Havreboller
De her kender de fleste vist efterhånden – langtidshævede havreboller! Jeg tilsætter gerne en smule hørfrø, for fordøjelsen kan godt gå lidt i stå, når man går over til at spise mere protein i kosten. Men du kan også tilsætte græskarkerner eller solsikkekerner
Havreboller Opskrift
ca 5 g gær,
1 tsk sukker/honning,
1 liter koldt vand,
1 kg mel (find din egen kombi, alt efter hvor grove de skal være),
200 g havregryn,
hørfrø,
3 tsk salt,
3 tsk olivenolie –
Røres sammen med en grydeske og stilles til hævning natten over. Næste dag klattes dejen ud med en ske på to bageplader og forhæver, mens ovnen varmer op til ca 180-200°c – Derefter bages de ca 20-25 minutter alt efter hvor store du har lavet dem.
Det er lidt svært at regne kalorieindholdet ud i den faerdige bolle – men jeg regner med 80 g er omkring 180 kalorier
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
Super fed blog 😀 Dem vil jeg læse igennem og få inspiration :)Jeg vil bare lige høre hvor meget der bør være hvedemel i denne opskrift?