Når kvaliteten er i orden

Kylling på 3 måder

Kylling er et hit – fuld af protein og kan varieres i det uendelige. Her er tre versioner alle under 400 kalorier, uden at gå på kompromis med den gode smag. Første version er kyllingen stegt i ovnen – rodfrugterne vendt i lidt olivenolie og bagt i ovnen på bagepapir. Bladbederne hakkede, stegt i olivenolie og dampet i balsamicoeddike. Spist med kogt bulgur.

100 g gulerod/pastinak og 100 g græskar bagt i ovnen, 100 g røde bladbeder med dampet balsamico, 100 g kyllingebryst, 2 tsk olivenolie (1 brugt til rodfrugter og den anden til bladbederne) og 90 g kogt bulgur – Samlet 400 kalorier fordelt på 31% fedt, 26% protein og 43% kulhydrat.

Version nr. 2 er kylling på spyd grillet i ovnen – Tørrede berberisbær udblødes i varmt vand, Risene koges, lidt dem tages fra til safranris som laves på følgende måde: Smør smeltes på panden og safranpulver opløses deri sammen med bærrene – blandes med en smule af risene.

120 g kogte basmati ris, 120 g kyllingebryst i tern marineret i revet løg, citron og timian, en håndfuld salat, 2 tsk smør, safran og lidt tørrede berberisbær. Samlet kalorieindhold på 398 kalorier fordelt på 28% fedt, 29% protein og 43% kulhydrat.

Sidste version (for denne gang 😉 ) Hakkede tomater med hvidløg, spidskommen, chili og et lille drys kanel. Kyllingebryst i ovnen med løg, marineret i timian og citron – pinjekerner og rosiner lægges ved i de par sidste minutter – ellers brænder de på og smager ikke særligt godt!!

100 g kyllingebryst, 200 g hakkede tomater, 120g kogt couscous, 5 g pinjekerner, 10 g rosiner, 1 tsk olivenolie og 35 g løg – Samlet kalorieindhold på 398 kalorier fordelt på 27% fedt, 30% protein og 43% kulhydrat.

Book sundhedsrådgivning med mig – Skriv på detskalsmageafnoget@gmail for en uforpligtende samtale.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når kvaliteten er i orden