Proteinvafler – uden sukker og mel
I køkkenskabet har der længe stået et arbejdsløst vaffeljern, for de fleste opskrifter på vafler jeg kendte indeholdt cirka 1/2 pakke smør og tilsvarende mængde sukker. På min blogrunde den anden dag faldt jeg så over denne opskrift, som bare måtte prøves af.
Jeg testede opskriften, men må indrømme, at jeg ikke var så vild med smagen, når der kun bruges æggehvider. Desuden kiggede jeg på energifordelingen, og den var nærmest fedtfri, hvilket ikke er at stræbe efter i min optik. Æggeblommer indeholder desuden en masse næring, som det er synd og skam at gå glip af. Se f.eks hvad Sofie hos Health Junkie skriver om æg her
Jeg endte derfor med at tilpasse opskriften lidt og brugte:
60 g moset banan
2 hele æg (brug pasteuriserede hvis du vil være på den sikre side)
3 spsk havregryn
3 spsk mælk
1 lille tsk bagepulver
30 g proteinpulver (jeg brugte valleprotein)
50 g mager kvark/skyr eller fromage frais
Tilsæt smagsgivere vælg mellem kanel, citronskal, kardemomme og vanillepulver.
Bland de tørre ingredienser og tilsæt gradvist de våde og lad dejen hvile et par minutter. Mængden her giver 4 vafler på hver især 80 g som bager ca 5 minutter i vaffeljernet.
En vaffel på 80 g indeholder 112 kalorier fordelt på 28% fedt, 46% protein og 26% kulhydrat.
Hvis du ikke har et vaffeljern – kan du bruge samme dej til pandekager – pisk evt æggehviderne, hvis du vil have dem ekstra luftige.
Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.
De ser jo bare vanvittigt lækre ud! 🙂
– dem må jeg hjem og prøve ..