Danmark tur-retur

Kikærter med masser af smag (knap så fotogen)

Hvad denne ret ikke har i ¨good looks¨ har den så tilgengæld i god smag; citronskal/saft, tomat, spidskommen, hvidløg og chiliflager giver kikærterne godt selskab. Opskriften har jeg fra Veg Every Day af Hugh Fearnley-Whittingstall som jeg har skrevet om tidligere og som jeg stadig er ret vild med. Men måske skulle jeg have gennemskuet det, for der var intet billede af retten i kogebogen, så jeg tænker de nok kom til den konklusion, at den ikke gjorde sig så godt på billeder. Men pyt, det smager rigtigt lækkert og kan varmt anbefales. Jeg justerede opskriften en smule og har også prøvet at bruge mere spinat, men denne version nedenfor er den indtil nu mest vellykkede.

Du skal bruge: (til 2 personer som hovedret eller til 4 som del af et måltid)

400 g kogte kikærter (stilles i blød natten over og koges 40-60 min)
3 hakkede forårsløg
1 spsk olivenolie
2-3 fed hakkede hvidløg
4-6 store tomater (kan erstattes med 400 g flåede/hakkede)
1,5 tsk spidskommen
Reven skal af en øko-citron
Saften af en halv citron
Chiliflager (et lille nip – ca hvad der kan være mellem din pege og tommelfinger- pas på med at klø dig i øjet senere 😉 )
150 g spinat (frisk eller frossen)

Salt og friskkværnet peber

Start med at koge kikærterne og hæld vandet fra – Steg i mens de hakkede forårsløg i en stegegryde ved svag varme i olivenolie i ca 8-10 minutter. Tilsæt de hakkede hvidløg, citronskal, chili og spidskommen og steg yderligere et par minutter ved svag varme. Bruger du friske tomater, så skær dem i halve og riv dem direkte ned i gryden – smid tomatskindet ud. Tilsæt citronsaften og lad det hele simre et par minutter. Vask spinaten og skær de største stilke af – riv eller skær bladene i mindre stykker. Tilsæt spinaten og lad den varmes i gennem – tilsæt derefter de kogte kikærter og varm dem i gennem. Smages til med salt og peber.

Spises med grovpita eller som tilbehør til f.eks kylling eller som en pastasauce. Fungerer også godt kold dagen efter som en salat til frokost.

 

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

4 kommentarer

  • Mmm.. sikke en lækker ret med masser as smag. Elsker kikærter – det er bare ikke altid, jeg lige har ideer til, hvordan de kan bruges. Så tusind tak. Det er vidst på tide, at jeg snart skal have kikærter igen

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Jeg synes også det er dejligt med nye varianter – jeg er tilbøjelig til at tænke hummus, når jeg står med kogte kikærter og så meget hummus kan jeg som regel ikke nå at spise inden det bliver dårligt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den minder utrolig meget om den opskrift jeg bruger. Der er så meget varme i sådan en kikærtegryde. Det lyder også som om jeg skal have fat i den der bog, har hørt flere snakke om den.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Den kan du roligt investere i – den er alle pengene værd!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Danmark tur-retur