Julefrokoster og andre fristelser

Kalkun med safranris

Photobucket

Glædelig 2. søndag i advent til jer – Hermed en lille let ret, der kan skabe balance i alle de æbleskiver, I sikkert får guflet. Kalkunbryst skåret i tern og marineret i revet løg, lidt yoghurt, citronsaft, 1 fed hvidløg, oregano og spidskommen – stilles tilbage i køleskabet i minimum 1/2 time. Steges i olivenolie på panden. Spises med ris kogt med safran og efterfølgende tilsat udblødte berberisbær (Bærrene har en fin syrlig smag – fåes i de fleste etniske butikker) Squash-spaghettien er inspireret af denne blog, som altid giver mig ideer at arbejde videre med. Den er lavet på mandolinjernet og vendt med olivenolie, citron og urtesalt.

Hvis du spiser 120 g kalkunbryst, 120 g kogte ris og 100 g squash – og regner med 2 tsk olivenolie (en til stegning og en squash´en) Lander det samlet på 402 kalorier og en fordeling på 28% fedt, 30% protein og 42% kulhydrat.

Photobucket

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

5 kommentarer

  • Det ser faktisk virkeligt lækkert ud. Jeg kan ikke tåle ris, desværre.. et bud på et alternativt tilbehør?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Tak Livsmod – du kan bruge 115 g kogt perlebyg, 140 g kogt quinoa, 130 g bulgur eller 200 g kogte kartofler for samme antal kalorier.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • og jeg har netop en pose quinoa der står og glaner uåbnet i skabet. Tusinde tak! :d

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mmm.. Det er vores aftensmad i aften! 🙂

    Elsker din blog! Den er simpelthen bare fantastisk når vi gerne vil spise sundt, savner inspiration og det gerne må være nemt og hurtigt!

    Hav en dejlig aften, og glædelig, sund jul alle sammen 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Christine – det er jo lige, hvad jeg gerne vil give videre – at det kan være nemt, sundt og smage godt! Sundt 2012 tilbage til dig 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julefrokoster og andre fristelser