Amerikanske pandekager
Jeg har prøvet forskellige typer af brunch pandekager, men er endt med en variation over en opskrift fra Jamie Oliver . Jeg har dog opjusteret maelk og mel – for ellers var de lidt for omeletagtige – Jeg putter også halvt hvedemel og halvt fuldkornsmel i for at give flere fibre. Men prøv dig frem og skriv gerne i kommentarfeltet, hvad du synes fungerer bedst.
3 aeg
125g hvedemel
125g fuldkornsmel
1 tsk bagepulver
3 dl maelk
1 tsk olie
salt og sukker efter smag
Skil aeggeblommer og aeggehvider – Rør blommerne med maelk og olie – sigt melet i med bagepulver og rør det godt sammen. Pisk aeggehviderne stive og vend dem i aegge/maelke/melblandingen. Første portion steges i en smule olie/smør, men hvis du har en ¨slip-let¨ pande, så burde resten kunne gøres uden. Pandekagerne vendes når der begynder at komme små bobler paa overfladen.
Du kan også variere smagen med kanel, vanillekorn, citronskal eller bruge kaernemaelk. Eller gør dem endnu mere spaendende ved at putte baer eller banan i små stykker på inden de vendes – eller til de salte kan tilføjes kalkunbacon eller laks. Kan serveres med lidt ahornsirop og graesk yoghurt/ kvark. Eller server de salte med halve tomater stegt på panden og ristede champignoner.
Jeg har brugt letmaelk – og det betyder at 100g pandekagedej giver 166 kalorier – og en fordeling på 22% fedt, 19% protein og 59% kulhydrat
Jeg elsker amerikanske pandekager, når de er tykke og bløde 🙂 Jeg bruger nogle gange kærnemælk i, det virker godt….Jeg synes at den bedste både at spise dem på er med frisk frugt, lidt kold smør og min Papas hjemmelavede (hjemmekogte) ahornsirup….Mange hilsnerBirthe