Barbiesalat med laks og bønner

Proteinvafler – uden sukker og mel

I køkkenskabet har der længe stået et arbejdsløst vaffeljern, for de fleste opskrifter på vafler jeg kendte indeholdt cirka 1/2 pakke smør og tilsvarende mængde sukker. På min blogrunde den anden dag faldt jeg så over denne opskrift,  som bare måtte prøves af.

Jeg testede opskriften, men må indrømme, at jeg ikke var så vild med smagen, når der kun bruges æggehvider. Desuden kiggede jeg på energifordelingen, og den var nærmest fedtfri, hvilket ikke er at stræbe efter i min optik. Æggeblommer indeholder desuden en masse næring, som det er synd og skam at gå glip af. Se f.eks hvad Sofie hos Health Junkie skriver om æg her

Jeg endte derfor med at tilpasse opskriften lidt og brugte:

60 g moset banan
2 hele æg (brug pasteuriserede hvis du vil være på den sikre side)
3 spsk havregryn
3 spsk mælk
1 lille tsk bagepulver
30 g proteinpulver (jeg brugte valleprotein)
50 g mager kvark/skyr eller fromage frais

Tilsæt smagsgivere vælg mellem kanel, citronskal, kardemomme og vanillepulver.

Bland de tørre ingredienser og tilsæt gradvist de våde og lad dejen hvile et par minutter. Mængden her giver 4 vafler på hver især 80 g  som bager ca 5 minutter i vaffeljernet.

En vaffel på 80 g indeholder 112 kalorier fordelt på 28% fedt, 46% protein og 26% kulhydrat.

Hvis du ikke har et vaffeljern – kan du bruge samme dej til pandekager – pisk evt æggehviderne, hvis du vil have dem ekstra luftige.

Follow Me on Pinterest

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

30 kommentarer

  • De ser jo bare vanvittigt lækre ud! 🙂
    – dem må jeg hjem og prøve ..

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      De er gode – Sprøde udenpå og bløde indeni – arj nu bliver jeg sulten 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dem skal jeg prøve!

    Hvor mange vafler kommer der ud af dem?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Mette – Af denne portion kommer der 4 stk a 80 g

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Lise
    Kors, hvor smart tænkt, at piske æggehviderne til pandekagerne! Jeg er på nul-sukker-diæt og må heller ikke få gær/bagepulver. Har derfor tilpasset den gode Anne au Chocolats bananpandekageopskrift og laver dem bare uden bagepulver. De bliver fantastisk lækre med friskmortede grønne kardemommekapsler og citronsaft og -skal i! Jeg må helt sikkert lige forsøge mig med en pisket æggehvide til at skabe mere luftighed!
    Tak for tippet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Julie – Jeg har godt luret lidt på, hvad det var for en kur du havde gang i 😉 Piskede æggehvider gør dem klart mere luftige – du skal bare sørge for at vende dem i.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hehe, jeg er såmænd på en candida-kur, som jeg synes varer i evigheder. Går hos en dygtig kinesisk akupunktør, som har sat mig på den.
      Lavede min egen variant med pisket æggehvide i i går – og de blev megafluffy. Dejlig afveksling at kunne gøre enten det ene eller det andet.. 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor lyder det lækkert med moset banan i – og så helt uden smør og sukker. Nu har jeg ikke lige noget vaffeljern, men jeg er til gengæld stor fan af pandekager, så det burde jo ikke være noget problem (:

    Kh
    Luise / Sesam, Sesam

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Kan man for resten undlade proteinpulveret? (:

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hvor lyder det lækkert med banan i – og så helt uden smør og sukker! Jeg har ikke noget vaffeljern, men jeg er til gengæld stor fan af pandekager, så det burde ikke være noget problem (:
      Kan man for resten undlade proteinpulveret? (:

      Kh
      Luise / Sesam, Sesam

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Ja smart ikk? helt uden smør og sukker – Jeg har ikke prøvet uden proteinpulver, måske der så skal lidt mere havregryn eller mel i i stedet?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulla Maria Olsen

    Uhm – dem MÅ jeg altså lave!

    Kan du mon komme med forslag, som ville gøre opskriften mere madpandekage-agtig?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Jeg ville udelade bananen 😉 og måske bruge lidt majsmel eller kikærtemel. Det skal jeg nok arbejde lidt på.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ulla Maria Olsen

    Hov – skulle også lige høre hvilket mærke proteinpulver du bruger?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Når jeg er i Danmark bruger jeg Valleprotein fra Naturdrogeriet

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums, de ser lækre ud! Jeg lavet selv ofte protein-pandekager, men har aldrig tænkt på at putte banan i, så det skal helt bestemt prøves!

    /Tine
    http://madmusikmode.blogspot.com/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Det er en nem måde at gøre dem sødere på – forudsat at man kan lide smagen af banan 😉

      Smid gerne dit link til proteinpandekager

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    Super spændende og inspirerende indlæg!
    Jeg er meget interesseret i at høre/lære mere omkring proteinpulver. Hvad skal man vælge, hvor skal man købe det, i hvilke sammenhænge kan/skal man bruge det og er det noget alle kan bruge?

    Et indlæg omkring dette emne kunne være super interessant 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Jeg bruger det primært som supplement, da jeg får de fleste proteiner gennem den almindelige mad – men der er nogle enkelte områder hvor er synes proteinpulveret har sin berretigelse. Jeg vil gerne lave et lidt mere uddybende svar.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, har helt lyst til vafler nu…. Nu er det bare sådan at jeg ikke kan lide banan, smager de meget af banan? Eller har du nogen idéer til, hvad man kan erstatte bananen med? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      ja man kan bestemt godt smage bananen. Du kunne måske prøve at erstatte med nogle dadler – udblødte i lidt varmt vand og mosede?

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Andersen

    Hej Lise,

    Jeg har lige et spørgsmål lidt uden for kategori. Kan man fryse din havrekage med bær ned?

    Tak for en inspirerende blog.

    Mvh. Line

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Line og tak skal du have 😉 – Ja man kan sagtens fryse den, Jeg skærer den oftest i passende stykker og fryser den, så kan man aftenen før tage frem til næste dag – den bliver bare lidt mere snasket når den tør op igen, men jeg synes ikke det gør noget

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fantastisk blog du har her! Og jeg har lige præcis et vaffeljern dybt inde i skabet, og har længe tænkt, at der måtte findes en opskrift, som ikke kun består af smør og hvedemel 🙂

    Tusind tak, glæder mig til at prøve den!

    kh tina

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Takker Tina – ja vores skulle også støves godt af først 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har lige lavet dine pandekager til søndags morgenmaden. Havde ikke valleprotein men noget protein pulver med kakao smag. Det smagte vidunderligt <3 Fin fin ide og nu en del af mit faste repertoire 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Super dejligt at høre! 😉 Den opskrift som jeg har baseret det på brugte ris-protein, så jeg tænker man kan benytte alle slags – jeg har selv prøvet med en med vanille, det smage også godt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      smagte 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria Krogh

    Fantastisk opskrift! Det er hélt klart de bedste protein-pandekager (ud af ret mange efterhånden) jeg har prøvet 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] i Januar. Hvis du forsøger at lave dem, så hører jeg gerne din mening som dem. Selvom opskriften ikke er min egen, har du evt en som du synes er guld værd, så vil jeg gerne hører opskriften, eller at du lige […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barbiesalat med laks og bønner