigtig min lid til det udelukkende 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg plejer altså altid at have noget med – så kan jeg også købe hvis jeg synes det lyder godt de de nu har ombord, men kan godt lide at være sikker. Og jeg er ret kræsen og de der klamme DSB sandwiches til overpris …..

    http://agoodiebag.blogspot.com/ tjek meget gerne min blog, ud lige nu har jeg en læææækker konkurrence,,

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia Sørensen

    Rejser sjældent ret langt med DSB, men når jeg (med eller uden familien) skal rejse i længere tid, så står den altid på en pose gulerodsstave og ditto mandler. Måske sniger der sig lige et par Castus nøddestænger med i tasken. Man skal ikke gå ned på sult og usle fødevarer. Hjemturen er nu heller ikke noget problem i forhold til at få “tanket op”. Mange steder kan man købe snack-gulerødder og lignende. Så hvis man bare lige sørger for at man har styr på det, inden man står på station eller i lufthavn, så er der ingen problemer i det. Og så er en god flaske med vand ikke at foragte – selv om det for tiden er problematisk, når man skal flyve……
    Mia

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Langtidsholdbar salat