Meatfree Monday med Havudsigt

Mine 10 bedste juicetips

Juice

Sponsoreret indlæg

Så synger sommeren på sidste vers og det er ¨back- to- school¨ for de fleste. Har den mon stået på lidt rigeligt med is, vin og hygge i den sidste tid? Så kan det være en dejlig rolig måde at komme tilbage på sporet igen ved at fodre kroppen med masser af vitaminer og anti-oxidanter. Simpelthen fylde op med gode og nærende sager – det er her juice og smoothies kommer ind i billedet.

Se det som en forkælelse af dig selv og ikke en sur straf.

Her har jeg samlet mine bedste tips til dig, så du kan lave den lækreste, nærende og mest velsmagende juice.

1) Sørg for at bruge rigtigt meget citronsaft eller lime, hvis du juicer rodfrugter. Det skaber en god balance i smagen og næsten alle rodfrugter smager fantastisk med en ordentlig dosis citron. Derudover får du også en godt skud C-vitamin. Brug også gerne skallen, hvis du bruger økologiske frugter, det giver også en fin smag. Jeg putter ofte bare hele frugter i og er ikke generet af bitterheden fra den hvide hinde.

2) Brug frugt og grønt med højt vandindhold – det egner sig bedst til juice fx squash, bladgrønt, kål, salat, meloner, selleristænger, rødbeder, kiwi, ananas, agurk, æbler og citrusfrugter. Ellers spilder du meget i pulp.

3) Tøm gerne frugt og grøntskuffen tæt på sidste salgsdag – på den måde får du brugt det hele, begrænset madspild og sparet penge.

4) Brug masser krydderurter i din juice fx persille, mynte og basilikum. Også ingefær er en rigtig god smagsgiver og har samtidig gode sundhedfremmende egenskaber.

5) Når jeg har set youtube-videoer med folk der laver juice, så propper de masser i og presser altid vanvittigt hårdt – Min erfaring siger mig, at det er meget bedre at tage lidt mindre ad gangen og endelig ikke presse hårdt. Hvis du oplever modstand i maskinen, skal du i stedet stoppe op og give den tid til at presse juicen ordentligt.

6) Sørg altid for mere grønt end frugt i din juice – det er bedre for os at få en masse grøntsager end et ordentligt skud frugtsukker. Det vil du også kunne mærke på din blodsukkerbalance. Hvis du så følger punkt 1 og tilføjer godt med citronsaft, så bliver den grønne juice og velsmagende 🙂

7) Sørg for at købe en maskine der er nem at rengøre – ellers ender den helt sikkert bagerst i skabet. Jeg har en Philips Easy- Clean og det gør det hele så meget lettere. Den skal bare lige skylles og det tager ikke mere end et par minutter. Kan også tåle en tur i opvaskeren.

8) Juicere er dog nemmest at gøre rene, når de lige er brugt – Gør det til en vane, at du SKAL have vasket den inden du drikker din juice.

9) Vær opmærksom på, at når du blander rødt og grønt frugt/grønt- giver det ofte en uappetitlig brun farve – og vi spiser altså også med øjnene, så her kan der kræses.

10) Bliv god til at eksperimentere med pulpen . Jeg har lavet sushi af den, boller og kager, men kan helt sikkert blive bedre, så har du gode tips læg dem endelig i kommentarsporet.

Står du nu på bar bund og vil gerne investere i en juicer, som ikke koster alverden, som er god kvalitet og nem at rengøre. Så kan jeg varmt anbefale Philips EasyClean – den er har vundet Forbrugerrådets ¨Bedst i Test¨ her i august 2015 og er bedste køb på Wupti – og jeg kan ikke være mere enig. Vi har haft den snart et års tid og brugt den rimeligt flittigt, den har en stææærk motor, stor tragt til at putte gedigne stykker frugt og grønt i og der medfølger en kande, der sørger for at blande top og bundfald. Den kan købes lige her hos Wupti for den rimelige pris af 1.179,- kr 

Dette indlæg er sponsoreret/indeholder affiliate links, men som altid giver jeg udtryk for min uforbeholdne mening. Du finder ikke noget her på siden, som jeg ikke kan stå inde for. Faktisk så aner du ikke,  hvor meget jeg siger nej tak til – af samme grund 🙂 

Juice

Juice

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Meatfree Monday med Havudsigt