Alternativ slankekur

En dag uden mælkeprodukter

Jeg spiser rigtigt mange mælkeprodukter i hverdagen; hytteost, kvark, græsk yoghurt, feta-light, parmesan, letmælk i kaffen, smøreost og frisk-ost. Det er gode proteinkilder, som giver mig mæthed og jeg trives jeg fint med det. Der er dog et par af jer, som har skrevet, at I godt kunne tænke jer nogle ideer til måltider uden brug af mælkeprodukter, så jeg har prøvet at sammensætte en dag. Som altid er morgenmad på maksimum 300 kalorier, frokost og aftensmad på hver især 400 kalorier. Dertil kommer mellemmåltider i alt på 300 kalorier. 

Morgenmad: 1 æg, 1 skive knækbrød, peberfrugt, 30 g havregryn, 50 g hindbær, 80 g rismælk (brugt i kaffe og på havregryn).
Mellemmåltid: 50 g Hummus – 100 g gulerod. 
Frokost: 55 g fuldkornstortilla, 100 g kyllingebryst, 10g pesto, 100 g tomater, 200 g bagt fennikelknold.  
Mellemmåltid: 100 g fersken, 1 stk knækbrød, 4 g mandelsmør.  
Aftensmad: 150 g Quornstykker, 100 g kogte ris, 300 g wokgrøntsager, 4 g sesamolie – hvidløg og krydderier.  
Aftensnack: 12 g mandler 

Sammenlagt for hele dagen I alt 1400 kalorier fordelt på 29% fedt, 24% protein og 47% kulhydrat

Lad mig endelig høre om det er noget, I vil se mere af, eller om der er andre udfordringer I vil give mig?

Uden at være ekspert så forestiller jeg mig, at det vil være en god ide at tage et kalktilskud, hvis du slet ikke spiser mælkeprodukter, men rådfør dig med din egen læge eller en diætist.

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

16 kommentarer

  • Britt

    Jeg elsker din blog, dine opskrifter og dine billeder! Det er så rart, at man ved, at det hele herinde er forholdsvist sundt, og jeg kan derfor bruge rigtig meget af det som inspiration.
    Det synes jeg bare lige, at du skulle vide!
    Mange hilsner Britt

    Madenerikkedinfjende.wordpress.com – BLOG OM MAD OG SPISEFORSTYRRELSE

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det er jeg glad for at høre Britt – var lige inde at læse på din blog og jeg håber inderligt at spiseforstyrrelsen slipper sit tag i dig og du finder fred med din krop og frem til et mere narurligt forhold til mad.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • anne

    Det vil jeg rigtig gerne se mere af!!!!
    Arbejder på at få mere styr på maden i min hverdag. Dyrker motion ca. 5 gange i ugen (løb og styrke), men det hænger lidt med maden – især mængderne. Derfor er det gået lidt i stå med mit vægttab, hvilket ellers er gået helt af sig selv grundet motionen, det sidste år… Men efter en sommer med mange rejser, ingen motion, og alt for god mad, er der sneget sig 3 kg til de i forvejen 3 jeg gerne ville tabe…
    Har desuden læst en del om sundhed, og vil gerne prøve at skære mælkeprodukter ud af min kost – så dit indlæg kunne ikke passe bedre til min “kur” – jeg takker mange gange 🙂
    Desuden prøver jeg at leve vegetarisk, også mht. kød. Så har du nogle ideer til proteinrig-kost, uden kød og mælk? Hehe, nu bliver det svært…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      1000 Tak for input – ja det er altid lidt svært at holde kursen når det er ferie, hygge og gode sager. Flot at du gør noget ved det – så skal det nok komme på den lange bane. Jeg kigger lidt på det vegetariske proteinholdige uden mælk 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Det vil også meget gerne se mere af!:O) Forsøger selv – så vidt muligt – at undgå mælkeprodukter i maden, men synes det er svært, så det vil være super lækkert med noget mere inspiration:O) Specielt har jeg svært ved at undvære min morgen skyr og min skæreost på mellemmåltidskækbrødet;O)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det lyder godt! Jeg synes også morgenmåltidet er svært, for skyr/fromage frais/Kvark mætter rigtigt godt og er nemt, let og lækkert.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak for god inspiration:-) Jeg har ikke fulgt din blog så længe, men hvad med glutenfri?

    http://smilanne.blogspot.dk/ – blog om TRÆNING, MOTIVATION, SUNDHED

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det vil jeg kigge nærmere på – jeg kender flere som lever glutenfrit, så mon ikke man kunne spørge dem til råds

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Super gode forslag til en dag uden mælkeprodukter.
    Jeg er netop aut. diætist, og jeg anbefaler klart et tilskud af kalk, hvis man ikke spiser mælkeprodukter. Jeg er normalt ikke stor tilhænger af diverse kosttilskud, men jeg plejer at anbefale en kombineret calcium og D-vitamin pille. D-vitamin fremmer optagelsen af calcium og generelt har vi danskere for lavt indhold af D-vitamin. Hvis man ikke er allergisk, så kan mælkeprodukter sagtens indgå i en kost til vægttab. Produkter som hytteost, friskost, skyr og fromage frais er nemlig gode proteinkilder og lave i fedt, og proteinerne mætter jo og øger forbrændingen. Glæder mig til at følge med til nye spændende udfordringer 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Dejligt med dine kvalificerede indspark. Det er hermed givet videre 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • sebrine

    Okay jeg er så forvirret over hvad man må og hvad man ikke må!!
    Jeg har taget et par kilo på i sommerferien og er meget træt af det. På den anden side er jeg en pige med en sød tand og jeg skal simpelthen have lov til at spise lidt slik engang i mellem – her snakker vi vingummi og lakrids, ikke chokolade og chips.
    Er det rigtigt at lakrids ikke skulle være så slemt et valg?
    og udover siger alle nu til mig at æggeblommer er død usunde, og det er noget jeg normalt spiser i hvert fald en gang om dagen (altså et spejlæg).
    Mad er jo bare så forvirrende at finde ud af!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Sebrine – det kan være rigtigt svært at finde ud af. Min erfaring er at det er bedre at gøre lidt plads til det, man godt kan lide og at intet er forbudt. På bloggen har jeg sat 300 kalorier af til mellemmåltider. Det kunne du jo bruge lidt af på slik – Problemet er bare, at det jo ikke mætter så meget som mad og man tit får lyst til mere. Men spiser du 35 g lakrids er det det lige omkring 126 kalorier – samme kaloriemængde som 1 stk tyndt knækbrød med 4 g smør, et æble på 125g. Valget er dit 😉 Prøv evt at taste ind hvad du spiser i http://www.madital.dk eller http://www.madlog.dk – det giver en god fornemmelse.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      I øvrigt fint svar fra diætist Lone nedenfor -jeg er enig. Også når det gælder æg.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ja, det kan være super svært af finde rundt i slanke og sundhedsjunglen. Jeg kan godt forstå, at man kan blive forvirret. Meget hurtigt kan man sige, at det handler om mængder. Der er mange kalorier i alle de usunde sager, mest i chips og chokolade, men så sandelig også i lakrids og vingummi. Der sker selvfølgelig ikke noget ved at spise lakrids en gang imellem, eller i små mængder, men de indeholder stadig kalorier. Æggeblommer er ikke død usunde, et æg er ca. 100 kcal og indeholder både protein og det gode fedt. Så du kan roligt spise et spejlæg om dagen, men hold igen med slikket og de usunde sager. Lone

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pauline

    Hej 🙂 Dejlig blog du har!

    Jeg har et spørgsmål, kan man godt bruge rismælk i sin caffe latte? Jeg har en Nespresso maskine, men kan det godt erstatte mælken? Tænker på skum osv 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Mange tak Pauline 🙂 man kan sagtens bruge rismælk i sin cafe latte, men jeg ved desværre ikke om Nespressomaskinen kan tåle det – det må du kigge i manualen efter eller spørge forhandleren. Men det smager godt (synes jeg) hvis du luner rismælken i en gryde og tilsætter en god instant kaffe.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alternativ slankekur