Det der tæller...

Årstidens salater og tips til dressing

PhotobucketDet er fristende at købe færdiglavede dressinger, så man altid har en hurtig løsning i køleskabet. Men det er lige så nemt at bruge et rent syltetøjs- eller sennepsglas fylde ingredienserne i, låget på, ryst og klar til brug – Det kan holde sig ca 3-7 dage i køleskabet afhængigt af hvilke ingredienser du bruger. Hvis du bruger hvidløg, skal du bare være opmærksom på, at smagen ændrer sig – og ikke til det bedre!

Der bruges stivelse i de færdige dressinger, men et trick du kan bruge hjemme er, at tilsætte lidt Psyllium frø – frøene udvikler en slags gelatine, som kan jævne dressingen (Pas dog på med at overdosere – det tager lidt tid for frøene at optage vædsken). Jeg bruger selv gerne malede hørfrø, men det er der delte meninger om –  kan læse mere her.

Salat på denne årstid kan også være en udfordring, men her kommer mandolinjern og rivejern til undsætning. Jeg river blomkål, squash, selleri og gulerødder. Fennikel og diverse kål får en tur med mandolinjernet.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

4 kommentarer

  • Dejlige indbydende salater, som passer godt til vintermaden. Det er bare om at få proppet en masse kål i maden, nu hvor det både er sundt, billigt og mættende 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa! Ser super godt ud. Jeg kunne godt tænke mig at komme i kontakt med dig via mail – kan det lade sig gøre? Smid evt. en mail til mig på contact@jonasboegh.com.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • detskalsmageafnoget

      Hej Jonas – min kontaktmail ligger under ¨Om bloggen og mig¨ eller nederst på bloggen.

      /Lise

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det der tæller...