Tahindressingen slår til igen

Artiskokker er gudespise

Det er nu sæson for de små fine nye artiskokker – der er lidt arbejde i at tilberede eller spise dem, men helt sikkert al tiden og besværet værd. De kan enten koges i letsaltet vand og spises med en vinaigrette med hvidløg. Ellers pilles de yderste blade af til man kommer ind til hjertet – og de skæres i kvarter og steges i lidt olivenolie på panden og spises drysset med salt og friskkværnet peber.

Her fik jeg broccoli, artiskokker – rester fra kyllingeretten – med lidt ekstra grillet peberfrugt. Det er ikke altid jeg tæller kalorier, men så er min tommelfingerregel – ca 100 g kulhydrat (kogt ris, pasta, kartofler, bulgur, quinoa, couscous) med ca 100 g magert protein (kylling, fisk, rejer, skaldyr, quorn, kalkun, bønner, linser), 1 tsk fedtstof (olivenolie, smør) og grøntsager ¨for resten af pengene¨. Det lander som oftest omkring 400 kalorier.

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

4 kommentarer

  • Det med at få talt kalorier sammen når jeg spiser sådan noget, synes jeg altid er svært – så er det rart at have en tommelfingerregel – tak for den!
    Bare jeg nu kan huske den 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • s

    Mmmmh, der er bare ikke noget bedre end artiskok! kunne leve af det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh hvor ser det lækkert ud!!
    Artiskok er jo sååå lækkert!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      De smager fantatstisk – men alligevel utroligt at man i tidernes morgen fandt på at spise dem.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tahindressingen slår til igen