Prøv denne morgenmad!

Chokoladebark

Så er der seriøs lækker snack her på bloggen. I stedet for diverse mystisk slik eller sukker-loadede-chokoladebarer så prøv denne chokoladebark, når den søde tand melder sig. Jeg smelter mørk chokolade (70%)  i vandbad, når det er smeltet fordeles det tyndt på et stykke bagepapir med en dejskraber – Slikker dejskraberen (vigtigt punkt!) og drysser med hvad jeg har i skuffen fx : Hasselnødder, kokosmel, græskarkerner, tranebær, havsalt, mandler, solsikkekerner, rosiner, instant-kaffe, kanel eller vanillepulver. Lad det stå køligt, men ikke i køleskab til chokoladen er fast igen og bræk i passende stykker – perfekt til en god kop kaffe eller te.

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

17 kommentarer

  • Kristina K

    Fantastisk idé! MUMS 🙂 Det maa proves!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rebecca

    Must try!!! Det lyder SÅ godt, men også lidt farligt..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Haha 😉 tjaaaa det afhænger af alternativet

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og så skal man ikke undervurdere, hvor smukke de hjemmelavede udgaver er – jeg bliver helt glad af bare at kigge på billedet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hvor er du sød Piske – Tønk at bare synet af chokolade kan en sådan effekt 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • orv det ser godt… og nemt ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det ser lækkert ud 🙂

    Kig endelig forbi min blog, jeg udlodder lige nu en Kari Traa sportstop som giveaway, så skynd dig ind og deltage i konkurrencen.

    /Camilla – http://www.fitnrun.bloggersdelight.dk
    En blog om træning, løb og sund livsstil.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

    Hej
    Jeg har for nylig opdaget din blog, og hold op hvor har det været en øjenåbner! Jeg vil rigtig gerne spise sundere og gerne tabe mig – men trods jeg ELSKER at lave mad, så har jeg ofte kun spist kylling og frosne grøntsager – hvilket jo er enormt kedeligt og derfor aldrig når at tabe mig fordi jeg “falder i”. Så tusind tak for alle disse skønne og enormt inspirende opskifter m.m.! Jeg regner med at starte d. 1 april da jeg lige skal over en flytning først. Også til mit spørgsmål… Er det dyrt at leve og spise sådan som du gør? Her tænker jeg med alt lige fra morgenmad, froskost, aftensmad og mellemmåltider ? Vi er 2 voksne mennesker og vi lever for 3000kr om måneden (mad, toiletartikler m.m.) ville vi kunne spise sådan som du gør eller kræver det flere penge? Håber du vil svare på mit spørgsmål – og at det ikke er for privat.
    Mange hilsner fra en ny, men helt klart fast læser 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Dejligt at høre – og velkommen til 🙂 ! For mig har det også været lidt af en øjenåbner at man faktisk godt kan leve sundt, lækkert og tabe sig/holde vægten – uden sultekur eller kedelig mad. Det handler meget om at bruge krydderier, krydderurter og sæsonens frugt/grønt – så til dit spørgsmål om det er dyrt, så vil jeg sige nej det synes jeg ikke – For hvis du spiser på denne måde sparer du kantinemad og bruger stort set ikke færdigretter, kiks, brød, kager, pålæg/pølser mm – men i stedet råvarerne tættere på deres oprindelige form, og det er klart billigere i det lange løb. Hvis man gerne vil spare kan der hentes en del ved at lægge en madplan for ugen og så købe stort ind efter den og sæsonens råvarer – Desuden hjælper det at have et godt proviantskab med bønner, linser, ris, flåede tomater, gryn, mel osv. og så købe visse varer når det er på tilbud f.eks rejer og hvid fisk til fryseren.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hold nu op hvor ser det lækkert ud!! Hvis ikke allerede jeg var lækkersulten, så blev jeg det i hvert fald med det samme. En rigtig god idé jeg helt sikkert snart vil prøve 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nøj, hvor ser det lækkert ud. Jeg er selv vild med den gode, mørke chokolade med min. 70 % cacaoindhold. Jeg hørte på et tidspunkt om en kok, der altid smelter det i mikroovn. Man hakker det i stykker og giver det 30 sek ad gangen – tager det ud og rører i det, indtil det er smeltet. Det er utrolig nemt i forhold til vandbad, synes jeg.
    Vi laver ofte “sundt” slik uden sukker (men med Sukrin) – f.eks. Snickers, Bounty mm. Mums – jeg sidder og bliver totalt lækkersulten.
    Mange hilsner Kathe

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Kathe – Jeg har ikke selv mikroovn, så kan ikke afprøve det, men det lyder umiddelbart smart! Men så er tippet givet videre til andre 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne Hvelplund

    Muuuuuuums!! :-p

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lise.

    Wauw, hvor er det en dejlig og inspirerende blog du har. Jeg går meget op i træning og kost, og finder din blog utrolig inspirende på mange måder! Jeg er stor fan af dine mange sunde opskrifter, men dertil skal det også siges hvor stor respekt jeg har for din hudløse ærlighed omkring dine egne madvaner. Det er fedt at følge en blog, som ikke bare er “en i mængden”, men som er speciel, og hvor man kan mærke du har noget på hjertet. Jeg er fan, og den støtte syntes jeg bare du skulle have.

    Kærlig Hilsen Johanne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Sikke dog en helt fantastisk kommentar Johanne <3 – det gør mig virklig glad at høre!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uuuh hvor er det en god ide, det skal helt sikkert prøves! Det er helt sikkert smart og sundt som noget lækkert hvis man lige har brug for det 🙂 Min søster og jeg har for nylig opstarter en mad/living-blog http://www.colorfulfunliving.blogspot.dk hvor vi bestræber os på at kun vise lækkert, forholdsvis sund og naturligt farvestrålende mad 🙂 vi er af den opfattelse at jo fonere farver maden har desto mere mæt OG glad bliver man 🙂 kig endelig forbi – vi håber i øvrigt at det er okay at vi får inspiration fra dig, vi skal nok skrive det i vores indlæg når det er…
    Hilsen Charlotte

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Jeg tror I har fat i noget der – det stimulerer i hvertfald mig, at maden har naturlige flotte farver (altså ikke frugtfarve 😉 ) I er meget velkomne til at bruge opskrifterne på jeres blog og helt fint at linke tilbage. God vind med blogprojektet!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Prøv denne morgenmad!