Havreboller

Havreboller

De her kender de fleste vist efterhånden – langtidshævede havreboller! Jeg tilsætter gerne en smule hørfrø, for fordøjelsen kan godt gå lidt i stå, når man går over til at spise mere protein i kosten. Men du kan også tilsætte græskarkerner eller solsikkekerner

Havreboller Opskrift

ca 5 g gær,

1 tsk sukker/honning,

1 liter koldt vand,

1 kg mel (find din egen kombi, alt efter hvor grove de skal være),

200 g havregryn,

hørfrø,

3 tsk salt,

3 tsk olivenolie –

Røres sammen med en grydeske og stilles til hævning natten over. Næste dag klattes dejen ud med en ske på to bageplader og forhæver, mens ovnen varmer op til ca 180-200°c – Derefter bages de ca 20-25 minutter alt efter hvor store du har lavet dem.

Det er lidt svært at regne kalorieindholdet ud i den faerdige bolle – men jeg regner med 80 g er omkring 180 kalorier

 

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

16 kommentarer

  • Super fed blog 😀 Dem vil jeg læse igennem og få inspiration :)Jeg vil bare lige høre hvor meget der bør være hvedemel i denne opskrift?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak skal du have Sisse-Line! Den oprindelige opskrift er fra en af Helle Kofoeds boeger http://www.hellekofoed.dk/boger.html og jeg har saa forenkelt den lidt. Jeg har efterhaanden brugt mange forskellige kombinationer og synes aldrig de bliver mislykkede – bare forskellige ;O) Proev evt med halvt hvedemel foerste gang, hvis du vil vaere helt sikker. Du kan ogsaa tilsaette diverse kerner eller byg/hirse/kogt quinoa i stedet for havregryn

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Køkken/røremaskine der kan ælte dejen i 2 gange 13 minutter. For derefter at hæve 10 timer koldt og 9 timer i stuetemp. giver et perfekt resultat.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jesper – tak for tip til dem med roeremaskine – slet ikke misundelig ;O) Lige til denne opskrift behoever man dog ikke vaere saa grundig med at aelte synes jeg. Jeg sjasker det ret hurtigt sammen med en grydeske – og de bliver fine hver gang, men har jo ikke proevet dine – maaske er de endnu bedre!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anonymous

    Kan de fryses ned?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja de kan sagtens fryses – de smager ogsaa vildt godt ristede. Eller bruges som flutes skaaret i skiver paa tvaers efter en tur i ovnen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

    Hej Lise, ved du hvilken mængde tørgær svarer til 5 gram frisk gær?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Sarah – jeg mener man skal dividere med 3 for at faa maengden i toergaer. Jeg er ikke saa noejagtig med den opskrift – efterhaanden kender jeg den saa godt – den bliver som sagt aldrig mislykket bare forskellig fra gang til gang.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lise. Hvor mange boller laver du af denne portion? Og bliver en bolle så ca. de 80g/180 kalorier? God weekend :)Kira

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Kira – denne portion giver to bageplader – du kan evt veje en klat dej inden den sættes på pladen, så ved du ca hvor meget de 80g er

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og rigtig god week-end til dig også…..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aha, det er 80g rå dej 🙂 Tak! Min dej bliver sat til hævning nu!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu måtte jeg lige tjekke efter ;O) – og det var 80g færdig bolle jeg havde regnet på – 80g af dejen svarer til 150 kalorier.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] har fundet denne opskrift hos “Det skal smage af noget“, jeg har blot valgt at halvere portionen, udskifte sukkeret & valgt […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    De boller ser lækre ud! Er det virkelig kun 5 gram gær til sådan en portion?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Ja det lyder af lidt, men når de hæver natten over fungerer det fint

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havreboller