Kalkun med safranris
Glædelig 2. søndag i advent til jer – Hermed en lille let ret, der kan skabe balance i alle de æbleskiver, I sikkert får guflet. Kalkunbryst skåret i tern og marineret i revet løg, lidt yoghurt, citronsaft, 1 fed hvidløg, oregano og spidskommen – stilles tilbage i køleskabet i minimum 1/2 time. Steges i olivenolie på panden. Spises med ris kogt med safran og efterfølgende tilsat udblødte berberisbær (Bærrene har en fin syrlig smag – fåes i de fleste etniske butikker) Squash-spaghettien er inspireret af denne blog, som altid giver mig ideer at arbejde videre med. Den er lavet på mandolinjernet og vendt med olivenolie, citron og urtesalt.
Hvis du spiser 120 g kalkunbryst, 120 g kogte ris og 100 g squash – og regner med 2 tsk olivenolie (en til stegning og en squash´en) Lander det samlet på 402 kalorier og en fordeling på 28% fedt, 30% protein og 42% kulhydrat.
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Det ser faktisk virkeligt lækkert ud. Jeg kan ikke tåle ris, desværre.. et bud på et alternativt tilbehør?