Sumak - Ugens smagsgiver

Grød uden gryde – det er nemt og lækkert

grød

Hvis du har det ligesom mig, så kan den der trælse gryde, der skal vaskes af stå alvorligt i vejen for at lave en lækker sund grød til morgenmad (Argh…. den skal jo helst stå i blød først ellers er det svært at få grøden af). Men jeg har fundet en rigtig god løsning som faktisk ovenikøbet smager bedre. Der er lidt mere konsistens i grøden og mere bid, når den laves på denne måde uden gryde. Følg opskriften på grødblandingen her nedenfor

Nem og hurtig  grød

100 g tørret frugt – (Valget er dit – rosiner, abrikoser, figner, svesker eller dadler i mindre stykker)

4 dl fintvalsede havregryn

2 dl rugflager

2 dl hirseflager

1 lille spsk kanel

1/2 tsk salt

1 tsk vanillepulver

50 g nødder, kerner eller frø (Du vælger selv, hvad du bedst kan lide f.eks græskarkerner, solsikkekerner, hakkede hasselnødder/mandler eller valnødder)

Bland alle ingredienserne sammen og hæld i en beholder – Der er cirka til en uges forbrug for een person. Når du skal lave grøden, hælder du en portion op i en tallerken eller skål og så hældes kogende vand over så det lige dækker. Lad det trække et par minutter med en anden tallerken over eller et grydelåg. Imens kan du evt gøre lidt frisk frugt eller bær klar til at spise ovenpå.

Har du alt for travlt om morgenen, så hæld lidt af grødblandingen i et syltetøjsglas (Tahinglas fra Urtekram er særligt gode, for de går lige op og ned) og tag det med på arbejde, i skole eller rejse. Husk blot en lille ske og sørg for at du kan få lidt kogende vand, hvor du kommer frem.

Sådan blev dagen lige startet godt og du slap for at komme hjem til en gryde i vasken – Selv tak – skulle det være en anden gang!

 

IMG_0152 IMG_0153 grød grødblanding

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sumak - Ugens smagsgiver